sâmbătă, 9 ianuarie 2010

Conferinţa Semestrială a Studenţilor ASE

Senatul Studenţesc va organiza în săptămâna dinaintea sesiunii de examene Conferinţa Semestrială a Studenţilor ASE, ce se va bucura de prezenţa reprezentanţilor conducerii Academiei.

Detalii privind ziua, ora şi locaţia la care vor avea loc conferinţa vor fi anunţate zilele următoare pe site-ul Senatului Studenţesc (www.senstud.ase.ro).

Ai întrebări cu privire la viaţa studenţească la care nu găseşti răspuns? Există o problemă legată de viaţa universitară de care te-ai lovit şi a cărei soluţie vrei s-o afli?

Senatul Studenţesc doreşte să afle ce te preocupă! Spune-ţi pe blogul nostru opiniile cu privire la ce ar trebui să se afle pe ordinea de zi a Conferinţei!

48 de comentarii:

George B spunea...

Vreau sa stiu daca pot sustine examenele din sesiunea din vara si din sesiunea de restante mai devreme(pana la 1-5 iunie)?

Anonim spunea...

Ultimul an, cine organizeaza balul de absolvire? Si la noi o sa iasa smartevents pe combinatii? Sau putem sa facem cu cine ne aduce oferta mai buna?

Alexandra spunea...

Personal ma intereseaza in cadrul ciclului Master, cum si cand se fac repartizarile Buget-Taxa (dupa prima sesiune, sau in vara), si pe ce criterii (nr de credite si/sau media?)
Multumesc

Anonim spunea...

Bursele! in special cele sociale, anul acesta in cadrul masterului de Mg Proiectelor s-a acordat doar o singura bursa sociala. De ce asa putine? Este strigator la cer, trebuie sa facem ceva!

Anonim spunea...

as dori sa se puna serios in discutie urmatorul subiec : schimbarea structurii materiilor.
Programa este chirpita la fiecare ciclu de reasezare a pietei(mai bagam o amterie aici,mai scadem un an,mai bagam alta,pastram ce se facea in 1960 etc...). Facultatea trebuie sa aiba o structura clara pentru,o directie precisa,un sens : nu 15 ore inutile,3 ramase in orar si cativa profesori care prefera sa stea in o stare latenta.Programarea trebuie sa fie principala directie : sa faca(nu noi ca terminam facultatea,dar cei ce vin dupa) programare in limbaje evoluate : java (nu C# care emuleaza java).Sa se faca economie(care chiar sa ai ba legatura cu informatica).Iar daca se merge pe filiera Oracle,atunci s se puna mai mult accent pe ea.Iar toti profesorii sa fie evaluati realistic si in functie de proiectele pe care le promoveaza in randul studentilor si interesul pe care il starnesc in randul elevilor pentru materia lor.

Anonim spunea...

Un simplu avertisment pentru papagalii din senatul studentesc(in special maestrii Radu Ioan Petrariu si Robert Bumbac): Daca se intampla ca la balul de absolvire de anul acesta sa faceti aceleasi manarii ca anul trecut, va anuntam cu parere de rau ca veti fi inlaturati sub orice forma, violenta sau nonviolenta din organizarea balului. NU avem nevoie sa ne aduceti firmele de catering ale prietenilor/rudelor voastre.

Anonim spunea...

Terminati cu abuzurile. ASE trebuie sa inceteze sa schimbe regulile in timpul jocului. Cum sa se schimbe lista buget/taxa in mijlocul anului??? Asta trebuia spus de la inceput. Pe deasupra, discriminarea se vrea totala. Cei de anul I nu vor fi afectati de schimbarea buget/taxa la mijlocul anului, pt ca sa nu renunte la master. Cica vor sa faca asta doar pentru cei de anul 2 de master care nu vor renunta probabil la studii, fiind in ultimul an. ASE TREBUIE SA TERMINE CU ABUZURILE SI DISCRIMINAREA. NU LE AJUNGE CA AU MARIT TAXELE INCREDIBIL DE IRATINAL IN MOD SUBIT????????

Unknown spunea...

Salut,
Ma intereseaza 2 lucruri :
cum se va desfasura practica pentru studentii de la masterul de aprofundare - identic cu ceea ce s-a intamplat la licenta, ciclul de 3 ani ?
studentii care studiaza 3 semestre la masterele complementare si care nu vor intra in sesiunea de sustinere a dizertatiei din februarie, vor putea sustine lucrarea in vara alaturi de cei care fac 4 semestre ?

Multumesc!

Adi N.

Anonim spunea...

Pot aplica pentru bursa sociala in sem al 2-lea? pt ca la asta de studiu nu mai sper.

Anonim spunea...

Repartizarea taxa/buget si micsorarea numarului de locuri la buget dupa primul semestru la programul de master ne afecteaza pe toti. ASE-ul ar fi putut sa anunte acest lucru inainte de inceperea anului universitar. Nu trebuia sa ne lovim acum de aceste probleme. In plus, cand am optat pentru un master in cadrul ASE-ului, am optat pentru materiile care se regaseau pe site-ul ASE-ului la momentul respectiv si nu pentru cele cu care ne-am trezit la inceputul anului, la afisarea orarului. O alta nemultumire care as vrea sa fie discutata in cadrul sedintei se refera la orarul de la masterele de aprofundare. La prezentarea masterelor ni s-a spus, si NE-A FOST SUBLINIAT faptul ca orele de la masterele de aprofundare o sa fie seara (la fel ca la masterele complementare). Ati vazut vreun master de aprofundare care sa respecte aceasta regula? Sper ca macar pe semestrul II sa fie remediata aceasta problema. Avem nevoie de experienta, toate companiile cer experienta. Cum putem fi si la master( unde de altfel se pune prezenta si la curs si la seminar) si la servici?

Anonim spunea...

Se poate sa optez pentru doua tipuri de mastere (aprofundat si complementar) atunci cand dau admiterea??

Anonim spunea...

As vrea sa stiu care va fi metoda de acordare a locurilor de camin pt anul viitor. Am auzit ca nu se va mai tine cont de facultatea la care esti si se va face in ordine descrescatoare la nivelul intregului ASE.

Elena Chiriac spunea...

Buna seara sunt anul I si vreau sa stiu cand o sa ni se dea foile de drum pentru ca suntem deja la sfarsitul primului semestru,iar la Politehnica si Universitate le-au fost distribuite de dinainte de sarbatori.

Elena Chiriac spunea...

Buna seara, sunt anul I si as vrea sa stiu cand ne inmanati foile de drum pt ca la Universitate si Politehnica le-au fost distribuite inca de dinainte de sarbatori.

cosmin spunea...

as dori sa stiu daca studentii din cadrul programului de master aprofundat in finante care se afla in anul II sustin restantele pana la prezentarea dizertatiei astfel incat sa nu ne trezim ca din cauza unei materii trebuie sa mai asteptam un an

Anonim spunea...

Sunt la master de aprofundare la Economie Europeana, anul 2 si totodata am facut facultatea la ASE (ultima generatie cu 4 ani). As vrea sa stiu ce se intampla cu foile de drum pentru cei din situatia mea. De ce ni s-a spus ca nu le mai primim? Cat de legala este aceasta situatie?
Multumesc.

Anonim spunea...

1. De ce cei de la masterele de aprofundare nu au posibilitatea de a avea un post full-time datorita orarului,iar cei de la masterele complementare o ai ? Nu de fapt cei de la masterele de aprofundare isi completeaza studiile ?Fapt ce ar trebui sa fie cumva avantajati pe piata muncii.In final diploma aceea nu face diferenta pentru un angajator.
2. De ce nu vine nimeni cu propunerea de delimitare a celor care au terminat o facultate/master la zi fata de cei care au terminat la id la diplomele de absolvire?
3. De ce cei care au terminat 4 ani aveau dreptul la un doctorat pe timpul studiilor,iar acum nu se mai procedeaza asa? Oricum materia de facultate studiata in 4 ani se face acum in 3 ani. Multumesc anticipat!
ps: Stiu k nu veti discuta despre asta,dar macar am incercat...

Anonim spunea...

1. sa se rezolve problema statului 5 ore la coada pentru plata restantelor
2. sa functioneze sala de lectura CSIE cu un program normal ,nu de la 11 la 16
3. sa intretina cineva computerele din sala de lectura CSIE ca sa nu mai stai juma de ora sa deschizi o pagina
4. sa se mute sesiunea de restante in toamna cum e rational,nu la 2 saptamani dupa sesiunea normala cum e irational
5.bodyguarzii sa aibe datoria sa le spuna celor care casca gura juma de ora in fata CSIE cu tigara in gura sa se dea deoparte ca sa nu faci slalom printre corpuri inerte de cate ori intri in CSIE

Anonim spunea...

Sesiune de restante in iarna de ce nu avem??? ca sa stam cu restantele pana vara???
Masterul de 3 semestre este sau nu acreditat? Cum vom stii sigur? Se vehiculeaza multe!
De ce se da atata mita in institutia asta?

Anonim spunea...

Sa se discute problema mediei de cazare in cazul studentilor de la master anul I, care trec anul II, si care au intrat prin concurs la taxa si dupa primul semestru de studii au medie mare. Cum li se va calcula media daca media cu care au intrat la taxa in anul I la master este mai mare decat media celui care a dat examen si a intrat cu 8 la buget? Ce solutii vor exista?

Anonim spunea...

1.Daca I an in cadrul ASE a fost la buget, iar ceilalti 2 ani (din ciclul licenta), la taxa, se mai poate beneficia de dreptul de 2 ani de buget la o alta facultate?!

2. Daca am terminat o facultate din ASE (ciclul licenta 3 ani), ce se intampla in cazul in care nu merg pe un master in acelasi domeniu,in cadrul aceleiasi facultati.
La inceputul facultatii mi s-a spus ca de fapt acum o sa facem 5 ani in loc de 3, trebuind sa urmez masterul in cadrul aceleiasi facultati pentru a deveni "economist cu acte in regula".
Multumesc!

Anonim spunea...

Pentru cei de anul III in cadrul ciclului Licenta se asigura stagiul de practica de catre ASE?

Anonim spunea...

As dori sa stiu daca se mai dau carnete de cupoane pentru transport la programul de master de aprofundare. Pana acum secretarele nu au spus nimic.

Anonim spunea...

A propos de cupoane la CIG au primit doar studentii in ani terminali (de la licenta si master) de ce aceasta diferentiere?

Anonim spunea...

mi se pare anormal sa NU fie acceptat transferul de serie. am incercat din vara si mi se tot spune ca nu se poate... pe ce motiv??

si in plus, sunt diferente enorme intre serii, lucru ce nu e corect in final (sfarsit de semestru banuiesc...), cand se vor stabili listele pt buget. pe ce criteriu sunt bagata intr-o serie unde suntem terorizati la toate materiile cand in seria urmatoare se da spaga la fiecare test sau examen si se iau note incredibil de mari?? e corect asa?

o ultima chestiune ar fi sa ne lamuriti, desi e imposibil in ASE sa primesti informatii concrete despre ceva ce te intereseaza, care e treaba cu taxa-buget pt ciclul licenta.

bine ca suntem in facultate de renume, care-si permite sa faca asemenea manevre... feicitari.

laura spunea...

buna,
sunt anul III la comert.
as dori sa se puna in discutie refacerea planurilor de invatamant astfel incat sa fie scoase unele materii complet inutile care reusesc doar sa ne incarce programul.
un exemplu ar fi geografia economica mondiala unde pentru a trece examenul trebuie pur si simplu sa inveti o carte din scoarta in scoarta.

Anonim spunea...

Si eu vreau sa ma transfer in alta serie (Comert anul I) insa "tutorele" seriei mele mi-a spus ca rectorul le-a interzis. Nu mi se pare normal, oricum nu e nicio logica in repartizare. In grupa mea nu sunt doar elevi cu aceeasi initiala, de ex M. Sunt si cu C si cu F... Si da, sunt diferente enorme intre serii, referitor la profi. La unii se merge pe spaga iar la altii se invata in prostie...ca sa se dea tot note mici, bineinteles. Doar de unde sa isi scoata si ei banii, daca nu din restantele platite si din taxele exorbitante.

cineva cu l/m/n etc ... soar sunt seria B ;) spunea...

Sunt la comert, anul I, seria B.
prima mea problema: la drept nu am avut profesor tot anul si nu s-a interesat nimeni de noi. Astazi am aflat ca MAINE dam test la drept. Este o nesimtire totala. Si mai e si materie de sesiune
a 2-a problema: schimbatul seriei/grupei. Nu inteleg de ce exista o gandire atat de comunista in mintea conducerii facultatii. Nu mi se pare normal sa existe o discriminare dupa nume. Transferul intre grupe ar trebui sa fie liber.
a 3-a problema: secretarele (care ma indoiesc ca au 4-8 case) se poarta cu studentii ca un rahat si au o atitudine de superioritate. probabil ca sunt alese special sa reprezinte imaginea ase... doar asta e o secretara nu? legatura dintre o organizatie/firma/institutie si restul lumii

[2] cineva cu l/m/n etc ... Doar sunt seria B ;) spunea...

Sunt la comert, anul I, seria B.
prima mea problema: la drept nu am avut profesor tot anul si nu s-a interesat nimeni de noi. Astazi am aflat ca MAINE dam test la drept. Este o nesimtire totala. Si mai e si materie de sesiune
a 2-a problema: schimbatul seriei/grupei. Nu inteleg de ce exista o gandire atat de comunista in mintea conducerii facultatii. Nu mi se pare normal sa existe o discriminare dupa nume. Transferul intre grupe ar trebui sa fie liber.
a 3-a problema: secretarele (care ma indoiesc ca au 4-8 clase) se poarta cu studentii ca un rahat si au o atitudine de superioritate. probabil ca sunt alese special sa reprezinte imaginea ase... doar asta e o secretara nu? legatura dintre o organizatie/firma/institutie si restul lumii

Silvia spunea...

Buna. As vrea sa stiu daca pentru master (aprofundare an II) exista locuri de practica, prin intermediul ASE-ului si daca exista, care este numarul acestora?
A doua intrebare este urmatoarea: cate locuri vor fi la buget pentru masterele de la REI, semestrul IV?
Multumesc frumos.

Anonim spunea...

Referitor la secretare, nu ca le-as scuza, dar ele NU au program cu publicul (cu exceptia sefilor de serie/grupa). Exista ofiteri de relatii cu publicul. Ei sunt interfata facultatii, teoretic. Daca si ei sunt nesimtiti, atunci ai dreptate sa fii nemultumita. La mine la facultate nu e cazul(REI).

Anonim spunea...

Buna,
Ne-ar interesa pe cei de la master de aprofundare o schimbare a orarului, nu se pot pune orele seara? cam toti lucram si nu putem ajunge iar cei care nu lucreaza vor sa se angajeze dar nu risca sa isi piarda bursele, daca e se pot strange si semnaturi pentru asta.

Anonim spunea...

Cand o sa avem si noi o data exacta la care se baga bursele pe card???Poate sunt studenti,mai ales la cei cu bursa sociala care se intretin din bursa si niciodata nu stiu cand o sa aiba si ei banii la timp!!La ce taxe se platesc ma indoiesc ca nu sunt bani!Daca tot sunt pretentii ca |Ase-ul e o fac. cu prestigiu pai ar fi bine sa existe si un regulament care sa fie respectat in cadrul acestuia!!

Unknown spunea...

as vrea sa aflu ce drepturi au studentii straini bursieri ai statului Roman si mai ales ce drepturi au cei care au intrat la fara bursa fara taxa (la biroul de burse nu au putut sa imi raspunda nici macar daca ni se deconteaza biletele CFR:( ). Si inca o intrebare: Pot beneficia studentii din Rep. Moldova de o bursa ERASMUS si care sunt conditiile. Multumesc si o saptamana cat mai reusita pentru toti;)

Secretariatul Senatului Studentesc spunea...

TOATE bursele intra in aceeasi zi, pe data de 15 a lunii respective! Nu exista data diferita pt bursele sociale. Situatiile care pot exista, in cazul in care un student nu are banii in cont pe data de 15, sunt urmatoarele:
- data de 15 pica in week-end (atunci intra banii luni dupa amiaza)
- nu exista cont in baza de date pt studentul respectiv
- contul pe care studentul l-a comunicat este incorect
- contul pe care l-a comunicat studentul este inchis si nu aduc extras de cont pt noul cont deschis (de ex. la plata de luna aceasta exista 5 conturi inchise pt care banca va face retur!)

Daca nu v-au intrat banii si doriti sa verificati statutul contului dumneavoastra in evidenta biroului, trebuie sa sunati la 319.19.00 interior 179- Biroul Burse-RATB sau sa trimiteti un mail pe adresa dianab@ase.ro.

Se verifica usor in baza de date daca v-a fost platita bursa, iar daca aceasta apare ca si platita si totusi nu v-au intrat banii in cont, mergeti cu un extras de cont la Biroul Burse- RATB.

Echipa Senatului Studentesc al Academiei de Studii Economice

Anonim spunea...

Reducerea numarului de locuri la stat pentru anul 2 de master este cireasa de pe tort...pentru cei care termina ASE-ul. M-am saturat de abuzurile lor. Nu au stiu decat sa profite de noi...nu am nici o recunostiinta pentru aceasta universitate care mi-a mancat tineretea si banii!!!!

Anonim spunea...

in legatura cu balul de absolvire daca te mai intereseaza. nici eu nu as vrea sa vad k iar se fac combinatii si se face cu aceeasi "firma de evenimente" care nici macar nu exista. eu colaborez cu o firma foarte serioasa si as putea sa fac o contraoferta celor de la smartevents. daca vrei sa vb mai multe id'ul meu este andrea_dea_87@yahoo.com . si nu conteaza de la ce facultate esti, poate putem sa schimbam ceva, sigur nu esti singurul cu aceasta opinie

Anonim spunea...

:)))) firma exista un, simplu google si o verificare de registru iti rezolva dilema.Firma este de 2 lei ... asta e o afirmatiee adevarata sper ca draguti nostri colegi sa nu mai "combine" inteligenta cu invatatul ca nu se pupa una cu alta drept urmare festivitatea de 2 lei sa numai zic de gafa cu tipa de anu 2 penibil cine s-a ocupat sa-ti puna un sac in cap ca e acolo doar de impresi.Se stie cine!!!

Anonim spunea...

Buna ziua,

va rog sa verificati utilizarea in acest post si in comentarii a termenului "smartevents". Sunt administratorul agentiei de publicitate ce detine www.smartevents.ro si www.smart-events.ro so se pare ca s-a comis o eroare. Noi nu avem nicio legatura cu balurile de absolvire ale ASE. Va rog sa verificati denumirea corecta! Multumesc! admin smartevents.ro

Anonim spunea...

Da, e defapt vorba de smartevent, fara s la final.

Anonim spunea...

As vrea sa aplic la ASE. Cum si cand se face repartizarea buget- taxa?

Anonim spunea...

As vrea sa aplic la ASE. Cum si cand se face repartizarea buget- taxa?

Maria spunea...

Foarte frumos.. am sa particip si eu la aceasta conferinta anul viitor:)

Anonim spunea...

Vreau sa stiu daca se dau credite in avans la ID?...nu stiu daca fac 45 de credit:(

Unknown spunea...

Buna, am si eu o intrebare: Aveti idee cand se afiseaza repartizarile in anul 2 la taxa/buget?
Mersi frumos.

Anonim spunea...

la irina popescu din 128 de restantieri nu o sa se prezinte nici 12 studenti...cei care lucrati vedeti-va de treaba si ne intalnim in vara

Anonim spunea...

va amintiti la ultima ora de curs ce a spus sa nu ne facem iluzii ca nu ne trece semestrul asta...probabil sa mai ia un ban dar macar sa ne treaca in vara!
marketing urban-una dintre cele mai proaste materii

Anonim spunea...

Ce naiba cauta unii in secretariate nu inteleg. Am terminat si eu licenta si masterul in ASE la REI si n-am fost in secretariat decat de doua ori, o data cand am avut nevoie sa-mi iau diplomele ca sa mi le legalizez si a doua oara sa le duc inapoi.