marți, 6 ianuarie 2009

Conferinţa Semestrială a Studenţilor ASE – special destinată studenţilor anului terminal

Senatul Studenţesc va organiza în a doua săptămână de după vacanţa de iarnă Conferinţa Semestrială a Studenţilor ASE. Ne propunem să organizăm două evenimente distincte în cadrul aceleaşi săptămâni, poate chiar în aceeaşi zi:

  • o conferinţă generală, pentru toţi studenţii ASE, din toţi anii de studiu;
  • o conferinţă destinată doar pentru studenţii anului terminal în cadrul căreia să fie dezbătute probleme cu privire la finalizarea studiilor şi la organizarea admiterii în cadrul programelor de masterat.

Detalii privind ziua, ora şi locaţia la care vor avea loc conferinţele vor fi anunţate zilele următoare pe site-ul Senatului Studenţesc (www.senstud.ase.ro).

Eşti student în anul terminal? Ai întrebări legate de practică, licenţă sau master?

Senatul Studenţesc organizează o Conferinţă specială a Studenţilor, destinată studenţilor anului 3 (terminal). În cadrul acesteia vor fi dezbătute probleme cu privire la finalizarea studiilor şi la organizarea admiterii în cadrul programelor de masterat.


Spune-ţi părerea pe blog şi propune subiecte ce ar trebui discutate şi incluse în ordinea de zi!

8 comentarii:

Anonim spunea...

Majoritatea colegilor mei(mai bine de 90%) nu vor ca admiterea la master sa se dea in perioada imediat urmatoare examenului de licenta. Materiile sunt multe si avem nevoie de timp suficient pentru o recapitulare intensiva. Ne dorim ca totul sa ramana ca in anii trecuti. Daniela Gatin CIG III.

vulpette spunea...

subscriu la ce spune Daniela, atat eu cat si colegi cu care vorbesc nu suntem deloc incantati de ideea aceasta, mai ales cei care doresc sa dea la un master pe o specializare adiacenta, unde nu au cunostintele necesare pentru a trece examneul, si deci este nevoie de timp pentru pregatire

Irinuk spunea...

Se stia deja ca si anul trecut admiterea la master a avut loc in aceeasi perioada. Cei care aveau alte preferinte le puteau exprima inainte de aparitia Calendarului studentului pt anul universitar 2008 - 2009.
Eu sper sa nu se mai schimbe calendarul, pentru ca unii si-au facut programul pentru vara in functie de acesta. La majoritatea firmelor deja s-a realizat planificarea concediilor, unii si-au cumparat bilete pt vacanta in functie de data examenelor afisate.
Cine doreste sa aplice la un master pe o specializare adiacenta are tot timpul sa citeasca, invete. Se presupune ca nu te hotarasti cu o luna inainte ca vrei sa ai o alta specializare si sa inveti ce au invatat altii in 3 ani de studii.

Anonim spunea...

si eu impreuna cu colegii mei de anul 3 am dori ca examenul de master sa se sustina tot in luna septembrie asa cum avea loc in anii anteriori.Cred ca un examen de master dupa sesiunea de vara si dupa examenul de licenta este mult prea mult, mai ales ca multi doresc sa se pregateasca temeinic pentru a obtine si la master un loc la buget.

Anonim spunea...

Problema cu masterele este ca inca exista o mare confuzie in legatura cu diferentierea dintre aprofundare si complementar, sa ne explice deci cineva care e diferenta si din ce se da admiterea pentru fiecare program in parte, pentru ca minunatul site al aseului nu cuprinde aceste informatii.si acum sa fim seriosi, nu o sa stea nimeni sa isi invete exact dupa ce da licenta daca stie ca mai are pana in septembrie, deci e mult mai lejer asa una dupa alta sa terminam mai repede sa nu pierdem toata vara. alexandra anul 3, rei

Anonim spunea...

O alta problema care probabil va fi dezbatuta va fi cea legata de prezenta obligatorie la cursurile de masterat. Majoritatea dintre noi deja lucram, sau cei care nu, cu siguranta isi vor cauta locuri de munca odata cu finalizarea studiilor din programul de licenta-pentru ca, sa fim seriosi, nu stiu pe cine il mai intretine taticu la 22 ani. In plus unele dintre materii chiar cer ca masterandul sa lucreze. Asadar, in conditiile acestea, de unde ar trebui sa scoatem timpul pentru a ne duce la cursuri?? Ultima data parca ziua avea tot 24 de ore...

Bianca Ilarie spunea...

Si eu am fost cu totul surprinsa si nemultumita de programul de admitere la master pentru anul acesta! De ce sa fim noi generatia sacrificata? Dupa sesiune, licenta, sa ma mai pregatesc si pentru master... e prea mult! Presupun ca, daca facem un sondaj printre studentii anului 3, majoritatea ar prefera ca admiterea la master sa fie in septembrie!
Bianca, anul 3, REI

Bianca Ilarie spunea...

Si, bineinteles, toata lumea vrea sa stie mai multe lucruri despre practica!