sâmbătă, 11 iulie 2009

Depunere dosare sociale

În data de 8 iulie 2009 în cadrul Biroului de Senat ASE a fost aprobată "METODOLOGIE PRIVIND ACORDAREA BURSELOR ŞI A ALTOR FORME DE SPRIJIN SOCIAL PENTRU STUDENŢII DE LA ÎNVĂŢĂMÂNTUL CU PREZENŢĂ ÎN CAMPUS, ÎN ANUL UNIVERSITAR 2009-2010".

Conform Art. 2. alin. 2 Studenţii care solicită bursă socială trebuie să depună, la secretariatele facultăţilor, o cerere însoţită de documentele care dovedesc situaţia socială, în perioada 14-17 iulie 2009, pentru anii II şi III de la programele de licenţă şi anul II de la programele de masterat, respectiv în perioada 07 – 11 septembrie 2009, pentru studenţii admişi în anul I la programele de licenţă şi masterat.


Conform "REGULAMENT PRIVIND ACTIVITATEA DIDACTICĂ PENTRU PROGRAMELE DE LICENŢĂ", Capitolul VIII privind "CLASIFICAREA STUDENŢILOR PENTRU OCUPAREA ANUALĂ A LOCURILOR DE LA BUGET"

Art. 62. În conformitate cu articolul 7 din prezentul Regulament, locurile finanţate de la buget se ocupă anual, în funcţie de punctele-credit acumulate de la începutul studiilor şi media generală la finele anului anterior. Fac excepţie studenţii de la buget, care îndeplinesc condiţiile pentru a primi bursă socială, care îşi păstrează forma de finanţare. Alocarea se face pe tranşe de puncte-credit.

Art. 63. În cazurile sociale vor fi încadraţi studenţii integralişti, aflaţi în una din următoarele situaţii (adresa M.Ed.C. nr. 48989/25.11.2005):
a) orfani, cei proveniţi din casele de copii sau din plasament familial;
b) proveniţi din familii monoparentale, care realizează un venit mai mic decât venitul minim pe economie/membru de familie;
c) proveniţi din familii care au mai mulţi membri – elevi şi/sau studenţi – în
întreţinere şi care realizează un venit mai mic decât venitul minim pe economie/membru de familie.

Aşadar dacă eşti caz social student fiind anii II sau III de la programele de licenţă sau anul II de la programele de masterat(vezi mai sus), depune-ţi dosarul de bursă socială în perioada 14-17 iulie 2009. Spune-le şi colegilor tăi!

P.S. din păcate aşa s-a hotărât...nu mai rămâne decât să promovăm acest mesaj între colegii noştri!!!

P.P.S. Conform Regulamentului privind activitatea didactică pentru programele de licenţă, Art. 72. Dosarele pentru cazurile sociale vor conţine documente din care să rezulte încadrarea într-una din situaţiile legale, după cum urmează:
a) Adeverinţă de venituri salariale ale părinţilor sau declaraţie pe proprie răspundere privind inexistenţa unor astfel de venituri;
b) Pentru venituri, altele decât cele salariale: documente emise de circumscripţia
financiară sau de serviciul public de specialitate din cadrul primăriilor în raza cărora locuiesc solicitanţii. Veniturile se referă la anul financiar încheiat anterior ;
c) Documente din care rezultă că solicitanţii sunt orfani sau provin din case de copii sau plasamente familiale;
d) Documente din care rezultă că solicitanţii provin din familii cu mai mulţi copii – elevi sau studenţi (certificate sau adeverinţe de la primării, şcoli şi/sau facultăţi).

39 de comentarii:

Anonim spunea...

Cam neinspirata decizia asta, ca sa nu spun altfel :| Eu am ramas in Bucuresti pe vara, dar ma gandesc la colegii din provincie care au plecat pe-acasa sau la mare/munte. Puteau sa anunte mai din timp!

Anonim spunea...

PS: Poate sa-mi spuna si mie cineva cum vom intra noi in ASE sa ne depunem dosarele daca perioada de depunere a dosarelor- ce coincidenta, se suprapune cu perioada licentei???

Anonim spunea...

PPS: Poate totusi se poate cumva prelungi perioada de depunere a dosarelor. Nu e prea corect fata de noi sa se afiseze hotararea in aceeasi saptamana in care se depun dosarele. Nu putem sa ne dam peste cap si sa facem rost de toate actele in timp record!

Stim, stim nu e vina celor din senat dar poate citeste si cineva din conducere randurile astea.

Anonim spunea...

Bravo ASE!!! Inca o data dati dovada de neinteres in ceea ce priveste studentii. Inainte sa puneti termenele astea de depunere a dosarelor puteati sa va ganditi ca majoritatea studentilor sunt plecati in vacanta. Eu chiar am luat bursa sociala vreo 3 semestre pana acum si probabil anul asta o s-o pierd din cauza mintii prea scurte a unora! Inca o data Bravo ASE! Ma scarbiti pe zi ce trece!

Anonim spunea...

:)) la ce sa te astepti de la ASE? Daca au ajuns ei sa ceara studentilor sa-si aduca coli la examene ca sunt in criza... uita cat e taxa anuala...bine ca sunt la buget. Fratilor,studentii sunt in vacanta acum,nu mai zic de cei care sunt din provincie. Trebuia sa fie postata stirea asta cu 2 sapt inainte sa se depuna dosarele.

Anonim spunea...

incompetenti...

Anonim spunea...

Stiam ca la ASE e spuma managementului.daca asta este organizare!...nu ma mai mir de ce se duce totul de rapa in tzara asta!
In aceasta saptamana sunt inscrieri la ad mitere si depunere de dosare pentru bursa sociala.Vineri nu program de relatii cu publicul,deci,practic in 3 zile tb sa faci rost de documente originale de la 3 institutii cronofage:notariat,Fisc,primarie.Chiar nu se poate prelungi termenul de depunere a acestor dosare pana pe 22-25.07.09?

Anonim spunea...

Bre,ma poate lamuri cineva unde este postat in versiune electronica clasamentul studentilor pe ani/facultati?Ca m-am uitat si pe site-ul facultatilor si nu am vazut nik.

Anonim spunea...

help me!!! Daca am o sora care acum a absolvit liceul(practic nu mai e in evidentele liceului ca si elev) si urmeaza in saptamana asta sa dea admiterea la facultate, eu cum dovedesc ca ea nu are venituri? inainte duceam adeverinta de la scoala ca e eleva,acum ce pot sa fac? ajutor va rog!

Anonim spunea...

deci...cand vreti voi sa depunem dosarele? vad ca la secretariat nu se lucreaza vineri. Deci trebuie sa ne imbulzim marti,miercuri si joi cu toti cei care se inscriu la admitere... doamne cat cretinism! Aviz absolventilor de licee: nu mai dati la ASE! E bataie de joc!

Anonim spunea...

ei nu e vina celor din senat....e si vina lor.....au si eu un cuvant de spus si daca le pasa putin...ar fi facut ceva in sensul asta.....va bateti joc de noi...asta e adevarul....nu-mi vine sa cred....se tripleaza taxele( si nu se tripleaza oricand....ci incepand cu 1 iulie...ca doar dupa 1 iulie se sustine licenta, masterul, se fac reinmatriculari, se platesc taxe scolare)...se schimba datele examneleor de pe o zi pe alta...se dau 2 restante( materii diferite) in aceiasi zi la aceiasi ora(adica ii refuza celui care are ambele restante orice sansa de a ramane la buget sau de a fi integralist).....anuntati cu O ZI INAINTE ca se depun dosarele sociale in urmatoarele 4 zile(dar in ultima zi nu prestati servicii) in acelasi timp cu sustinerea licentei si cu reinmatricularea celor de la care luati muuuti bani in perioada asta....si acele dosare sociale se depun in cele 4 ore magnifice pe care secretariatul le preseaza PE ZI( cu scarba de rigoare bine inteles)...ce mai urmeaza...lasati-ma sa ghicesc....se micsoreaza numarul de locuri la buget....iar la anu nici nu o sa mai existe locuri la buget...hm..in CONCLUZIE...ASE-ul( de la secretariat,senat studentesc,,,si pana la prima putere a lui care se injoseste in ultimul hal pt BANI)..ne demonstreaza inca o data ca reprezinta o institutie ahtiata dupa bani.......cere ghiciti ce face in perioada asta....ATRAGE NOI STUDENTI....sa va fie rusine!

Anonim spunea...

ASE-ul isi urmareste interesul si doar atat!!S-au gandit ca exact in perioada asta ar trebui mareasca toate taxele (de reinmatriculari,taxa de scolarizare etc ),deoarece acum este momentul oportun pt Ase..sa mai faca niste bani !!Nu s-au gandit ca sunt studenti care fac foarte greu rost de totii banii odata ...mai ales pt un student care trebuie sa plateasca si reinmatricularea si jumatate din taxa de scolarizare pt anul 2009/2010...Dosarele sociale care trebuiesc depuse intr-un timp ff scurt ...tinand cont ca acele adeverinte nu pot fi obtinute dupa o zi pe alta ..mai ales daca esti din provincie !!!...Chiar nu imi vine sa cred cum ASE-ul isi bate joc de proprii studentii!!...

Anonim spunea...

"nu mai rămâne decât să promovăm acest mesaj între colegii noştri!!!"

Nu VA mai ramane! Noua, amaratii, ne ramane sa umblam o zi intreaga pe drumuri pt hartoagele de rigoare. Rusine!!

Anonim spunea...

ca de obicei ase-ul vine cu idei tampite.totusi,voi din senat puteati sa tipati la aia sa le ziceti k nu ne puteati anunta doar cu oi zi inainte de perioada depunerii..makr cu o saptamana ...dak eu sunt din provincie cum naiba fac rost de actele alea intr-un timp asa de scurt avand in vedere birocratia din romanica cand tre sa astepti nush kte zile sa-ti dea o hartie.

Anonim spunea...

Pe langa actele necesare pentru dosarul social este nevoie de o cerere. Este o cerere tip(de unde putem sa o descarcam?) sau scriem noi cererea??

Anonim spunea...

stie cineva daca tot acum se depune dosarul si pt obtinerea unui loc in camin pe caz social?

Anonim spunea...

Pt camin tot acum ,pe cererea aia(o gasiti pe pag. fiecarei fac la secretariat) bifezi si pt loc in camin.
Din pct. meu de vedere ase-ul face tot posibilul sa acorde cat mai putine burse,este evident.Tipic pt "scumpa" noastra faculatate....

Radu Petrariu spunea...

Astazi, 15 iulie 2009, Senatul Studentesc a adus la cunostinta membrilor Biroului Senatului comentariile facute pe acest blog. In acest sens, s-a luat decizia ca studentii din anii II si III de la programele de licenta si anul II de la programele de masterat care solicita bursa sociala sau cazare in camin pe motive sociale sa poata depune, la secretariatele facultatilor, o cerere insotita de documentele care dovedesc situatia sociala atat in perioada 13-17 iulie 2009 cat si in perioada 07-11 septembrie 2009. Se recomanda studentilor cu o situatie sociala precara care doresc sa isi pastreze finantarea de la buget, sa depuna o cerere impreuna cu documentele doveditoare in perioada 13-17 iulie 2009, pentru ca la inceputul lunii august vor fi afisate deja listele cu repartizarea buget/taxa.

P.S. Senatul Studentesc a transmis in sedinta Biroului Senatului din data de 08 iulie 2009 faptul ca studentii vor intampina probleme cu obtinerea documentelor necesare si ca de la momentul luarii deciziei pana la perioada mentionata in Metodologie este un timp scurt.

P.P.S. Nu doreste nimeni micsorarea numarului de burse! Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii este cel care trimite fondul de burse. Dimpotriva, Senatul Studentesc a solicitat Ministerului marirea fondului de burse, lucru care s-a si intamplat incepand cu semestrul II al anului universitar 2008/2009. Sarcina ASE-ului este doar impartirea fondului pe facultati si ani de studiu. In momentul in care fondul de burse sociale, de exemplu, nu se distribuie in totalitate de catre Comisia de acordare a burselor de la nivelul unei facultati, banii se duc automat catre fondul de burse de studiu deci tot catre studenti.

Radu Petrariu
Presedinte Senatul Studentesc ASE

Dana spunea...

Cererea tip se poate lua de la secretariat? ca pe site”ul facultatii de comert nu se gaseste..

Anonim spunea...

nici pe site-ul faculatii de finante nu se gaseste cererea!! de unde o luam? si dosarele trebuies depuse in intervalul orar in care secretarele au relatii cu publicul? k unii lucreaza si nu pot ajunge la orele alea!

Anonim spunea...

@ Dana: Cererea ti-o dau cu toata "amabilitatea" secretarele de la noi de la comert.

Anonim spunea...

deci...azi am ajuns in bucuresti de la capatul lumii sa depun dosarul pentru bursa...si ghici ce au zis secretarele noastre de la cig? "noi iti luam dosarul domnisoara,dar degeaba,nu va fi valabil, in octombrie va trebui sa aduceti alte acte pentru ca situatia financiara se poate schimba de la o luna la alta!" deci...nu stiu daca s-a meritat atata tam-tam pe chestia asta. Oricum bine ca s-a mai prelungit perioada depunerii dosarelor...

Anonim spunea...

pentru cei de la fabbv care doresc cererea tip....accesati urmatorul link
http://img237.imageshack.us/img237/8065/aaaiab.jpg

Anonim spunea...

PS: Poate sa ne spuna si noua cineva in cazul in care ne depunem acum dosarul pt bursa sociala iar in toamna cand se vor afisa bursele de studiu si cele de merit(pt ca acestea se afiseaza de-abia la inceputul anului universitar) si daca media noastra ne-ar fi permis sa luam bursa de studiu o putem primi in locul bursei sociale, iar aceasta sa fie data unui alt student?

Anonim spunea...

nu se poate sa schimbati data dosarelor sociale..si anul trecut ati facut la fel..si anul asta...ati pus in iulie k asa va e voua comod..la noi nu va ganditi? ..cand multi poate sunt plecati acasa..si le e greu sa faca 10 drumuri...."MULTUMIM ASE!!!!!!"

Anonim spunea...

am sunat si eu la secretariat la EAM si am intrebat daca se mai pot depune dosarele si in septembrie si secretarele nu stiau nimic eu ce trebuie sa cred????

Anonim spunea...

Am si eu o intrebare. Va rog dc ma puteti ajuta pt ca secretarele sunt praf nici nu stiau ce acte trebuie pt bursa sociala. Am depus toate actele dar urma sa depun acum adev de la circumscriptia financiara. Le-am luat azi. Dar faza e urmatoarea:imi trebuie adeverinta de la circa finanaciara si pt mn??Eu am luat doar pt parinti din care reiese k nu obtin alte venituri blabla...Trebuia sa iau adeverinta si pt mn din care sa reiasa k nu sunt angajata?

Anonim spunea...

stie cineva daca se mai poate depune si in alta perioada dosarul pt bursa soc, acum am vazut cand trb depuse actele...ink o data regret ca am dat la ASE...Pe zi ce trece dovedeste ca vrea sa obtina numai bani de pe urma studentilor sau sa nu acorde banii pe care ii merita studentii..in perioada asta imi este imposibil sa ajung sa depun actele asta in cazul in kare ar mai fi posibil...ganditi-va ca nu suntem toti din bucuresti si nu e asa usor sa faci rost de adeverintele acelea de pe o zi pe alta si sa si ajungi imediat in bucuresti ca i s-a trezit ASE-ul sa schimbe iar perioada...stie cineva daca se mai poate in alta perioada, pls...:(

Anonim spunea...

nu e corect...sa se mai gandeasca cineva si la noi, studentii...sper din suflet sa mai putem depune si n toamna:(

Anonim spunea...

RUSINE ASE!!!

Anonim spunea...

Va rog a-mi spune ce acte sunt necesare pentru a dispune de cazare in caminele ASE-ului , in ce interval trebuiesc depuse si conditiile care trebuiesc indeplinite .Mentionez ca am fost admis la buget,deasemenea sora mea este studenta in cadrul ASE-ului in anul 3 la Comert.


Va multumesc anticipat.

Iulia A. spunea...

In ziua de 15 iulie 2009, Senatul Studentesc a adus la cunostinta membrilor Biroului Senatului comentariile facute pe acest blog. In acest sens, s-a luat decizia ca studentii din anii II si III de la programele de licenta si anul II de la programele de masterat care solicita bursa sociala sau cazare in camin pe motive sociale sa poata depune, la secretariatele facultatilor, o cerere insotita de documentele care dovedesc situatia sociala atat in perioada 13-17 iulie 2009 cat si in perioada 07-11 septembrie 2009.

Iulia A. spunea...

Referitor la intrebarea legata de cazarea in caminele ASE, in acest sens trebuie completata cererea de cazare in varianta electronica. Aceasta se va completa in perioada 17.08 - 15.09.2009 pe site-ul social.ase.ro.
Pentru cazarea pe caz medical sau social, dosarele trebuie depuse la sediul Serviciului Cazare Studenti - Moxa A, etaj 1, camera 8.

Anonim spunea...

As dori sa aflu cand se vor afisa listele cu cei care prind loc pe caz social (pentru studentii care au avut timp sa isi depuna dosarul in perioada 14-17 iulie).O sa se afiseze odata cu listele cu cei care primesc burse sociale?
Studentii care au trecut anul 2 sau mai mari pot sa-si depuna cerere de cazare odata cu cei care au intrat acum anul 1?

Anonim spunea...

pentru @Iulia A.

Tu spui ca ambele variante sunt bune pentru depunerea dosarelor sociale (13-17.07 cat si 07-11.09). Ok. Dar daca mi se spune aceasi chestie cum ca "noi iti luam dosarul,dar degeaba,nu va fi valabil, in octombrie va trebui sa aduceti alte acte pentru ca situatia financiara se poate schimba de la o luna la alta!" ? Nu imi vine sa va iau la pasi ? Poate am castigat la LOTO sau am gasit o banita plina de comori peste noapte si nu mai am nevoie de bursa, nu ? Eu atunci ce fac ? Singura sansa ca sa sper la o amarata de bursa este sa depun din nou actele ca altfel se pare ca am sanse sa raman cu ochii in soare.

Astept un raspuns !

Multumesc frumos !

Anonim spunea...

saluatre.am si eu o intrebare in legatura cu cererea de camin,eu am depuso dar am uitat sa mentionez anumite lucruri la observatii..ce trebuie sa fac ca sa o reeditez?

Iulia A. spunea...

Pentru a modifica cererea de cazare trebuie sa iei legatura cu Departamentul Informatic - cladirea Ciberneticii, etaj 1, sala 2111. Din cate stiu eu, programul este pana la ora 14:00.

Anonim spunea...

Am fost pe 7.09. sa deun dosaru la facultate, Management econommic, si...surprizaaa....secretarele sunt in vacanta domnisoara..reveniti pe 14!!..Dupa multe cautari..a venit cineva de la MAN ID..care nu are treaba cu noi.... si a zis...lasati dosarul aici k o sa se uite cand vin secretarele, sunati pe 14 sa vedeti daca totul e ok...Am sunat...joi...am sunat luni...nimeni nu raspunde!!!!ASE....este in vacanta!!!

Anonim spunea...

Secretariatu de la Management economic e plin de persoane incompetente!!!! De 2 saptamani incerc sa iau legatura cu cineva si nimeni nu raspunde!!!! CUM E POSIBIL ASA CEVA!!!! Persoana care imi face legatura spune k nu vor sa raspunda pentru ca toate informatiile sunt pe site!! DAR EU NU AM NEVOIE DE INFORMATIILE ALEA OAMENILOR!!!!!!!!!!