luni, 20 iulie 2009

Anunt cazare anul I

Candidaţii români admişi în anul I, sesiunea iulie-august 2009, care doresc cazarea în căminele Academiei de Studii Economice din Bucureşti pentru anul universitar 2009-2010, vor completa cererile de cazare în variantă electronică în perioada 17 august - 15 septembrie 2009, accesând site-ul http://social.ase.ro/.
Repartizarea studenţilor în cămine se va face, în limita locurilor disponibile, în funcţie de rezultatele profesionale. Pentru studenţii din anul I, admişi în urma sesiunii iulie- august 2009, media de cazare este dată de nota obţinută la concursul de admitere.

Studenţii care au o situaţie socială precară pot solicita cazarea pe motive sociale. Aceştia trebuie să depună, în perioada 07 – 11 septembrie 2009, la secretariatele facultăţilor, o cerere-tip însoţită de documentele doveditoare, putând totodată opta şi pentru obţinerea unei bursei sociale.

Stuenţii care doresc cazare pe motiv medical (prevăzut în art. 5 din Metodologia privind cazarea studenţilor în căminele studenţeşti în anul universitar 2009-2010) trebuie să depună dosarul medical la sediul Serviciului Cazare Studenţi (cămin Moxa A, etaj 1, camera 8) în perioada 01 – 11 septembrie 2009. Analiza şi soluţionarea dosarelor sociale şi medicale se efectuează de către Comisia de cazare.
Eliberarea legitimaţiilor de cămin şi a contractelor de cazare se va face de către Comisia de cazare constituită la nivel de universitate, în perioada 26 – 30 septembrie 2009, pe baza cărţii de identitate şi a semnăturii studenţilor care au solicitat locuri de cazare.

Candidaţii străini admişi în anul I de licenţă în sesiunea iulie-august 2009, vor depune cereri de cazare exclusiv la Biroul Relaţii Internaţionale cu Cetăţenii Străini din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, sala 0127, completând o cerere scrisă pe formularul tip, în perioada 01 - 14 septembrie 2009. Programul de depunere a cererilor de cazare este, de luni până joi, între orele 09:00 – 15:00 şi vineri, între orele 09:00 - 12:00.

Pentru studenţii străini care se încadrează în prevederile art. 23 al Metodologiei privind cazarea studenţilor în căminele studenţeşti în anul universitar 2009-2010, eliberarea contractelor şi a legitimaţiilor de cazare se va face în aceeaşi perioadă cu cea destinată studenţilor români, respectiv 26 - 30 septembrie 2009.

Pentru obţinerea mai multor informaţii vă rugăm să consultaţi Metodologia privind cazarea studenţilor în căminele studenţeşti în anul universitar 2009–2010, accesând site-ul http://social.ase.ro/, respectiv http://senstud.ase.ro/.

30 de comentarii:

fius spunea...

Conditiile si detaliile de cazare pentru anul I (2009-2010) sunt insuficiente pentru a ne crea o perspectiva privind numarul de locuri alocate pentru Finante.
Cum aflam numarul de locuri la Moxa , Belvedere, etc. pentru a ne face o prognoza cu privire la sansele de a fi repartizati intr-un camin.
Nu uitati ca ne mai ramane o saptamana in septebrie pentru a ne gasi o gazda in situatia in care nu avem camin.

Dana spunea...

Gasesti aici repartizarea pentru anii II si III:
http://senstud.ase.ro/2008_2009/cazare_mai_2009_2010.html

In general, ca sa-ti dai seama cam cate locuri va revin la anul I, scade vreo 4-5 din numarul alocat anilor mai mari. Spre exemplu, daca anul II are 10 locuri in Moxa D, n-o sa primiti mai mult de 5 LA PRIMA DISTRIBUIRE, adica aia pentru care depui cererea electronic.

Dupa asta, se vor mai putea pune cereri de redistribuire, de schimb de locuri sau altele. Spre exemplu, daca esti primul sub linie pentru Moxa D, poti sa depui cerere de redistribuire si ai mari sanse ca la a doua mana sa-ti iasa. Oricum nu-ti pierzi locul!

Anonim spunea...

De ce nu sunt afisate actele necesare pentru dosarul social?
Spuneti doar de cerere si dosarul cu actele doveditoare.
Dar care sunt acele acte?

Iulia A. spunea...

Conform Regulamentului privind activitatea didactică pentru programele de licenţă, Art. 72:

Dosarele pentru cazurile sociale vor conţine documente din care să rezulte încadrarea într-una din situaţiile legale, după cum urmează:
a) Adeverinţă de venituri salariale ale părinţilor sau declaraţie pe proprie răspundere privind inexistenţa unor astfel de venituri;
b) Pentru venituri, altele decât cele salariale: documente emise de circumscripţia financiară sau de serviciul public de specialitate din cadrul primăriilor în raza cărora locuiesc solicitanţii. Veniturile se referă la anul financiar încheiat anterior;
c) Documente din care rezultă că solicitanţii sunt orfani sau provin din case de copii sau plasamente familiale;
d) Documente din care rezultă că solicitanţii provin din familii cu mai mulţi copii – elevi sau studenţi (certificate sau adeverinţe de la primării, şcoli şi/sau facultăţi).

Eliza spunea...

Cine ma poate ajuta cu informatii? Sunt studenta la ASE CIG anul 3. Sora mea a fost admisa in acest an la Universitate si nu a primit loc in camin. Se poate sa ia loc la Ase? Am citit in metodologia de cazare ca se pot primi locuri in camin si pentru fratii de la alte facultati, dar nu este prea explicit articolul de acolo.Va rog, daca este cineva in masura sa imi dea aceste informatii sau sa-mi spuna unde sa ma informez (dar va rog...nu ma trimiteti la secretariatul de la cig...doamnele secretare sunt niste..."scumpe" si nu-mi vor spune nimic :d). Va multumesc! Precizez ca eu am deja contract de cazare pentru anul 2009-2010 intr-unul din caminele Ase-ului.

Unknown spunea...

Cine poate sa imi spuna cu ce trebuie sa ma prezint pe data de 26 sept pentru a lua locul de camin ? sunt in anul II..si nu stiu daca trebuie aceleasi acte ca si cei din anul I. Va multumesc!

Iulia A. spunea...

Pentru Eliza - Conform Metodologiei privind cazarea studentilor in caminele studentesti in anul universitar 2009-2010, Art. 14: Comisia de Cazare va lua măsurile necesare pentru cazarea în aceiaşi cameră a studenţilor care provin din aceeaşi familie (fraţi sau surori), în condiţiile în care aceştia îndeplinesc condiţiile de cazare.
Prin sintagma "îndeplinesc condiţiile de cazare" se refera la faptul ca sunt studenti ASE si nu au fost sanctionati.

Iulia A. spunea...

Pentru Alexandra - Trebuie sa te prezinti cu buletinul si o copie dupa acesta (care ramane la administrator), cu contractul de cazare, legitimatia de camin si chitanta de plata a regiei pe prima luna.

ramona spunea...

Unde pot plati regia de camin pe luna octombrie? se plateste tot prin virament bancar, la fel ca pt celelalte luni? sunt anul I...

Unknown spunea...

Ms mult Iulia. Stii totusi daca regia pe luna octombrie se poate plati de la BRD din alt oras si ce suma trebuie sa platesc?

maxima spunea...

de ce amestecati studentii de la master cu cei de anul I ? DE CE NU-I PUNETI SEPARAT?

Sergiu spunea...

Sunt student in anul 2 la adm publica. Nu am primit camin in prima repartizare, dar am depus dosar la social atat pt camin cat si pt bursa. Cand voi primi rezultatul daca am primit camin sau nu?

Anonim spunea...

Sa inteleg din ce spui tu Dana ca daca nu o sa prind loc la prima redistribuire poate mai am o sansa la a 2-a ???? Sunt sanse ??? Sunt la comert buget si sunt intre 220-300 ... este vreun loc si pentru mine sau nu am sanse ???? Multumesc

daniela spunea...

unde se presupune ca ar trebui sa stea un student ASE cu loc de camin 2009-2010 in perioada 15.09-27.09? ..sunt din provincie, nu am efectiv unde sa ma duc!
multumesc anticipat!

Ion spunea...

Se va tine cont de diferentierea buget-taxa stipulata in metodologie? Media celor de la master(aprofundat/complementar) buget a fost calculata folosind formula (Punctaj examen +2*Media anilor + Medie Licenta)/10) in timp ce media de cazare a celor de la taxa este calculata dupa formula (2*Media anilor + Medie Licenta)/3), obtinand astfel medii mai mari. Mi se pare corect ca primul criteriu de repartizare a locurilor de camin sa fie forma finantare iar apoi media de cazare !! Multumesc.

Ana spunea...

ce acte sunt necesare pt cazul medical?

Iulia A. spunea...

Pentru Alexandra - Cuantumul regiei pentru octombrie va fi afisata in jurul datei de 23 septembrie. Nu stiu sigur daca se poate plati si din alt oras.

Pentru Ramona - Regia se plateste la una din casieriile ASE, prin cardul BCR sau prin OP de la una din sucursalele BRD.

Pentru Sergiu - Rezultatele repartizarii in camine se afiseaza pe 23 septembrie.

Pentru Ion - Prioritate vor avea studentii de la master cu finantare de la buget.

Pentru Ana - Pentru dosarul medical iti trebuie adeverinta de la medicul de familie sau de la cabinetul medical din Moxa, adeverinta de la medicul specialist si alte acte ce dovedesc afectiunea pe care o ai. Insa perioada de depunere a dosarelor medicale s-a incheiat pe 11 septembrie. Mai poti depune dosarul medical in perioada de redistribuiri (1-6 octombrie).

Mari spunea...

Stie cineva cate locuri avem repartizate pt anul I master aprofundare - cibernetica si economie cantitativa? Nu ne putem orienta in functie de numarul de locuri de anul trecut, pentru ca au fost mult mai multe locuri la buget atunci... si mai multi candidati...
Va multumesc! :)
O zi buna!

Ioana spunea...

Buna!
Stiu ca la redistribuiri poti obtine un loc intr-un camin cu un grad de confort mai mare. Asta inseamna ca daca nu mai sunt locuri in Belvedere pot fi redistribuita in Tei, pentru ca are un grad de confort mai mare, si pierd locul din Agronomie, unde am primit initial loc?
Exista posibilitatea ca in etapa de redistribuiri sa specific in cerere ca vreau sa ma mut in Belvedere, iar daca nu exista nici un loc disponibil sa raman in Agronomie?
Va multumesc! :)

PowerMetal spunea...

cine te-a mintit ca la redistribuiri poti prinde intr-un camin cu confort mai mare? :)) Locurile in caminele astea s-au cam dus de la prima repartizare...aia din mai sau cand a fost. Si ar trebui sa te multumesti cu locul pe care l-ai primit pt ca alti studenti stau cu chirie si platesc de cel putin 4 ori mai mult...asa ca nu mai face mofturi. Invata mai bine daca vrei sa prinzi in camine cu confort!

Ioana spunea...

Stiu destule persoane care au obtinut camin in belvedere a7 la redistribuiri... Si nu e vorba de un moft, ma multumesc cu locul pe care l-am primit... In fine, nu mai conteaza...
Multumesc pentru replica acida, e exact raspunsul pe care il asteptam :)

Anonim spunea...

de ce majoritatea studentilor vor camine in belvedere sau in moxa? toate caminele ase-ului mi se par accesibile si comfortabile... pentru cei nemultumiti de locurile primite la cazare, le propun sa renunte la ele pentru ca sunt destui studenti care stau pe bara si asteapta oricand un loc, in orice camin li se va oferi. daca nu prindeti un loc in asa-zisele camine de fitze si vreti comfort mai mult, incercati un hotel.

Anonim spunea...

daca esti student la ASE NU inseamna ca nu ar trebui sa stii: e "confort" si "confortabil"!

Anonim spunea...

daca am media 6.8 la admitere si sunt la EAM al doilea baiat care are optiune moxa D in ordinea mediilor prind loc sigur acolo nu?adica ar insemna ca prima camera care se distribuie pentru EAM la moxa d sa fiu si eu in ea:d.nu?

Elena spunea...

Am o intrebare... daca am primit belvedere a6 si acum am depus dosar medical credeti ca am sanse sa primesc Moxa D sau e posibil sa primesc Moxa B sau C sau altul? Mentionez ca nu vreau camin langa facultate din cauza unui moft ci cu un motiv

Anonim spunea...

Conform metodologiei de cazare pt 2009-2010, ar trebui ca Serviciul de cazare sa afiseze in prealabil numarul de locuri de cazare alocate pt fiecare facultate. Sunt anul I la master de aprofundare si as fi curioasa sa stiu unde sunt afisate nr de locuri alocate pt fiecare camin in cadrul unui program de master, pentru a-mi evalua realist sansele de a primi loc in caminul solicitat ca prima optiune. Va multumesc anticipat.

vlad spunea...

cum sta treaba cu bursele de studiu?daca sunt al 30 lea admis la eam am vreo sansa sa prind bursa?

Anonim spunea...

Buna!
As dori si eu sa stiu cat este regia de camin pentru luna octombrie.
Ms anticipat!Z

Anonim spunea...

e 100 ron pentru luna octombrie(dupa cum scrie pe social.ase).o zi buna!

stefania spunea...

ptr cursantii masterelor profesionale se aloca locuri in camine/ burse sociale/de studiu/de merit(ptr cei de pe locurile de la buget)multumesc