joi, 14 ianuarie 2010

Propunerea Senatului Studenţesc pentru îmbunătăţirea orarului programelor de masterat

Ca urmare a sesizărilor primite, Senatul Studenţesc a analizat problema orarului de la programele de masterat şi propune soluţii de îmbunătăţire.
Te rugăm să comentezi atât asupra cauzelor problemei (pentru a transmite cât mai bine nevoile reale ale studenţilor) dar şi asupra propunerilor (astfel încât acestea să se potrivească cât mai bine nevoilor).

PROPUNEREA PRIVIND SITUAŢIA ORARULUI DE LA PROGRAMELE DE MASTERAT

Probleme sesizate:

· Orele de la masterate (atât de aprofundare cât şi complementar) se desfășoară în intervalul orar 7:30 – 15:00;

· Studenții ciclului de licență au în orar cursuri sau seminarii după orele 18:00, în timp ce studenții masteranzi au cursuri în timpul zilei, lucru dezavantajos pentru ambele părți;

· Existența în orar a unor ferestre, lucru ce afectează capacitatea studenților de a își folosi eficient timpul;

· Există zile ale săptămânii în care studenții au un singur curs/seminar, lucru care afectează de asemenea capacitatea studenților de a își folosi eficient timpul;

· Contextul actual economic-social dezavantajos ce îi obligă pe studenţi să-şi găsească posibilităţi de finanţare a costurilor vieţii din Bucureşti, oraş ce găzduieşte centrul nostru universitar;

· Inflexibilitatea manifestată de universitate faţă de nevoia de pregătire practică a studenţilor şi de relaţionare cu entităţile publice sau private;

· Modalitatea de alocare a sălilor pe facultăţi şi de constiuire a orarului prin luarea în considerare ca prim criteriu a preferinţelor profesorilor cu privire la data şi la ora la care să se desfăşoare propriile activităţi didactice.

Propuneri de îmbunătăţire:

· Activităţile didactice (cursuri şi seminarii) la programele de masterat să se desfăşoare în intervalul orar 16:30 – 21:00;

· Alocarea defalcată, pentru cele două cicluri (licență 7:30 – 16:30 și masterat 16:30 – 21:00) a intervalelor orare și a sălilor de curs, împiedicând astfel posibilitatea secretariatelor de a face transferuri de săli şi intervale orare între cele două cicluri;

· Propunerea de orar să fie aprobată la nivelul fiecărei facultăți de către Biroul Consiliului Facultății. Menționăm că în prezent această activitate ține în totalitate de secretariatele facultăților;

· Publicarea pe paginile personale a orarului și profesorilor titulari pe fiecare curs;

· Amendarea Regulamentului privind activitatea didactică pentru programele de masterat prin includerea de prevederi în sensul celor propuse prin prezenta solicitare.

120 de comentarii:

Anonim spunea...

E mult mai bine asa :)

Anonim spunea...

nu este mai bine! avand in vedere ca ai ales sa faci un master de aprofundare e normal ca acesta sa aiba un orar similar cursurilor de zi. daca vrei seara exista complementar. nu va obliga nimeni sa urmati un master de aprofundare.

alice spunea...

orele sa fie de dimineata!!!!!!!! daca vrei sa lucrezi, faci management complementar!nu esti obligat sa faci aprofundare, credeam k ase are o regula si nu se contrazice dupa cum vor unii! nu sunt deloc de acord cu orele de dupa amiaza!

Ana spunea...

Vreau ca orele sa fie de dimineata!Am ales acest tip de management si pentru ca este de dimineata! Nu sunt de acord ca orele sa fie dupa amiaza,pentru asta exista management complementar

Anonim spunea...

Eu sunt de acord ! Felicit Senatul Studentesc pentru propunere. Multe lucruri nu sunt asa cum promitea ASE-ul, asa ca alegerea masteratului nu s-a facut strict dupa program, ci si dupa alte facilitati - burse, locuri de cazare, taxa/buget. Sa lasam frustrarile deoparte, multi nu au posibilitatea sa urmeze doar orele, trebuie sa se si intretina si vor sa urmeze masterul de aprofundare. Ar trebui sustinuti prin astfel de masuri, nu sa li se puna bete in roate. Efortul multora dintre ei e remarcabil si asa. Multumim SenStud

Anonim spunea...

Sa fie ore dupa-amiaza ! De ce dimineata ? Unii sunt frustrati ca alti pot alege si o cariera si sa si invete. Va fuge viata prin fata si voi credeti ca totul se rezuma la mers la ore si fugit repede acasa sa va dea mamica de mancare

Moni spunea...

Orele sa fie de dimineata

Anonim spunea...

Si la COMERT si MARKETING vrem ore doar seara ! Eu nu muncesc, asa ca pot si ziua si seara, dar nu e corect fata de ceilalti. In plus de ce sa ma trezesc de la 6 ca sa ajung la 7:30 la ASE ?

Anonim spunea...

Ore dupa 17:00-18:00 sau macar dupa 16:30

Anonim spunea...

Nu vrem ore de dimineata ! Rusine celor care ii doare in fund de colegi

Anonim spunea...

Atentie Senatul Studentesc ! Multumim de propunere, acum va rugam sa o sustineti si sa nu lasati babalacii din ASE sa se impotriveasca ! Vrem ore seara, nimeni nu ne angajeaza fara experienta, trebuie sa si muncim !

Alex spunea...

ORE SEARA BRAVO !

Ultras pana la moarte spunea...

Rusine Rusine Rusine sa va fie ! Vrem ore seara, cum aveti tupeul sa cereti ore dimineata ? Unii sunt prea tocilari vad !

Mihai spunea...

Eu lucrez si nu o sa am chef sa mai vin la ore dupa o zi de munca, de la 16:30 si sa mai si invat ceva,sau sa fac proiecte. Plus ca nici nu ma lasa vreun sef sa plec la 15 sa ajung la timp. Asa ca, prefer sa fie ore de dimineata cand mai pot sa imi fac programul de lucru. Dupa ora 16 si o zi de munca nu mai sta nimeni de facultate. Pentru cei care vor ore de dimineata si nu lucreaza ar trebui sa sustina sa fie ore de la 9

Anonim spunea...

NU ACCEPTAM ALTA SOLUTIE DECAT ORE DE LA 16:30 ! NU NE DA NIMENI DE MANCARE SI BANI CA SA DECIDA IN LOCUL NOSTRU ! NOI ASTA VREM, DACA E NEVOIE STRANGEM SEMNATURI, NE REVOLTAM ! ALTII AU DE TOATE; NOI TREBUIE SA MUNCIM CA SA PUTEM AVEA CEVA ! NU NE IA NIMENI ACEASTA SANSA !

Anonim spunea...

este foarte bine sa avem program seara pentru master,asa putem lucra deoarece terminam facultatea si se cere sa ai experienta si vechime.Unde sa faci experienta si vechime.

Anonim spunea...

Cine nu e cu noi,
Ori e tocilar ori e frustrat
ORI AMANDOUA !

Ore seara ASE 2010 Forever

Anonim spunea...

Pentru membrii din Senat: Nu uitati ca sunteti colegii nostri si sunteti si voi studenti ! Ajutati-ne si ganditi-va la cei care trebuie sa munceasca ca sa traiasca ! Noi vrem sa invatam, dar dati-ne aceasta posibilitate !

Gina spunea...

Si eu vreau ore seara

Anonim spunea...

Eu sunt de acord cu propunerea Senatului Studentesc. Sunt de parere ca orarul programelor de masterat sa fie cuprins intre orele 16.30 si 21.00 (de exemplu, o facultate privata din Romania, Universitatea Romano-Americana are aceasta politica pe care doreste ASE-ul sa o implementeze - Alocarea defalcată, pentru cele două cicluri (licență 7:30 – 16:30 și masterat 16:30 – 21:00) a intervalelor orare și a sălilor de curs - si este foarte bine atat pentru studentiu de la licenta, cat si pentru cei de la master, deoarece iti da posibilitatea sa si lucrezi, dar in acelasi timp sa iti aprofundezi si studiile). Totodata, o incercare de a grupa cursurile astfel incat sa nu mai existe ferestre inutile este binevenita din partea mea, atat pentru ciclul materat, dar si pentru licenta (si acolo sunt astfel de probleme - stiu ca este greu sa se gaseasca sali in ASE, dar printr-un efort colectiv si o strategie bine pusa la punct, cred ca se poate realiza si acest lucru). Este nevoie si de o transparenta mai mare in ceea ce priveste programarea examenelor, deoarece daca cand vi in ASE afli ca vei putea sa alegi la nivel de serie si cu acordul profesorului, data cand vei avea examenul X, afli odata cu trecerea timpului ca NU se poate face asa ceva - totul depinde de bunavointa secretarelor de a programa examenele cat mai placut pentru studenti. Felicitari Senatului pentru aceasta propunere!

Anonim spunea...

De acord cu comentariul 20. Daca la particulari se poate, se poate si la noi. Nu cred ca ar fi un dezavantaj pentru nimeni orele seara, in schimb pentru o parte din colegi ar fi un mare avantaj. Ajutati-ne !

Iulian spunea...

Performanta va fi sustinuta de cei care sunt si angajati si ajung si la cursuri, nu de cei care cunosc doar drumul acasa-facultate. Sa ii sustinem pe colegii angajati! Daca absolventii de master complementar pot merge catre DOCTORAT, iar mai nou au si locuri la buget si burse, de ce nu poate avea si masterul de aprofundare ore seara?

Oameni buni, studentii cer sa mearga la cursuri, prin masurile cerute! Adica vor sa invete. Cum putem sa fim impotriva? Hai Senstud!

Andrei spunea...

Prieteni, Senatul Studentesc ne da o sansa. Sa nu ne batem joc de ea ! Trebuie sa fim uniti ! Vrem ore seara !

Anonim spunea...

Ai gasit ce ,,bunatate " de facultate sa dai exemplu..... Bine ca nu ai zis Spiru =))))))))

George spunea...

Vrem ore ziua!!!!! Nu e corect sa ni se schimbe programul ca vor unii care oricum, nu stiu cat vor veni si asa la ore si mai ales seara. Noi am ales ziua sa invatam, nu noaptea. Pentru asta e complementarul facut. Nu acceptam ore noaptea!! Vrem sa invatam ceva nu sa asteptam sa se termine ora, sa facem act de prezenta ca suntem obositi si gata. Si in plus..nici sali nu sunt, ne suprapunem cu cei de la complementar. Sa ii mutam si pe ei ca vor UNII??? Vrem ore ziua! ZIUA NU SEARA!!!!

Pascal Paul spunea...

Vrem sa invatam, dar unii sunt prea comozi sa isi schimbe programul. Licenta ziua, aprofundare si complementar seara ! Lasati-ne sa invatam, ajutati-ne, nu ii lasati pe complexatii astia comozi sa strice totul !

Anonim spunea...

Iulia, tu mereu ne tii la curent cu se intampla, nu ne lasa acum ! Nici eu nu as vrea sa muncesc, sa nu credeti ca o fac din placere, avem nevoie de banii astia ca nu ne da nimeni nimic pe gratis.

Cum puteti sa ne refuzati cand tot ce cerem e sa ne ajutati sa invatam !

Anonim spunea...

Licenta trebuie sa mearga in timpul zilei la facultate, nu sa lucreze in tot felul de call-centre-uri si sa termine facultatea cu 0 cunostinte. La masterat iti petreci anii 4 si 5 de studiu, in care trebuie deja sa castigi experienta. Ai nevoie de timp pentru job, internshipuri, traininguri sau alte programe care sa te ajute in pregatirea ta...Cei care vor cursuri ziua la master se tem de concurenta! Se tem ca ar veni mai multi la cursuri si ca ar fi competitia mai mare pentru burse/camine/locuri la buget! NU mai fiti invidiosi sau egoisti. Masterul ore seara!!! Oboseala e doar un pretext. Cursurile s-ar termina cel mai tarziu la ora 9! Daca efortul e prea mare, nu ai ce cauta la master. Ca sa nu spun ca daca ai ore dimineata, teoretic te-ai pregati seara pt a doua zi...si argumentele pot continua...

Anonim spunea...

Este mult mai bine seara evident.Daca se continua asa,vor fii din ce in ce mai putini care vor dori sa faca masterul la ASE,oentru ca majoritatea doresc sa si lucreze,si nu toti sefii te lasa sa ii faci orarul cum vrei tu.De aceea sunt atatia studenti care nu au un serviuciu la o varsta la care ar trebui sa lucreze.Apoi,dupa ce termini facultatea ce faci?Ca toti vor experienta..si daca nu iti faci experienta in timpul facultatii atunci cand?Mori de foame de urma.Asa prefer un master la alta facultate care are un orar mai bun.

Anonim spunea...

De ce este asa o mare controversa nu inteleg.
In primul rand, inclusiv mari facultati din strainatate fac lucrul asta sa-si ajute studentii, mai ales ca in afara nu sare toata lumea la master imediat dupa licenta ci intai se gandeste daca o sa-l ajute masterul in vreun fel in ceea ce face sau vrea sa faca, plus ca mai strange si bani pentru el cativa ani.
In al doilea rand, cu parere de rau pentru cei care stau toata ziua degeaba si seara vor fi obositi la cursuri, dar initiativa este bine primita. Daca nu aveti alte argumente mai solide decat faptul ca nu vreti sa va pierdeti telenovela de seara, stirile de la ora 5 sau intrare libera in club va recomand sa va abtineti.
Iar pentru cei care sustin ca ar trebui sa se mearga la mastere complementare daca vor ore seara pun o intrebare, retorica de altfel: de cand se alege dragi colegi masterul in functie de ora la care mergi la facultate si nu dupa ce anume te intereseaza sa studiezi? Daca pentru unii acesta a fost criteriul sincer imi pare rau.
In concluzie, mastere dupa 16:30 cum e civilizat, normal si corect.

Anonim spunea...

Orele sa fie ziua,nu seara

Anonim spunea...

Nu sunt de acord, eu lucrez si am alte cursuri incepand cu ora 4 seara. Orarul este bun asa cum e. Asa cum s-a mai zis este un master de aprofundare si alegand acest master ati fost de acord sa aveti orarul similar cursurilor la zi.
Cine vroia un program de seara trebuia sa se duca la complementar.

Anonim spunea...

Nu caregoric.

Anonim spunea...

Hai sa fim seriosi daca se muta orele de la ora aia ... nimeni nu o sa mai fie capabil sa fie atent. Si sa nu imi zica mie oamenii care lucreaza, ca dupa 8 ore de lucru ... vin sa stea pana la ora 21.00 in facultate.

Daca este sa facem un sacrificiu pentru ei ... sa se gandeasca inainte si ei daca este realist.

Si asa cursurile unele lasa de dorit la calitatea prezentarii materiei, daca ar fi si de la ora aia tarzie PUN PARIU ... unele nu s-ar tine (si cine se bucura pt asta face rau, ca poti sa nu vii nu are rost sa te bucuri ca nu faci cursuri)... si cand s-ar tine nimeni nu ar fi cu mintea la cursuri ci la mancare, somn dupa o zi obositaore.

Eu personal sunt de parere ca sunt bune asa cum sunt in mom de fata.

Anonim spunea...

Ore seara ! Cei care muncesc si au dorinta sa vina la ore vor face tot posibilul sa fie atenti!

Anonim spunea...

Eu sunt de parere ca orele pentru programele de master ar trebui sa fie seara. Este intr-adevar incomod pentru cei care nu lucreaza sa se duca seara la facultate, dar si mai greu este pentru cei care muncesc, sa ajunga la facultate dupa o zi de munca. Asa ca daca ei pot, se vor descurca si cei care stau acasa toata ziua. Cursuri SEARA!

Anonim spunea...

Nu sunt de acord sa facem cursurile seara. Sunt cursuri de zi sa ramana ziua, cine vrea sa invete seara sa se duca la complementar si gata.
Si nu e vorba ca cei care stau acasa sunt cei care nu vor, de exemplu eu lucrez si imi e imposibil sa plec la ora 3 de la munca, ca sa vin la cursuri, pe cand dimineata pot ajunge la servici mai tarziu, max 12.
Daca se muta cursurile nu mai ajung deloc, si nu sunt singura in aceasta situatie.
Asa ca NU SEARA, sa ramana asa cum sunt ele acum, e perfect asa.

Unknown spunea...

=)) sunteti culmea
bine ca veniti cu propunerea acuma, cand pentru unii oricum e prea tarziu - mai au un semestru de master...

Anonim spunea...

· Existența în orar a unor ferestre, lucru ce afectează capacitatea studenților de a își folosi eficient timpul;
· Există zile ale săptămânii în care studenții au un singur curs/seminar, lucru care afectează de asemenea capacitatea studenților de a își folosi eficient timpul;

Problema aceasta ar trebui rezolvata si la ciclul licenta... Nu e normal sa ai ore de la 10:30 - 19:30 cu 3 ferestre intre ore....

Anonim spunea...

foarte buna propunerea!va felicit!

Andreea spunea...

nici eu nu sunt de acord ca orele de master de aprofundare sa se desfasoare seara. cum s-a mai spus, pentru aceasta exista mastere complementare. cu celelalte probleme sesizate sunt de acord, dar cu cea privind orele, in niciun caz.
pana la urma nu ar mai exista nicio diferenta intre cele doua tipuri de mastere.
imi pare f rau pentru cei care au programul de serviciu suprapus peste cel de master, dar poate ca ar fi trebuit sa tina cont de asta cand au dat admiterea

Anonim spunea...

Nu e normal sa avem ore de la 16:30 la 21. Parca am face SERAL/ complementar. Vi se pare normal ca fetele sa iasa de la facultate la 9 seara si sa ajunga la 10 acasa? Ati ales master de aprofundare stiind conditiile in care se fac cursurile asa ca ar trebui a va conformati.

Anonim spunea...

Credeti ca e o idee buna sa venim la cursuri la 16:30? sa iesim la 21? mai putem sa fim atenti la ceva, sa participam cu idei la dezbateri? ori venim sa invatam ceva nou, ori venim doar sa impuscam prezenta si atat? daca am schimba orarul am ramane la nivelul studiilor de licenta, nu avem cum sa invatam, sa acumulam cunostinte noi la ore asa tarzii

andreea spunea...

Da sunt total de acord ca orele de la masterul de aprofundare sa se desfasoare dupa orele 17:00
Sper sa se rezolve acest aspect pentru ca s-au mai purtat discutii pe acest subiect si nu s-a rezolvat nimic.
Multumim Senatului pentru initiativa adusa!
andreea

Lavinia spunea...

Multumesc Senatului pentru initiativa!

In primul rand, imi aduc aminte cand anul trecut, eram la licenta si aveam ore seara si nu avea nicio noima sa mergi la cursuri seara cand esti inca in anul III si mai si lucrezi la lucrarea de licenta.

In al doilea rand, nu are nici cel mai mic sens sa se faca ore ziua, pentru master. Mai ales, ca mai multi reprezentanti ai conducerii au promis solutii ca toate masterele sa se desfasoare seara. Faptul ca masterul aprofundat este ziua a devenit clar doar odata cu publicarea orarului. Consider ca cei care sustin ca orele sa se tina dimineata, sunt sau egoisti, sau nu inteleg conceptul de calitate. Am fost si eu la cateva materii de la master, cand am apucat, si calitatea multor cursursuri lasa de dorit. Argumentul "ca vrem sa invatam" este praf in ochi. Sa inveti ce? in unele cazuri insusui profesorii nu ajung la cursuri.....

Anonim spunea...

Pai pe criteriul asta, ce rost mai are sa faci masterul, dc nu inveti nimic?

Anonim spunea...

Sunt de acord cu orele sustinute dupa amiaza. Eu lucrez si nu mi se pare corect sa nu pot accesa un program de master de aprofundare doar pt faptul ca toate cursurile sunt in mijlocul zilei. La urma urmei ar trebui sa aven sanse egale.

elena:) spunea...

Nu sunt de acord cu orele seara pana la 21. Si nu sunt nici frustrata nici tocilara. Pur si simplu nu cred k am fi productivi la ora asta. Nici noi si nici profesorii sa fim seriosi. Cred insa ca ar trebui limitat orarul in care au loc orele. Nu sa ai intr-o zi ore de la 7:30 si intr-o zi de la 15. Pentru cei de la complementar eu stiu k orele sunt seara deci asa cum se decisese de anul trecut. Pentru aprofundare de la inceput s-a spus k orele vor fi in acelasi sistem k la licenta, deci cei care au ales asa acum trebuie sa-si accepte situatia. Cred k v-ati gandit de la inceput k o sa aveti si job si master si ati considerat k puteti sa le imbinati. Nu e vina nimanui daca acum v-ati dat seama k nu puteti. In rest propunerile sunt relativ ok.

Anonim spunea...

Si eu sunt de acord cu orele tinute seara! E foarte important pentru aceia dintre noi care lucreaza sa putem ajunge la cursuri, si nu sa trebuiasca sa incercam tot timpul sa ne pacalim sefii sau profesorii pentru a prinde un sfert de seminar!
De asemenea cred ca mai exista o problema aici, si anume cea a secretariatelor. Daca aceasta propunere se va aproba, cred ca va trebui gasita o cale prin care secretariatele sa fie deschise si seara, macar o zi pe saptamana!

Anonim spunea...

Multi dintre noi au ales complementatrul pt faptul ca era dupa-amiaza desi am intrat la ambele, cum este si cazul meu. am ratat la 2 sutimi aprofundatul la buget si am ales complementar tocmai pentru orar.asta a fost norocul meu. sincer nu mi se pare corect ca cei de la aprofundat sa beneficieze de niste avantaje pe care le-am fi vrut si noi si de care acum nu putem beneficia.si locuri la buget si posibilitate de a lucra.

Anonim spunea...

salut!
eu sunt la complementar si credeti-ma ca nu vine mai nimeni la facultate seara. eu ma duc pt k inca nu mi-am gasit de munca si tot stau acasa. dar colegii mei care muncesc vin doar la examene.
asa ca nu va faceti iluzii ca daca vor fi orele seara veti veni. veti lua o mare teapa. oricum desi cursurile sunt teoretic de la 6 la 9 pe nimeni nu prinde ora 8 in facultate.
am si eu fosti colegi la aprofundare si am inteles k pretentiile sunt mult mai mari acolo. dar e kiar foarte greu sa dai randament dupa atatea ore de munca. eu vin de aksa si abia astept sa se termina singurul curs care se tine. ce va face sa credeti k voi care veti veni de la munca veti avea mai mult chef de cursuri?
ar fi o varianta dar nu pentru a acumula cunostinte sau a face performanta ci strict pentru a face prezent.
si nu cred ca este cineva care sa nu fie de acord cu acest lucru. fiti sinceri cu voi insiva.

Anonim spunea...

Nu sunt de acord cu schimbarea regulilor in timpul jocului. Cand ne-am inscris la aprofundare stiam k orele sunt in timpul zilei nu seara pana la 9. Cel mai important este k si cei care lucreaza stiau acest lucru asa k nu e corect sa se planga acum. In plus, eu cred k ei spun k vor ore dupamasa k sa ajunga de la lucru, insa dak ar fi sinceri ar recunoaste k nu o sa vina nici atunci dekt foarte rar. Stiu destule persoane care lucreaza si sunt la complementar si sunt mult prea epuizati k sa mai mearga in fiecare zi si la facultate. Deci, eu inteleg sa fim intelegatori si colegi buni cu cei care lucreaza, insa din cate vad, mai degraba ei sunt cei care doar au pretentii (desi este alegerea lor sa si kstige un salariu si sa si faca master)fara sa le pese de ce vor ceilalti. Vor k toata lumea sa se plieze numai pe nevoile lor. Una este sa faci schimbari kre sunt in avantajul tuturor si alta este sa-i sacrifici pe cei care respecta ce s-a stabilit la inceput pt cei kre dintr-odata s-au razgandit. Deci eu votez NU pentru programul de la 4.30 la 9.00.

Costin spunea...

Mai oameni buni, unii au ales masterul de aprofundare anul acesta pentru ca au primit PROMISIUNI ca se vor pune orele seara. Deci ei asta au ales, si au fost indusi in eroare. Mai mult, cineva tot va trebui sa faca ore seara, pentru ca nu sunt sali!! Nu e normal sa aiba masterul seara ore si nu licenta? Nu e normal sa avem in fiecare zi acelasi interval orar rezervat cursurilor? Ce orar e asta: azi dimineata, maine seara, poimaine pe la pranz... E vorba si despre a face ordine in orar...

Anonim spunea...

In primul rand, nu va mai dati cu parerea despre motivelor celor care au ales masterul de aprofundare. Acestea sunt multiple si nu tin de faptul ca orele sunt ziua. La multe facultati din ASE, cei de la masterul de aprofundare au ore dupa ora 16.0 si sunt comasate in 3 zile. Nimeni nu comenteaza.
Exista o rautate acuta in randul romanilor. Sunt mofturi acum pentru ca merg seara la ora 17.00 la facultate dupa o zi de munca. Dar cei care lucreaza mai mult de 8 ore pe zi si numai ei stiu ce eforturi fac sa isi tina si facultate si invata noaptea. Nu cred ca efortul de a veni la facultate dupa munca la 5 seara se compara cu cel al celor care muncesc pe branci pentru ca au nevoie de acei bani sa se intretina. Sunt sigura ca cel putin 80% dintre cei care nu sunt de acord cu schimbarea orarului ar fi dat tot la ASE la aprofundare chiar daca erau ore seara. Este vorba de mentalitate. Nu mai fiti egoisti!
Ore seara!

Anonim spunea...

stiati ce presupune un master de aprofundare....mie imi convine asa cum sunt puse orele acum..nu am de gand sa ajung acasa la 10 noaptea si sa nu mai pot face nimik...

Anonim spunea...

Mi se pare o idee foarte buna initiativa Sentaului Studentesc de a propune ca orele de la Master sa se tina dupa ora 16:30.

Mihai anul II ASE spunea...

Sunt de acord cu aceasta propunere, mai ales ca poti sa iti imparti timpul: dimineata sunt la scoala si dupa amiaza invat, am job sau mai stiu eu, pe cand acum stau toata ziua pe la scoala, 6 ore cursuri-seminarii, 4 ore in plimbare(2 ore drum acasa-scoala-acasa, 2ore fereastra), iar la master o sa fie si mai bine, ca poti sa lucrezi full-time (adica, vroiam sa fac stagiu la BRD, in toamna si au zis ca doar full-time, am renuntat), si experienta de unde sa am. Bravo celor cu initiativa - sper sa fie ales un viitor al studentului in care sa iasa de pe bancile ASE-ului cu un job, si nu somer. Cei care se impotrivesc se pare ca sunt cercetatori. Eu stiu ca ASE-ul vrea oameni in functii(cei care se dau cu capu de ce au invatat, si aplica, sau chiar imbunatatesc), nu cercetatori(oameni care sa gaseasca solutii, dar sa nu le si aplice)

Anonim spunea...

Va multumim pentru initiativa si va rugam sa nu uitati de ea! De cand termini facultatea (cel mai tarziu) trebuie sa iti gasesti un job; cine te angajeaza cand orele la master sunt la ora 13 sau 15, in mijlocul programului de munca. Eu sunt din bucuresti si nu vreau sa am probleme la job din cauza orelor; dar colegii mei care sunt din provincie si mai trebuie sa plateasca si o chirie, ce sa mai zica? Ei trebuie sa traga de job cu orice pret. Nu cred ca isi permite nimeni acum sa fie dat afara. In situatia economica actuala, eu zic ca este mai avantajos ca orele de master sa fie seara (de la ora 18 ar fi si mai ok). Va rugam sa nu ne uitati!

Anonim spunea...

SUPER IDEE!!!! Acum sa speram ca va fi si acceptata!:D

Sanda spunea...

Referitor la perioada din zi:
- nu cred că ar trebui nimeni să aleagă un master doar pentru că e seara sau dimineaţa. Asta arată că nu ştii pe ce lume trăieşti;
- dacă îţi doreşti ceva cu adevărat reuşeşti, fie că e seara, fie că e dimineaţa.

Ca persoană care termină masterul anul ăsta, vă pot spune că m-a incomodat teribil orarul, că l-am schimbat cum am putut, de comun acord cu colegii şi profesorii şi că am renunţat de două ori la serviciul pe care îl aveam doar ca să mă ţin de el.

Doar la masterul ăsta nu puteam renunţa pentru că nu există complementar pe domeniul ales de mine!

Referitor la afişarea orarului:
- avem unelte dar nu ştim să le folosim: google apps.
Dacă s-ar folosi calendarul ar vedea real-time atât studenţii cât şi profesorii dacă s-a făcut vreo modificare (au fost situaţii când s-a schimbat sala şi tocmai profesorii n-au fost anunţaţi).

La fiecare materie stabilită în calendar se poate adăuga ca participant adresa de email a grupei (vezi help pentru format).

Aşadar nu trebuie mari schimbări ci folosite facilităţile existente.

Daniel spunea...

Clar ore seara!!! Si daca se poate, ca sa fim si mai precisi sa punem in zi mai intai cursurile si apoi seminariile pentru ca sa putem ajunge cu totii macar la seminarii. Conducerea ASE nu a luat in calcul ca multi dintre cei inscrisi la master vin de la ID. Au familie si o slujba de la care nu isi permit sa lipseasca in mijlocul zilei. Si sincer, de 3600lei pe an(300lei /luna) cunducerea ASE ar trebui sa ne asculte dorintele.

Anonim spunea...

orele ar trebui sa fie seara!!unii dintre noi vrem sa si muncim nu ne pot intretine parintii o viata si nici nu suntem milionari,asa ca nu mai comentati ca o sa ne dati dreptate peste 10 ani.

Anonim spunea...

orele ar trebui sa fie seara!!unii dintre noi vrem sa si muncim nu ne pot intretine parintii o viata si nici nu suntem milionari,asa ca nu mai comentati ca o sa ne dati dreptate peste 10 ani.

Anonim spunea...

Bai desteptillor, diferenta dintre aprofundare si complementar nu stain orele la care se tin cursurile ci in accesul la programul de masterat. Daca la cursurile de aprofundare au dreptul NUMAI absolveti de facultati cu prfil economic la complementar au acces si alti licentiati care doresc sa faca un masterat cu profil economic. Asa ca, renuntati la a va agita degeaba, sunt multi cei care sunt nevoiti sa munceasca si nu asteapta donatiile lu' mami si tati

Anonim spunea...

ORE SEARA VREM

Anonim spunea...

Sunt total de acord cu propunerea mai sus mentionata! Felicitari pentru implicare! De obicei cei care nu lucreaza sunt de acord cu orice ora, ar vrea chiar in cursul zilei pentru ca nu au restrictia programului de la serviciu, Faptul ca ei inca nu lucreaza este alegerea lor, insa ar trebui sa se gandeasca la posibilitatea ca intr-un viitor (apropiat sau indepartat in functie de ei si alegerile lor) vor inceape sa aiba un job si deci sa isi doreasca sa nu mai aiba cursuri sau seminarii la ore imposibile gen 10.30 am. Sunt multi studenti care invata foarte bine, insa din cauza faptului ca anumite seminarii sunt puse ziua in intervalul 9.00-16.30 nu reusesc sa ajunga macar o data, asa ca implicit la materia resp vor lua o nota mica...insa acea nota reflecta cunostiintele acelui student? sau doar faptul ca i-a fost imposibil sa ajunga la acel seminar si sa aiba prezente, sa isi prezinte proiectele etc....cat despre ideea cu master de aprofundare, ca e normal sa ai ore ziua, va rog sa va ganditi ca nu e o diferentiere gen ciclu licenta la zi / ciclu liicenta la ID....ci este vorba despre alegerea studentilor de a tinde mai sus, de a alege sa faca efortul sa aiba si un job si sa urmeze si un master de aprofundare...pentru ca este un efort...deci de ce sa fie impiedicati de orar? e oare atat de greu sa se ajunga la un consens si orele pentru masterat (de aprofundare) sa fie de la 16.30 la 21.00?...sau e mult mai usor sa ne complacem in situatia actuala?

Anonim spunea...

Sunt total de acord cu propunerea mai sus mentionata! Felicitari pentru implicare! De obicei cei care nu lucreaza sunt de acord cu orice ora, ar vrea chiar in cursul zilei pentru ca nu au restrictia programului de la serviciu, Faptul ca ei inca nu lucreaza este alegerea lor, insa ar trebui sa se gandeasca la posibilitatea ca intr-un viitor (apropiat sau indepartat in functie de ei si alegerile lor) vor inceape sa aiba un job si deci sa isi doreasca sa nu mai aiba cursuri sau seminarii la ore imposibile gen 10.30 am. Sunt multi studenti care invata foarte bine, insa din cauza faptului ca anumite seminarii sunt puse ziua in intervalul 9.00-16.30 nu reusesc sa ajunga macar o data, asa ca implicit la materia resp vor lua o nota mica...insa acea nota reflecta cunostiintele acelui student? sau doar faptul ca i-a fost imposibil sa ajunga la acel seminar si sa aiba prezente, sa isi prezinte proiectele etc....cat despre ideea cu master de aprofundare, ca e normal sa ai ore ziua, va rog sa va ganditi ca nu e o diferentiere gen ciclu licenta la zi / ciclu liicenta la ID....ci este vorba despre alegerea studentilor de a tinde mai sus, de a alege sa faca efortul sa aiba si un job si sa urmeze si un master de aprofundare...pentru ca este un efort...deci de ce sa fie impiedicati de orar? e oare atat de greu sa se ajunga la un consens si orele pentru masterat (de aprofundare) sa fie de la 16.30 la 21.00?...sau e mult mai usor sa ne complacem in situatia actuala?

Anonim spunea...

Sunt de acord ca masterul sa fie in intervalul orar 16.30 - 20.00. Eu de exemplu lucrez si imi este imposibil sa ajung dimineata/pranz la master.Eu sunt la un master de aprofundare si asta nu pt ca eu as fi tinut sa merg acolo, ci pt ca tematica care ma intereseaza nu se studiaza decat la masterul de aprofundare. In concluzie sunt nevoita fie sa pierd banii pe care i-am platit fie sa-mi inghet anul scolar, in speranta ca la un moment dat acest master va avea un program rezonabil si pt cei care lucreaza.
P.S la momentul inscrierii am primit asigurari ca anul acesta se va schimba orarul si va fi ok si pt cei care lucreaza...am intr-o singura zi ore dupa-amiaza...

Clara spunea...

Orele ar fi bine sa fie DUPA-AMIAZA...Celor care nu sunt de acord, le respect parerea...

Unknown spunea...

Cei care nu sunt de acord cu aceasta cerere de schimbare a programului de studiu sa isi aminteasca ca la inscrierea la acest masterat de aprofundare s-a specificat in mod DEOSEBIT ca se vor organiza cursuri numai dupa ora 16.30. Unul dintre sustinatorii acestei declaratii este profesorul N.Lupu, profesor in catedra de turism. Este o diferenta foarte mare intre masterat si program de licenta! Cat doriti sa stati acasa sau sa munciti part-time?? Pana la 30 de ani?? Sunt persoane interesate de o cariera, iar cariera nu se face pe bancile scolii! Suntem intr-o situatie economica foarte dezavantajoasa pentru noi, iar gasirea unui job nu este usoara. Acum nu mai poti avea pretentii la un program lejer la munca!

PROPUN SA SE MEARGA CHIAR MAI DEPARTE, SA SE FACA UN MEMORIU CATRE RECTOR DIN PARTEA CELOR 3 SPECIALIZARI DE MASTER APROFUNDAT DE LA FACULTATEA DE COMERT. ESTE O PERIOADA AVANTAJOASA, PENTRU CA SE POT ADUNA SEMNATURI INAINTEA EXAMENELOR. LA INSCRIERE S-A SUSTINUT CA LA MASTERATUL DE APROFUNDARE CURSURILE SE VOR DESFASURA INCEPAND CU ORELE 16.30. ESTE O INCALCARE A DREPTURILOR NOASTRE!

Unknown spunea...

Imi permit sa mai adaug un comentariu! Pentru cei care nu stiu ce inseamna Universitatea ROmano-Americana sa nu comenteze! Eu am urmat ASE-ul si Romano-Americana in acelasi timp. Nici nu exista termene de comparatie intre cat studiezi la Romano-Americana si cat studiezi la ASE. ASE-ul e floare la ureche pe lange aceasta facultate. Mult mai mult, ASE-ul nu isi respecta stundentii, dar are un renume foarte bien conturat! Ideologiile romanilor! O sa intrebi de ce urmez masteratul la ASE? Motive INTEGRAL FINANCIARE! Daca vroiam calitate mergeam la Romano-Americana!

AVEM DREPTURI, TREBUIE SA NI LE SUSTINEM. NU O SA MANCAM CARTI SI PROIECTE LA MASA DE SEARA. EXISTA OAMENI CARE POT FACE MAI MULT DECAT SA SE PLIMBE PANA LA FACULTATE SI SA TOCEASCA PUTIN! CITITI MAI MULT SI VEDETI CARE ESTE ROLUL UNUI MASTERAT IN CARIERA UNUI INDIVID!

Anonim spunea...

Vad ca parerile mele se regasesc mai sus: in primul rand nu alegi un program de master dupa cum sunt orele, ci dupa materii, ca doar nu ma duceam la politehnica sa ajung inginer, desi nu imi doream acest lucru, doar pentru ca stau la 5 min. de aceasta facultate.
In al doilea rand, vad ca toate propunerile senatului sunt rezonabile si se gandesc la faptul ca la master deja ar fi cazul sa se munceasca. Aveti 22 de ani sau mai mult...chiar si cei cu posibilitati financiare ar trebui sa se prinda ca e cazul sa scoata nasul in lume. De ce mai faci master daca nu vrei sa ajungi cat mai departe in cariera? Fara experienta nu te angajeaza mai nimeni, e deja cliseu.
Oricum, astfel de decizii nu se iau pe Blog-uri. Propunerile senatului nu au venit din senin ci probabil dupa numeroase sesizari. Cei care pot invata dimineata cu siguranta pot invata si seara.
Mihaela

Anonim spunea...

Interesante propuneri, doar ca nu stiu cati din cei care lucreaza ar ajunge la cursurile de master de la 16:30. O modalitate rezonabila ar fi inceperea lor de la ora 18:00.

Anonim spunea...

Sunt de acord ca orele la master sa se faca seara, pentru ca sunt foarte multi care lucreaza si nu au cum sa ajunga dimineata la ore. Evident ca mai sunt unii pe care ii "sprijina" mama si tata.....dar mai incolo ce vor face...cand se vor duce sa se angajeze si ii vor refuza pentru ca nu au experienta?

Rilury spunea...

Nu am dat la master complementar pentru ca acest master este pentru cei care nu au pregatirea corespunzatoare pentru domeniul economic. Asa ca singura optiune era masterul de aprofundare, dk vrei sa te specializezi. Dar acest master nu iti permite sa lucrez din cauza orarului aleator.

Prin urmare, pentru faptul ca ASE nu asigura loc de practica pe durata studiilor, macar sa ne permita noua sa ne asiguram...Totusi suntem an 1 la MAster FARA EXPERIENTA! Ne vom angaja foarte greu...pentru ca nu stim decat TEORIE.

Rilury spunea...

NE VEDEM LA SEDINTA SEMESTRIALA!

Am sa sutin permiterea studentilor sa lucreze in perioada de master!

E absud sa iesim dupa master ca dupa licenta fara experienta!

Anonim spunea...

sa speram ca se va imbunatati orarul si ceea se s-a propus se va si aplica!!!

Anonim spunea...

Bravo, Senatul Studentesc! Si eu sper sa facem cursuri seara, sa pot sa trec si eu in anul II la master :)

Anonim spunea...

Propunerile Senatului Studentesc sunt cele mai pune, subscriu acestora in speranta ca se va rezolva ceva!
Este revoltator cum unele persoane la peste 20 de ani si dupa ce au urmat 3 ani in cadrul ASE inca se simt ca in anii de liceu!!! Nu pot sa cataloghez indignarea celor care se pronunta impotriva unui orar avatajos pt toata lumea decat ca pe o rautate si frustrare ca li se va mari concurenta.
Serios acum, daca ar fi fost foarte multe seminarii si cerinte mari din partea profesorilor, as mai fi inteles!
In conditiile in care ai 2 seminarii in mijlocul zilei si cu ferestre intre ele, e aberant sa sustii cu atata frenezie ideea de a mentine actualul orar!
Pe de alta parte trebuie sa privim lucrurile si altfel: ce facem noi la master acum e sub nivelul a ce am studiat la facultate, deci mai terminati cu stresul, fratilor! take a life!
E trist ca trebuie sa spun asta, dar am pierdut timp important din viata mergand zilnic la facultate...nici macar nu o sa imi foloseasca ce am studiat pe viitor!poate ca m.am ales cu un oarecare simt economic care ma va ajuta pe viitor, dar mai mult ca sigur asta nu imi va garanta succesul in cariera!
Invatamantul romanesc a ajuns rau de tot, alergam dupa note, diplome, burse, dar de fapt ne mintim pe noi! Pacat...

Aurora Burcă spunea...

Mi se pare o idee excelenta ca orele pentru master atat aprofundare cat si complementar sa se desfasoare dupa amiaza deoarece este oportunitatea unui student de a beneficia de resurse informationale de calitate si in acelasi timp sa aiba un job. Acum nu vreau sa judecati gresit, dar cei care doriti sa fie in timpul zilei cred ca va ganditi doar la avantajul vostru fara sa va pese si de nevoile celorlalti....sunt multi studenti buni la master care sunt nevoiti sa lucreze si in acelasi timp doresc sa aprofundeze fiecare desciplina, de ce sa fie dezavantajati de orar?!?!
Mult succes in sesiune si cred ca este timpul sa fim mai uniti si sa ne gandim si la avantajele celui de langa noi ;)
Aurora

Anonim spunea...

Propunere excelenta!
Mi se pare amuzant cum cei care sunt impotriva ei nu vin cu NICIUN ARGUMENT!

Anonim spunea...

ca sa urmez acest master am fost nevoita sa renunt la postul meu in cadrul firmei (in schimbul unui alt post in aceeasi societate, cu un grafic mai flexibil, dar si o reducere semificativa de salariu)..in plus la asta, mai fac si naveta (ca sa ajung la 7.30 in bucuresti, ma trezesc la 4.45)..mi-ar conveni nespus de mult aprobarea imbunatatirii orarului..tin pumnii..

Anonim spunea...

Orice angajator cere experienta pentru absolventi min 1-2-3 ani pt orice post. Iar sa termini masterul si sa nu fi lucrat orice medie ai avea este foarte greu sa le explici ce ai facut tu de nu ai lucrat si considera.
In schimb orarul chiar si la master este facut in interesul profesorilor si nu al elevilor. Cum putem avea asa orar la master cand orice firma ne cere experienta, asta ca sa nu mai adaug chestiunea legata de situatia si bunastarea fiecaruia.
TREBUIE TINUT CONT DE NEVOILE NOASTRE IN PRIMUL RAND IN ELABORAREA ORARELOR DE MASTER!

Florentina spunea...

Sunt studenta la Master anulI si nu am reusit sa ma angajez deoarece programul nu imi permite,anul acesta am avut ore intre 12:00 si 18:00. Este foarte bine ca orele sa se desfasoare seara,foarte putine companii inteleg studentii si le ofera un program flexibil.
Nu stiu cum gandesc cei care vor ore ziua, poate ca parintii lor isi permit sa ii sustina financiar, insa nu sunt multi in situatia lor.

Anonim spunea...

Vocea poporului s-a facut auzita hehehe.

Anonim spunea...

ore SEARA.....treb sa mai si muncim k nu ne tin parintii toata viata

Anonim spunea...

Orele la masterul aprofundat ar trebui sa fie seara.Cu siguranta mai mult de 50% din cei de la masterul aprofundat lucreaza.
Am observat ca unii spun ca cine vroia ore seara trebuia sa se duca la complementar.Tin sa-i contrazic.Motivul pentru care multi au ales aprofundatul este acela ca vor sa-si aprofundeze studiile,sa invete mai mult si nu pentru ca au vrut sa stea acasa.
De ce sa nu avem posibilitatea sa facem studii aprofundate si sa si lucram?(pentru unii serviciul este o conditie obligatorie deoarece nu toti avem parinti care sa ne intretina).Iar pe cei impotriva care nu lucreaza nu-i inteleg...cu ce i-ar deranja daca ar fi orele pe seara?De ce ar vrea neaparat ore dimineata?Ca sa iasa in oras seara???Sau poate pura rautate...

Anonim spunea...

ORE SEARA!! Nu puteati veni cu o propunere mai buna.
ORELE DE MASTER SEARA... Asa cum se procedeaza si la alte Universitati....Si daca universitatile particulare nu va plac, va dau eu un alt exemplu: Universitatea Politehinica....orele de master se tin seara....dupa ora 17.
Daca cineva a ales masterul de aprofundare doar pentru ca orele erau dimineata...eu cred ca ar fi trebuit sa se gandesca mai bine...pentru ca nu acest aspect diferentiaza tipurile de master ci mai degraba volumul de cunostinte pe care il capatam, exigentele pe care profesorii le au...

Si altceva...credeti ca daca dupa o zi de munca nu dati randament la facultate, dupa ce v-ati petrece dimineata in facultate o sa ajungeti la munca si acolo o sa fiti in forma maxima?....De bine de rau...daca la curs ti-a scapat ceva...recitesti acasa si ai sanse sa intelegi, si in plus ti-ai mai facut si prezenta care, ce-i drept, se cam cere...dar daca la munca tu nu iti faci treaba asa cum sefu' iti cere...ai sanse sa te dea pe bete afara....

Daniela spunea...

Este o prostie sa schimbi lucrurile acum! Daca se vor schimbari sa se aduca pentru cei care vor veni, sa poata alege de la inceput! Cei care au ales unul din programele de masterat trebuiau sa se documenteze mai intai! Spunea cineva ca suntem egoisti. Da suntem! Cand am dat admiterea si am ales programul de masterat aprofundat stiam cum va fi. Cum sa te hotarasti ca vrei altceva in mijlocul anului? Si sa vrei ca schimbarea sa se aplice tuturor?

Anonim spunea...

Da...asa este in Romania! Incepem ceva, dar nu asteptam sa si terminam ce am inceput. Vrem altfel, nu ne place asa! Daca se vor schimbari sa se aduca la inceput de ciclu, nu in mijlocul lui!

Dani spunea...

Exemplu Politehnica???Fratele meu este anul I master aprofundat la politehnica si nu are ore numai seara!!! Are ore chiar si la 8 dimineata! Ore ca si in timpul ciclului licenta! Si lucreaza si nu se plange! Da, normal, astia de la Poli nu se plang, da' se plang astia de la ase! Nu mai veniti cu exemple doar de dragul de a face conversatie! Numai ca la Politehnica nu se aduc schimbari in timpul anului sa se dea totul peste cap!

Anonim spunea...

"Propunerea Senatului Studentesc pentru imbunatatirea orarului programelor de masterat"...poate "Propunerea Senatului Studentesc pentru INRAUTATIREA orarului programelor de masterat"

Anonim spunea...

Eu sunt unul din masteranzii care lucreaza si nu cer decat dreptul sa invat!Mi se pare normal daca am optat pentru un master de aprofundare sa am ore dupa ora 16.30.De ce sa fac un master complementar?Ca sa fac exact ceea ce am facut in anii de facultate sau ceva care nu are nici o legaura?M-am inscris la master de aprofundare pentru a ma specializa in domniul pe care l-am ales odata cu facultatea.Eu muncesc pentru a ma intretine, dar am un mare avantaj fata de cei care fac doar drumul facultate-acasa si vor ore dimineata: AM EXPERINETA lucru devenit o necesitate daca vrei sa te angajezi!Cred ca in situatia mea sunt mai mult de jumatate din cei de la master. Voi care nu lucrati pentru ca va pot intretine parintii in facultate, va ganditi si la noi care nu avem norocul asta?

Rilury spunea...

Imi este si rusine cand merg sa ma angajez si angajatorul ma intreaba daca am mai lucrat... sa ii zic ca nu mi-a permis orarul de la facultate.
In CV-ul meu apar numai joburi de vara...la care angajatii privesc sceptic. Ei considera ca nu esti un om devotat, ca schimbi joburile frecvent si se feresc...drept urmare nu am job..si vara am lucrat si ca sales assistent si ca ambalator..primar contabil..documentarist logistica..

Dar nu am putut sa raman ...

Prin urmare, pentru simplu fapt ca in facultate practica apare doar pentru 2 saptamani in an terminal, rog sa se introduca mai multe ore de parctica sau sa ne permita noua sa ne luam un job!!!


Este inadmisibil sa stim numai teorie! Planul de invatament este inadaptat la cerintele fortei de munca!!

Anonim spunea...

Orarul dupa 16:30 este binevenit, asa vom putea ajunge la master si noi cei care muncim. Si contrazic pe cei care spun ca putem face si master complementar daca nu putem veni dimineata la cel aprofundat. Daca ar lucra cei care spun aceste lucruri si nu ar astepta sa ii intretina parintii si-ar da seama de ceea ce cuvanta!!!

Anonim spunea...

Eu sunt deacord ca orele de master sa fie dupa orele 16:30. sunt foarte multi studenti care lucreza, si multi dintre ei vor sa ajunga la facultate, insa programl de la servciu nu le permite acest lucru. dc nici la master lumea nu vrea sa lucreze, cand o sa termine masterul si nu o sa aibe pic de experienta ce or sa faca? nimeni nu iti da salariu mare doar pt k ai terminat un master si ca ai fost la toate orele. iti trebuie si experienta. noi cum sa capatam aceast aexperienta dc sistemul de invatamant nu ne ajuta? dupa ce ca nici macar nu ne ofea locuri de practica si nu ne invata decat teorie, nici un program avanjatos nu ne lasa sa avem. concluzia e : ORE DUPA AMIAZA.

Anonim spunea...

E mai bine asa. Ce, daca un student alege sa lucreze trebuie neaparat sa se duca la complementar?
Unii nu s-au nascut cu fundul in bani si nu mai sunt intretinuti de parinti la 23 de ani.
Pe unde incerci sa te angajezi iti cere vechime si nu ai cum sa faci "vechime" daca nu lucrezi.
Si nu toti avem cunostinte la nu stiu ce firme.

Bravo senatului, sper sa rezolve ceva in sensul asta!

Anonim spunea...

eu sunt studenta in anul I la master aprof si lucrez. pana am reusit sa ma angajez am mers cel putin la 6 interviuri la care mi s-a spus ca acest master(cu referire la program)ma dezavantajeaza. Vreau ORE SEARA si da sunt perfect constienta ca voi fi obosita si poate nu voi da 100% din mine la ora respectiva dar macar nu voi pica un seminar pt ca nu am prezente si teme.
Nu ma intereseaza cum si de cine e intretinut fiecare dar va spun FFFF SIGUR ca veti avea nevoie de experienta pt un job bun si, cel putin in domeniul meu (contabilitate)orele de lucru sunt in general de dimineata.
asa ca va rog sa ne dati sansa sa studiem DE LA ORA 17 in sus; daca ne plangem credeti-ne ca nu o facem pt ca ne plictisim.

Anonim spunea...

In special pentru cei care considera ca studentii de la aprofundat singuri si-au ales facultatea de zi si daca vroiau sa aiba ore seara trebuiau sa urmeze complementarul: putini dintre voi stiu ca sunt anumite categorii de studenti (care de fapt, nu sunt putini in ASE)care au dorit sa urmeze cursurile masterului complementar specificand acest fapt si in fisa de inscriere, dar, din binevointa unora, fara a sta pe ganduri mult timp, fara a respecta regulile impuse de dumnealor si de a respecta dreptul la libera alegere a studentilor, i-au repartizat la master aprofundat impotriva vointei studentilor!!! Deci, de ce sa mai vorbim despre libera alegere?? Cred ca si cei de la aprofundat au nevoie de o sansa. Chiar daca sunt la aprofundat, unele persoane nu au alte mijloace de intretinere si ar trebui sa le acordam si lor o sansa in viata- sa invete si sa devina cineva! Tineri, fiti toleranti cu semenii vostri! Cursurile seara ar fi perfecte....si nu cred ca cei ce vor veni seara dupa o zi incarcata de munca vor fi mai fresh si mai lucizi decat cei ce vor sta toata ziua in patuc, asa ca nu consider acest fapt un motiv pentru a pastra desfasurarea orelor ziua!

Anonim spunea...

Si eu sunt de acord cu mutarea orelor de masterat aprofundat, deoarece multi dintre noi lucram. Si datorita faptului ca au existat anumite induceri in eroare, in legatura cu masteratul de aprofundare, nu am ales masteratul complementar.
P.S. este masterat complementar sau aprofundat, nicidecum management complementar sau aprofundat.

Diana spunea...

Cand s-a facut inscrierea la aprofundat s-a zis ca o sa se vorbeasca si ca sigur vor fi ore seara asa ca acum nu stiu de ce faceti atata gargara ca vreti ore ziua/chiar dimineata. Atata timp cat era deja stabilit oarecum ca vor fi seara.. Eu si altii care aveam nevoie de specializarea de la aprofundare de aceea am ales acest master, in speranta ca se vor tine ore pe seara.Si oricum nu o sa iesim la 21 in fiecare zi asa ca daca se vrea intradevar sa se invete se invata. Eu nu lucrez acum insa stiu ca ceilalti nu prea se descurca cu serviciul cand trebuie sa ajunga la ore de la 12. de la 15-16:30 nu prea mai sunt probleme.
Nu mai fiti egoisti, ganditi-va si la ceilalti.. la binele tuturor sau al majoritatii.

Anonim spunea...

Tu Daniela spui ca noi cei de la aprofundat care suntem pentru ore mai tarziu ne-am fi razgandit asa din senin si vrem ore seara.Nu,nu ne-am razgandit.De la inceput ne-am dorit asta,doar ca nu a luat nimeni atitudine pana acum.In acest moment ni se ofera posibilitate de a avea ore dupa ora 16:30 si spunem DA. Este perfect normal.

In plus,multi din cei de la alte facultati din cadrul ASE la master aprofundat au ore doar seara.De ce sa nu avem si noi posibilitatea asta?Pentru ca unii sunt rautaciosi si nu vor sa le fie bine si altora?Se pare ca da...Mi-este mila de cei care gandesc asa pentru ca trebuie sa fie foarte greu sa traiesti cu atata egoism in suflet, dar mai mila mi-e de cei care muncesc din greu toata ziua pentru a se intretine, care invata si se lupta pentru un loc la camin...

Felicitari Senatului Studentesc pentru propunere!

Anonim spunea...

Mie mi se pare normal sa se faca o defalcare a cursurilor pentru cei din ciclul licenta si master. Eu sunt la un master de aprofundare si am avut toate cursurile in timpul zilei si nu am putut ajunge pentru ca sunt nevoita sa muncesc pentru a-mi putea sustine studiile si traiul de zi cu zi. Din acest motiv am si unele restante deoarece nu pot ajunge in timpul zilei la facultate. Sunt foarte putini angajatori care in momentul de fata sunt dispusi la un program flexibil. Sunt de parere ca un master ar trebui sa vina in avantajul celor care lucreaza. La 22 de ani deja incepi sa iti faci o cariera, dar in acelasi timp ai nevoie si de aprofundarea cunostintelor. Asa ca eu sunt pentru propunerile senatului studentesc.

Anonim spunea...

Sunt perfecte propunerile! Felicitari! Sper doar sa fie aplicate din semestrul 2, si nu de anul viitor sau nu stiu peste cativa ani. Felicitari pentru initiativa si este timpul sa se rezolve acest haos odata! Rusine pentru faptul ca orarul niciodata nu a fost facut in interesul elevilor!

Bianca spunea...

Sustin propunerea SenStud. Consider ca indiferent de master orele trebuie seara deoarece sunt multi care au si un job si trebuie incurajati si sprijiniti. Cheia succesului este munca in echipa. Cati dintre voi faceti parte din echipa?

Anonim spunea...

Mi se pare foarte bine ca orele de la master sa se desfasoare seara .abia avem posibilitatea de a ne angaja si in acelasi timp a face si masterul.Viata este scumpa in ziua de azi si avem nevoie sa muncim .
Este cel mai bine asa .

Anonim spunea...

Da.. cel mai bine... ore seara.. Nu vad de cei deranjeaza pe cei care vor ziua?! Seara , ziua.. ei tot stau degeaba ... Asa ca de ce sa nu lasam totusi egoismul la o parte.. si sa incercam sa-i ajutam si pe altii?
Sau in felul asta.. Poate doresc si restul sa lucreze.. nu s-au gandit la asta, deoarece doreau sa invete mai mult.. Dar din experienta va spun ca se pot obtine note mari si daca lucrezi, asa ca nu stiu de ce va este teama?
Atata timp cat exista bunavointa si stii cum sa-i aloci timpul, o sa ai doar de cstigat...
Anyway, acum e ff greu sa-ti gasesti un loc de munca, chiar si cu diploma de la ase in brate ... Nimeni nu te angajeaza daca nu ai experienta, vor sa-i ajuti in obiectivul lor, nu sa te ajute ei pe tine..
Parerea mea e sa lasati comoditatea la o parte si sa vedeti ce e important in viata, daca aveti impresia ca vine cineva si te ia ca ai 10 la tot, si habar n-ai despre ceva practic, cum sa comunici si sa te comporti cu oamenii, atunci o sa astepti mult si bine...
Daca vreti sa stati acasa si eu mai stiu ce sa faci, atunci puteti sta si ziua, si seara sa veniti la facultate, in fond nu conteaza cand vii, conteaza ce-ti ramane in cap, iar restul zilei il ai sa inveti...
Cred ca in acest fel timpul e gestionat chiar mei bine.
Buna propunere seara, sper totusi sa se aprobe...

Anonim spunea...

Felicitari Senatului Studentesc!!!!
Sunt de acord ca programul de la master sa se desfasoare seara...si cum s-a mai spus, nu e normal sa-ti alegi tipul de master in functie de orar, ci de materiile pe care le studiezi...
Sper din tot sufletul sa avem sustinerea conducerii ASE-ului, pentru ca este foarte important ca pe langa teorie sa mai facem si practica (muncind)...

Anonim spunea...

sunt de acord cu orele seara...este foarte bine asa...dar ar trebui ca examenele celor de la master sa fie in weekend...

Daniela Gatin spunea...

Cata frustrare poate fi in sufletul unora! Daca s-a ales sa fie egaliatate intre mastere dpdv al doctoratului, al burselor, al locurilor la buget si in camin, de ce sa nu fie egalitate si la program? Nu o mai dati pe aia cu masterul complementar; stiti bine ca se repeta mult din programa de licenta si la un nivel mult inferior celor care au terminat aceeasi facultate din ASE. Eu de aceea am ales aprofundare, nu din cauza programului. Va doare undeva daca veniti seara, astia care nu lucrati? Oricum aveti ziua libera, si cel mai probabil stati si in camin, nu-i asa? Macar asa ve-ti avea mai mult timp de toceala! :)

CRISTINA spunea...

Foarte interesante parerile voastre... Astazi mi-am vazut programul de pe sem 2 (anul 1,Facultatea de Economie-Comunicare in afaceri)si tin sa ii felicit pe cei care au luat decizia sa fie asa.Programul e de la 15 la 21.Lucrez din anul I de facultate pentru ca ai mei nu au posibilitatea sa ma tina "ca o floricica".Nu am platit taxa ASE-ului niciodata.Cei care lucreaza stiu ce inseamna sa fugi de la facultate la munca si invers;stiu ce inseamna sa ai o zi care incepe la 7:00 si se termina la 00:00(in cel mai fericit caz..cand nu e sesiune). Toti cei care sunt in situatia mea,credeti-ma ca isi dau tot interesul sa invete pentru ca stiu ce inseamna sa nu fii competitiv pe piata muncii.Am colegi la master,care in facultate, desi au avut ocazia sa se angajeze, nu au facut-o si acum lucreaza 9-10h pe zi(inclusiv in week-end)pentru un salariu de 700 lei numai sa aiba si ei ce scrie in cv sau au facut pasul asta pentru ca mureau de foame.Multi au parintii disponibilizati in aceste vremuri de criza!!!Lucrez de 3 ani la o corporatie americana si va spun sincer ca raman fara cuvinte cand vad persoane mai mari decat mine(23-24 ani)care vin pentru posturi de entry-level.Se recunoaste cineva in descriere?
Sunt cazuri reale,dragilor!Cei care vor ore dimineata si nu muncesc au incercat sa se angajeze macar dupa ce au terminat facultatea?Ce posturi vi s-au oferit?O sa ramaneti uimiti cand o sa aveti un sef cu 2-3 ani mai tanar decat voi si cu siguranta nu o sa va convina.Si inca ceva: Ati incercat vreodata sa va ganditi sa urmati un MBA?Stiti ca pentru a urma un MBA(in USA de ex), aveti nevoie de 2 ani experienta?
Ganditi-va mai bine la viitorul vostru!

Gabriela spunea...

Sunt perfect de acord cu Cristina. Si eu lucrez, am intrat la buget - master man ec - dar din cauza ca nu pot lipsi de la servici dimineata, nu pot veni la cursuri si automat am picat la examene, (pt ca este necesara prezenta la seminarii) si astfel am ajuns la taxa.
Si , da, eu am ales sa optez la master de aprofundare si nu complementar, pentru ca acesta este tipul de program de master pe care vreau sa il frecventez si nu cel complementar iar in al doilea rand locuri la buget erau f putine la masterele complementare (nu imi permit sa platesc 36 mil pe an, dar pot invata si lua note suficient de mari cand sa raman la buget, cu conditia sa am posibilitatea sa frecventez seminariile). Nu mi se pare normal sa-ti alegi tipul de master in functie de orar, ci de materiile pe care le studiezi si diploma pe care o vei primi la final.
Eu as vrea ca toate cursurile sa fie dupa amiaza sau sambata. Am vazut ca se discuta asta pe forum, dar nu stiu daca se poate face ceva concret in sensul acesta.

Oana spunea...

Sincer, eu prefer orele dimineata. Sunt angajata din anul II de facultate si intotdeauna am fost adepta orelor de dimineata. De ce? Pentru ca daca ar fi de la 16:30 ar insemna sa plec de la munca pe la ora 15:30 -16:00, deci sa ajung la munca la ora 6:30 - 7:00. Lucru imposibil pentru ca depind de alti oameni care incep programul de la ora 8-9. Asa ca orele de la ora 16:30 sunt cam nerealiste. In schimb, daca ar fi orele dimineata, as putea ajunge la munca la maxim ora 12 ceea ce ar fi un mare plus pentru ca, sincer, foarte putini oameni mai pleaca de la birou la ora 18:OO fix. Asa, imi pot face si eu treaba si... toata lumea e multumita...

Anonim spunea...

Felicitari pentru idee. Pentru majoritatea celor care lucreaza si in acelsi timp urmeaza un program de master este mult mai usor sa ajunga dupa-masa, pt ca, sa fim seriosi, un program de lucru obisnuit incepe de regula in jur de ora 8:30-9:00 si se termina dupa 16:30. Astfel ca da...este posibil sa nu poti ajunge la cursul acela de la 16:30, dar poti ajunge la urmatoarele...
Si ca sa raspund colegului.colegei care recomanda masterul complementar pt simplul fat ca lucram. Ei bine! iti alegi programul de master in functie de materiile pe care le studiezi,de diploma pe care o obtii in final, de posibilitatile de continuare a studiilor (doctorat) pe care nu ti le ofera. Este absurd sa iti alegi programul de master in functie de orar!!! colegii care nu lucreaza si care au posibilitatea sa ajunga indiferent de orar ar trebui, din bun-simt, sa acorde si celorlati o sansa si sa ii sprijine.
Singura mea intrebare este CAND VOR FI ACESTE PROPUNERI PUSE SI IN APLICARE? pentru ca datorita unui orar absurd si a importantei prioritare acordate prezentelor fizice la cursuri si nu cunostintelor studentilor multi am avut deja de pierdut...

bianca spunea...

sau ok...programul sa fie oricum...dar cel putin prezentele sa nu mai fie conditie de intrare in examen...mi se pare firesc sa fim evaluati in functie de cunostintele noastre, si nu pentru ca timp de un an, din lipsa de ocupatie, am stat saptamanal intr-o banca .......
eu lucrez din anul 2 si pana acum am avut intotdeauna bursa de studiu, am terminat a 3a facultatea si am intrat a 7a la master. Primul semestru m-am descurcat cum am putut, dar acum efectiv nu am posibilitatea de a intra in examen pt ca nu ajung la cursurile si seminariile de la ora 12:00. Este absurd. Daca eu sau altii suntem capabili sa lucram si in acelasi timp sa urmam un program de master de aprofundare de ce nu ni se ofera aceasta sansa. Stiti ca in strainatate pt a face un MBA sau chiar si pentru anumite programe de mster ti se solicita experienta....adica munca, in viata reala, si nu toceala si memorat carti?
Intrebarea este cand se va face ceva in acest sens. Pentru ca remarc ca acest subiect este dezbatut de mai bine de o luna, dar schimbarile nu sunt resimtite

laura spunea...

acum ca votul s-a incheiat si s-a obtiunut un rezultat as vrea sa stiu daca s-a stabilit ceva concret?
eu sunt anul III si as vrea sa iau si eu o decizie in privinta master-ului pe care il voi urma.
multumesc!

Anonim spunea...

stie cineva ce s-a ales de aceasta propunere? a fost respinsa, acceptata?

Monica spunea...

Buna!Pana la ce media s-a dat bursa la master complementar? Multumesc

Anonim spunea...

Nu inteleg de ce este permis sa muncesti full-time si in acelasi timp sa fii student full-time. Ori una, ori cealalta. In orice tara civilizata, cartea este carte. La noi diplomele nu mai au valoare....

Anonim spunea...

sunt de acord cu orele facute seara , avem nevoie de experienta si programul in general de lucru este intre 8-9 si 17-18