marți, 6 ianuarie 2009

Conferinţa Semestrială a Studenţilor ASE

Senatul Studenţesc va organiza în a doua săptămână de după vacanţa de iarnă Conferinţa Semestrială a Studenţilor ASE. Ne propunem să organizăm două evenimente distincte în cadrul aceleaşi săptămâni, poate chiar în aceeaşi zi:
  • o conferinţă generală, pentru toţi studenţii ASE, din toţi anii de studiu;
  • o conferinţă destinată doar pentru studenţii anului terminal în cadrul căreia să fie dezbătute probleme cu privire la finalizarea studiilor şi la organizarea admiterii în cadrul programelor de masterat.

Detalii privind ziua, ora şi locaţia la care vor avea loc conferinţele vor fi anunţate zilele următoare pe site-ul Senatului Studenţesc (www.senstud.ase.ro).

Ai întrebări cu privire la viaţa studenţească la care nu găseşti răspuns? Există o problemă legată de viaţa universitară de care te-ai lovit şi a cărei soluţie vrei s-o afli?

Senatul Studenţesc doreşte să afle ce te preocupă! Spune-ţi pe blogul nostru opiniile cu privire la ce ar trebui să se afle pe ordinea de zi a Conferinţei!

12 comentarii:

Anonim spunea...

De mult asteptam ocazia asta :)
So:
1. De ce mediile de cazare se calculeaza si pentru anul 2 tinand cont de media de admitere? De ce nu se tine cont doar de media anului precedent? Daca un student o da in bara la examenul de admitere trebuie sa sufere toata facultatea si sa stea in caminele din Vitan chiar daca a facut progrese remarcabile ?
2. De ce in calculul mediilor pentru bursele de studiu de pe semestrul I ( valabil la anii II si III doar ) se tine cont atat de notele obtinute la sesiunea din vara cat si la cea din iarna? Din nou, daca un student obtine bursa pe semestrul I, e foarte probabil sa obtina si pe semestrul II, fiindca e incurajat de sistem. Insa studentul care evolueaza evident si obtine o medie mare pe semestrul II ramane tot fara bursa...
3. De ce nu varuim si noi peretii intr-o culoare mai placuta, mai calda decat bejul ala sec si sinistru?

Anonim spunea...

DESPRE INTERNET
Problema este destul de veche in caminele studentesti ale ASE: conexiunea foarte proasta la Internet; cum se poate remedia?
Suntem multumiti de conditiile pe care ASE ni le ofera in camine, de felul cum se organizeaza facultatiile, de calitatea invatamantului care este in continua crestere. Dar cum poti sa participi la proiecte, sa iti poti descarca anumite informatii de pe internet, cum poti comunica cu colegii dar mai ales cu cei de acasa, cand vezi ca internetul abea se conecteaza si ce e si mai rau, se deconecteaza cand ti-e lumea mai draga. Mi se pare anormal ca toate calculatoarele sa sa aiba acelasi proxy (greu de gasit de catre browsere). Securitatea exagerata blocheaza anuite site-uri, blocheaza serviciul de voce de la messenger, blocheaza trimiterea fisierelor. Deci? ne mai ramane decat sa citim ziarul online ca doar atata ne mai permite conexiunea... sau sa ne luam modemuri mobile.Ideal ar fi ca fiecare camin sa fie conectat la o retea metropolitana din Bucuresti, scutind ASE-ul de de grija Internetului>Putem accepta sa dam in plus la regia de camin o suma numai sa stim ca internetul functioneaza lin si fara restrictii. Avem toata increderea ca Senatul Studentesc ne va ajuta in vreun fel.

De la un caminist frustrat ca netul merge prost si in acelasi timp mirat ca a apucat sa introduca acest comentariu.

Anonim spunea...

Problema Internetului este intr-adevar de luat in seama, mai ales ca depindem foarte mult de el. Proiectele, cursurile si legatura cu colegii si profesorii au de suferit enorm din acesta cauza, fapt pentru care consider atat eu, cat si multi colegi de ai mei, ca ar trebui sa se faca o data ceva. De conexiunea wirelless ce putem sa mai spunem, cand difera de la un camin la altu aflat in acelasi campus (Agronomie), dar in campusuri diferite.

Anonim spunea...

La cati bani circula in interiorul ASE-ului ar trebui sa se faca mai multe si pentru cei care dau acesti bani - STUDENTII; incepand de la un Internet de calitate si pana la un asfalt civilizat, si fara noroaie si gropi in jurul caminului (exemplu: campusul Agronomie unde traseul intre camin si autobuzul 300 este uneori in timpul ploilor combinat cu sapaturi impracticabil, sau mai exact spus "mai ceva ca la tara"...20 de cm de noroi fara sa exagerez cat d putin). Intr-adevar, anumite renovari s-au facut pe perioada vacantei, insa nu destule sau mai bine zis, cele mai importante, din moment ce acestea au fost incepute chiar cand ploile au inceput si ele, sau la numai o luna/jumate de la inceperea facultatii...deci sosirea studentilor in camine. Ar fi putut fi rezolvate in timpul vacantei, pe perioada verii pentru oferirea studentilor unui traseu spre mijlocul de transport in comun la fel de bun sau stilat cum se vor a fi cladirile Ase-ului.
Cum de altfel renovarile prin camere, revaruirea ar fi putut fi solutionate in vara, pentru ca "doamnele" femei de servicu insarcinate cu coordonarea zugravilor sa nu mai se creada in putinta sa ceara socoteala studentului ca de ce doarme si nu poate dansa sa intre in camera sa dea, evident, o rapida spoiala pe pereti, ca sa nu fie dansa penalizata de superiori (este exemplu din experienta proprie faptul cu "doamna" femeie de servici).

Ce sa mai spunem?...sunt multe probleme, dar parca nimeni nu vrea sa auda de ele, sau mai bine zis: se fac ca aud, se fac ca incearca sa se gandeasca si la student, dar tot degeaba!!!!!

Anonim spunea...

despre amprentare??
:D

si despre lifturile din moxa care functionaza jalnic...

ms mult..:)

Anonim spunea...

Problema INTERNETULUI ar trebui intr'adevar luata in considerare....te lasa balta tokmai cand ai mai mare nevoie de el...am fi dispusi chiar sa platim mai mult la regie da' numai sa mearga...

Anonim spunea...

Eu am o problema cu practica, sunt anul 2 si nimeni pana acum nu ne-a informat cu NIMIC.Pe profesoara care ar trebui sa s ocupe d seria mea nu a vazut-o nimeni, cred ca nu a dat p la facultate d cand a inceput anul. Sunt la facultatea d management administratie publica.

Anonim spunea...

am cautat informatii cu privire la programul de depunere a biletelor de RATB pe tot site-ul aseului, nu am gasit nimic. acum vad ca sunt pe siteul senatului studentesc, De ce nu le puneti si p siteul Ase-ului ca fff putini intra pe siteul senatului studentesc si avem nevoie de informatii dar acolo unde trebuie ;)

Anonim spunea...

Senatul Studentesc este grupul studentilor reprezinta studentii ASE in cadrul senatului universitar, iar pentru aceasta informatiile care tin de activitatea SenStud apar pe siteul acesta. Cei care se ocupa de siteul ase.ro sunt alt departament, care nu neaparat are acelasi interes si/sau aceeasi motivatie.

Anonim spunea...

Am cumparat antivirus cu licenta ,am Window cu licenta care nu-si face upgrade din cauza proxy-ului cred( acasa isi face upgrade)!!!!!!Am vazut ca rezolvarea voastra e sa avem aceste lucruri, si colegii mei de camera le au, multi din caminele ASE le au!!!!!!DAR INTERNETUL NU MERGE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NU MERGE NICI RETEUA INTRE MOXA D SI MOXA B!!!!!!!!!!Cine are cont VPN il are degeaba!!!!!!!!!!!SE DECONECTEAZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!E din ce in ce mai rau decat sa fie mai bine!!!!!!!!

Anonim spunea...

Cea mai importanta problema in ceea ce priveste statul in caminele ASE-ului este curatenia. Intr-adevar, avem probleme cu internetul si multe altele, dar curatenia este pana la urma, cea care ar trebui sa primeze. Fie ca stai in Belvedere A7, Moxa D, Agronomie sau Belvedere A2-A3 curatenia este facuta in scarba. Nu pot crede ca intr-un camin gen Belvedere A6-A7 nou construit femeile de servici spala pe jos doar cu apa... si nimic mai mult. Problema este si mai grava daca ne gandim ca asa sunt spalate si grupurile sanitare si cabinele de dus din caminele Belvedere A1-A4. Sunt perfect constienta de faptul ca nici studentii nu sunt usa de biserica, dar, daca s-ar face o curatenie adevarata, in care sa se foloseasca ceva substante (chiar si cele mai ieftine) tot s-ar murdari mai greu. Sunt sigura ca suntem multi care gasim aceasta problema si, sper, ca impreuna sa-i gasim o rezolvare.

Anonim spunea...

Sunteti penibili cu senatul vostru studentesc. Ce raspunsuri dati la intrebarea de ce nu merge Internetul?! Ca nu avem noi Windows-uri cu licenta. Surpriza!In camera mea(Agronomie) TOTI avem laptopuri cu Windows cu LICENTA!!!!!!!!!!! Pe de alta parte, nici sa dam gauri in pereti nu avem voie, ca ne-am fi pus noi o retea dar bininteles: NU se poate. Ca sa nu mai zic ca trebuie sa-mi fac masina praf si sa intru pana la glezne in noroi de fiecare data cand ma duc la camin. Asa ca mai bine ati lua o pauza si ati rezolva problemele REALE ale studentilor din ASE decat o ardeti aiurea.