duminică, 5 octombrie 2008

Comunicat de presa: REZULTATUL NEGOCIERILOR - MINISTERUL EDUCATIEI

REZULTATUL NEGOCIERILOR
STUDENTI – MINISTERUL EDUCATIEI


Deficitul de 55.000 locuri in caminele studentesti a fost solutionat in urma cererii Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), inaintata MECT la data de 18.09.2008, prin care se solicita eliminare a criteriilor sociale din O.U.G. 73/2004 privind alocarea subventiei individuale de cazare. Aceasta modificare va fi aplicata de Guvern in cursul saptamanii viitoare.

Prin eliminarea criteriului social privind veniturile familiei, TOTI STUDENTII fara loc in camin vor putea cere universitatilor alocarea lunara a subventiei individuale de cazare. Astfel ei isi vor putea acoperi, cel putin partial, din fonduri publice, costurile inchirierii private a unui spatiu de locuit.

La negocierile purtate in data de 02.10.2008, la sediul MECT, ANOSR a solicitat o majorare de aproximativ 40% a cuantumului burselor studentesti. Astfel, s-a obtinut o crestere de 30% a burselor, mai precis cu 15% de la 1 ianuarie şi 15% de la 1 octombrie. Cu toate acestea vorbim de o crestere reala, medie, de 35%.
Pe termen scurt MECT s-a angajat ca in limita fondurilor disponibile, sa finalizeze in anul 2008-2009 renovarea tuturor caminelor restante si sa construiasca toate caminele pentru care vor primi solicitari de la institutiile de invatamant superior.
Zilele urmatoare vor continua discutiile privind infiintarea Agentiei de Credite pentru Studenti si elaborarea metodologiei care va sta la baza activitatii acesteia.
„ANOSR a venit cu argumente solide, fundamentate prin datele asigurate de organizatiile membre. Am demonstrat inca o data faptul ca ANOSR nu este un instrument politic al vreunui partid. ANOSR nu recurge la jocuri de imagine si cereri nefundamentate. Pentru noi studentii nu sunt o masa de manevra politica!” (Cezar Haj – Presedinte ANOSR)


Bucuresti,
03.10.2008

P.S. foarte frumos, sper sa reuseasca implementarea celor obtinute cat mai curand si la nivelul fiecarei facultati

Niciun comentariu: