luni, 13 decembrie 2010

Admiterea la ASE fara EXAMEN?

Senatul Studențesc te susține și te ajută să îți exprimi opinia cu privire la noua admitere!
Postează aici răspunsul tău la întrebarea "Ești de acord cu admiterea la ASE (ciclul licență) fără EXAMEN?" și oferă argumente.
Părerile exprimate prin intermediul blogului vor fi susținute de către Senatul Studențesc în ședința Senatului Universitar de miercuri, 15 decembrie 2010, în care se va vota Metodologia de Admitere pentru anul 2011.
Arată că îți pasă cine vor fi viitorii noștri colegi!

Follow-up:

În cadrul ședinței Senatului Universitar din 15.12.2010 au fost supuse aprobării metodologiile de admitere la studiile universitare de licență, masterat, doctorat, la școlile academice postuniversitare, la învățământul postuniversitar și la a doua specializare pentru anul universitar 2011-2012.

La momentul votării Metodologiei de admitere pentru ciclul licență, Senatul Studențesc, prin președintele său, a încercat să prezinte materialul ce conținea toate comentariile colectate prin intermediul blog-ului și prin intermediul asociațiilor studențești. Din păcate, unii membrii ai Senatului Universitar au intervenit și nu ne-au permis să prezentăm decât primele trei cele mai frecvente motive invocate de voi în favoarea păstrării examenului de admitere la studiile universitare de licență. Pe lângă faptul că nu am putut să prezentăm întregul material pregătit, argumentele prezentate au fost catalogate ca fiind neconcludente și irelevante. Studenții au fost acuzați că „au fost puși de profesorii care dau meditații să susțină menținerea examenului de admitere”.

Rezultatul votului a fost următorul: 25 de voturi împotriva propunerii de metodologie de admitere (membrii prezenți ai Senatului Studențesc) și 49 de voturi pentru aprobarea metodologiei în forma propusă.

Ne declarăm dezamăgiți de această nereușită pentru că și noi vă împărtășim frustrările! Ce e de făcut?


168 de comentarii:

Anonim spunea...

Nu sunt de acord cu admiterea fara examen. Media din bac nu releva absolut nimic din cauza ca dupa cum bine stim cu totii la bac se copiaza

atelociN spunea...

si nu numai la bac...si la examenele din ASE se copiaza a` nesimtire...
ASE=mediocritate, mai ales daca se scoate di admiterea...
(parerea unui absolvent;) )

Anonim spunea...

Dar nu e vorba numai de media de la bac, sunt cazuri si stim ca asa se intampla de ani de zile k vin absolventi de liceu de la profil uman, care oricum dadeau examen la geografie si la mate le puneau la nimereala si se trezesc ca termina facultatea k nu au habar de economie...in stilul asta ce o sa ajunga A.S.E.-ul?

Anonim spunea...

Ma numesc Alina C. si am absolvit anul trecut Facultatea de Cibernetica. Imi pare rau ca trebuie sa spun asta, dar consider ca decizia de a se organiza admiterea pe baza de dosare este doar un mod de a atrage MULT mai multi candidati si deci, de a atrage cat mai multe fonduri, avand in vedere taxa de admitere practicata. Daca ASE ar tine cu adevarat la calitatea invatamantului din cadrul sau, conducerea ar fi constienta de faptul ca prin concurs de dosare se va permite incadrarea pentru studii superioare a unui elevi (viitori studenti) care provin din medii in care notele se dau pe cu totul alte criterii (situatie financiara, statut social - vezi micile localitati unde toata lumea cunoaste pe toata lumea). Oricum numarul de locuri puse la dispozitie va fi acelasi, singura cifra care va fi mult mai mare va fi cea a candidatilor. Prin urmare, de ce sa nu triem cu o mai mare atentie, de ce sa nu crestem calitatea invatamantului, incadrand pe bancile ASE-ului oameni care fac fata unui examen, si nu doar oameni care doresc sa devina economisti, fara sa aiba o dovada palpabila sau cel putin "verificabila" a dorintei lor? Ca economist sunt indrepatita sa imi manifest ingrijorearea privind competenta viitorilor colegi de breasla. Multumesc.

Anonim spunea...

niciunul de noi nu cred ca e de acord cu admitere la ase pe baza de dosar...e jalnic sa auzi asa ceva din partea conducerii ASE...cu toti suntem constienti ca ASE-ul are nevoie de cat mai multi elevi si ca doreste ca ultima medie de admitere sa fie cat mai mare, dar sa incerce sa atraga viitori studenti prin programele educationale pe care le ofera, care in momentul de fata lasa de dorit atat din punct de vedere al structurii, cat si al unor profesori...prin urmare degeaba ne agitam...ASE-ul isi vede interesul si nu il intereseaza mijloacele prin care trebuie sa-si indeplineasca scopul...

Anonim spunea...

nici eu nu sunt de acord cu admiterea fara examen... o sa ajunga la fel ca spiru...

dragos spunea...

daca se elimina admiterea nivelul de pregatire al studentilor va scadea dramatic... stiu ca au ramas 1000 locuri libere anul acesta dar totusi.. puteti face admiterea ceva mai usoara dar nu sa o eliminati de tot...

Mada C spunea...

Admiterea pe baza de dosar ar insemna incadrarea ASE in randul universitatilor slabe in Buc la care studentii se inscriu doar ca sa primeasca o diploma... Daca se doreste un invatamant de calitate, trebuie sustinut in continuare examenul de admitere, asta ca sa se faca o triere a studentilor. Oricum, ASE-ul nu mai e ce-a fost odata...

soapte insetate spunea...

Nu sunt de acord cu aceasta schimbare. Viitorii studenti vor intra la ase cu usurinta doar cu media din bac care nu reflecta deloc cunostiintele lor pentru ca pot veni de la scoli diverse unde stim cu totii cum e la bac. In felul asta se incurajeaza nepregatirea si vor veni studenti din ce in ce mai slabi la Ase ceea ce defavoriyeaza complet facultatea. Ca sa intrii la Ase trebuie sa-ti doresti asta si sa te pregatesti ca sa reusesti nu sa intri fara sa depui nici un efort. Bacul insemna sa treci mai departe de liceu si doar atat. Nu reflecta pregatirea pentru o facultate. NU trebuie sa se adopte o asemenea masura in nici un caz, nivelul de pregatire al studentilor si interesul pentru a se specializa in domeniul economic ar scadea semnificativ, aseul ar fi privit ca o optiune de rezerva.Trebuie sa ne gandim la viitor, valoarea conteaza si la Ase nu trebuie sa intre oricine!!

Anonim spunea...

Scopul perceput al examenului de admitere de la ase era acela de selectivitate. Se intelegea ca daca ai intrat la ASE aveai un oarecare potential. Daca se elimina aceasta bariera mi-e teama ca atat facultatea cat si absolventii ei isi vor pierde din imagine.
Oricum facultatea in ziua de astazi nu mai este vazuta ca o provocare (ceva dificil de realizat) din urma careia iesi cu un bagaj de cunostinte reale, utilizabile, ci mai degraba un trend urmat de aproape toata lumea.
ASE se putea separa de acest aspect prin examen (pe ideea "la noi intra doar cei care sunt pregatiti pentru o astfel de calatorie")
Concluzie: NU sunt de acord

Anonim spunea...

Nimeni nu e de acord cu aceasta schimbare si chiar daca se va discuta in senat daca se doreste...asa se va intampla.Va fi ca la Spiru...

Anonim spunea...

Dupa ce ca ASE-ul nu mai e nici pe departe ce era acum 10 ani (nu zic mai mult), mai vor sa scoata si admiterea. O sa devina un Spiru plin de umanisti cu fantezii de matematicieni care copiaza pe rupte si ies din facultate mai varza decat inainte. E revoltator ce vrea conducerea ASE-ului sa faca!

Andrei spunea...

Sunt indignat de aceasta decizie. Acest lucru nu face decat sa scada calitatea invatamantului romanesc, care si asa e in colaps in momentul actual. Nu vrem ca ASE sa ajunga o facultate de mana a doua. Unii s-au chinuit pana acum sa intre cu o medie maricica la taxa si sa urmeze o facultate serioasa, asa cum a fost dintotdeauna Academia de Studii Economice. Pacat!

Anonim spunea...

Nici eu nu sunt de acord cu scoaterea examenului de admitere. Nu toata lumea trebuie sa faca o facultate.

Anonim spunea...

ase oricum e la nivelul lu spiru

Anonim spunea...

Mai oameni buni, baietii astia vor sa faca bani indiferent de consecinte. Pentru ei nu exista principii, normalitate, moralitate, proportionalitate, bun simt. Ei si-au propus sa duca generatiile de tineri de rapa si basta! Toti cretineii de pe la particulare se vor orienta catre ASE, ...pentru ca are "renume". E brand. Prinde mai bine decat un Spiru. In orice caz, cu sau fara examen la admitere, prosti sau destepti la absolvire, ...tot nu isi vor gasi loc de munca in domeniu. Asa ca ce mai conteaza filtrele admiterii. Musterii sa fie, bani sa iasa, prosti sa fie, asistati social la capatul celor 3-5-8(?) ani si o sa se duca tara de rapa. 10 Facultati, 10 "Specializari", 1 ASE. "Ce ai absolvit? R: ASE. La ce facultate? R: pai ...la ASE

Anonim spunea...

Nu sunt de acord cu admiterea fara examen. Presupun ca s-a facut un studiu, ceva ca sa se ajunga la aceasta decizie. Si presupun ca motivul principal a fost ca astfel s-ar atrage mai multi studenti pentru taxa...

Dar pe termen lung decizia este una fff proasta...prestigiul si imaginea institutiei ar avea ffff mult de suferit... si cred ca e mai important si rentabil sa avem studenti destepti decat buget umflat...

Anonim spunea...

Cred ca renuntarea la examenul de admitere ar fi cea mai mare tampenie pe care ar putea-o face ASE-ul. Examenul de admitere este singurul lucru care ma face sa fiu mandru ca am intrat la ASE. Fara examenul de admitere, ASE-ul nu o sa fie cu nimic mai presus de orice alta facultate care scoate absolventi pe banda rulanta.

Anonim spunea...

Nimeni nu ar trebui sa fie de acord cu admiterea fara examen. Asta inseamna ca in cativa ani facultatea(implicit si absolventii) va fi considerata slaba. Riscam sa devenim noul Spiru Haret.

Anonim spunea...

nu sunt de acord. care mai este diferenta atunci intre ase si celelalte facultati particulare??

Anonim spunea...

Nu sunt de acord cu admiterea fara examen. Nu vom mai simti ca am facut ASE-ul daca se intra asa de usor!

Anonim spunea...

Este complet gresit sa se scoata examenul de admitere.

Exista un motiv pentru care se cheama invatamant superior, deoarece trebuiesc mai multe etape de examinare pt a releva intr-adevar care sunt cei mai buni candidati.

Daca exista un candidat pregatit suficient, atunci va fi bun si la bac si la admitere (daca nu intervin alti factori).

Nu lasati si ultima facultate promitatoare pt cei ce doresc o cariera in domeniul economic sa fie luata in deradere ca si Spiru sau alte facultati private, ca altfel nu vor mai pleca numai absolventii in alte tari ci si cei ce doresc sa fie studenti seriosi.

multumesc!

Anonim spunea...

Nu cred ca cineva ar putea fi de acord cu o asemenea aberatie. ASE este facultate de stat, trebuie condusa ca atare, nu ca orice alt business care urmareste profit. Sau...incurajam cantitatea in detrimentul calitatii? Sa nu uitam ca, chiar daca este usor sa absolvi cei 3 ani, totusi examenul de admitere nu este usor de trecut si departajeaza corespunzator.Mergand pe noul model, iata un scenariu f probabil:
vine studentul X de la uman dintr-un liceu fara pretentii si are media 9.80 finala. La bac nu are probe dificile (matematica M1, etc) => presupunem ca ia 9.
vine studentul Y de la real dintr-un liceu din top 3 si are media 9.20 finala. La bac da M1, poate dintr-o regretabila eroare clacheaza si nu ia decat 9.

Cine intra la ase? studentul X.
E corect?

Va las sa dezbateti in sedinta senatului universitar. Daca intr-adevar se scoate admiterea de la ase, o sa-mi fie rusine ca am absolvit o asemenea facultate.

Anonim spunea...

In nici un caz sa nu se renunte la examen!!!!! In primul rand ca era un examen destul de greu si intra numai cine stia cu adevarat...daca si la cea mai buna facultate din ASE se renunta la examenul de admitere....asta este o prostie!!!! daca vor neaparat, sa faca cum e la Politehnica: sa se intre cu dosar la facultatile mai putin importante si la cele importante sa se pastreze examenul!!!!! Mi se pare ca e si o chestie de respect pt ASE ca universitate, sa se pastreze examenul de admitere...

Anonim spunea...

Stimati profesori! V-as ruga, daca tot scoateti admiterea sa nu va mai plangeti de calitatea studentilor pt ca dvs i-ati admis si dvs ii treceti de fiecare data examenul! Macar atata decenta! Sau mai cititi Caragiale, el spunea multe despre demagogi!
Daca nu aveti desule fonduri, mariti taxa, sunt destule locuri la buget astfel incat cine se chinuie sa invete are un loc asigurat. Mariti TAXA, veti genera competie si veti ridica stacheta. Din pacate alegeti varianta usoara si dovediti ca nu va intereseaza deloc de soarta acestei Universitati! Din nefericire pt dvs asta ar insemna un pic efort si din partea dvs pentru a ridica stacheta si in randul profesorilor. Ne vorbiti de economie de piata? atunci atrageti studenti prin calitate, stimati profesori nu prin servicii low cost!

Anonim spunea...

Hello. Am terminat Comertul la ASE, iar acum sunt la master la Finante tot la ASE. Sunt mandra ca am dat admiterea prin examen si la licenta si la master, ma simt cineva! Ca ASE-ul sa nu devina o alta facultate de nivel scazut din Romania, votam pentru ADMITERE CU EXAMEN la ciclul licenta, pentru ca asta ii va motiva pe studenti sa fie mai buni, mai pregatiti si sa nu ne batem joc de singurele facultati de stat si de calitate care au mai ramas!

Anonim spunea...

ASE=Hyperion/Spiru Haret/ si altele daca o sa se scoata admiterea...

Anonim spunea...

Eu oricum as vota NU. Dar ce parere aveti ca si la Universitatea Bucuresti domeniul economie (administrarea afacerilor parca) nu se da examen?

Anonim spunea...

E clar! Ce renume va mai avea ASE-ul....nimic, zero barat....va fi un fel de spiru...ce sa mai, rusinica

alexaa spunea...

Nu e vorba de cei care vin de la uman sau real,e vorba in primul rand de cei care vin de la licee din provincie de la cucuietii din deal,care au medii exceptionale,si unul de la liceul X,din top 10,se chinuie sa scoata si el o medie buna..
NU este just.Plus de asta sa ne gandim la notorietatea ASE-ului,pai daca se scoate examenul de admitere,ce mi-e Spiru ce mi-e ASE-ul..

Pacat de cei care o conduc deoarece gandesc doar in termeni economici.Adio prestigiu,adio reputatie,pacat de profesorii buni din ASE
Sa speram ca nu se va intampla asa ceva.

Anonim spunea...

ASE era singura institutie din Romania in care se desfasura un examen de admitere cat de cat dificil. Era parte din prestigiul universitatii, era indicatorul ca cel putin esti admis pe merit. Acum este distrus si acest 'mit'...
Stiu ca ASE are probleme financiare si probabil ca cei care au luat aceasta decizie au avut un motiv intemeiat. Insa stam si ne intrebam... unde vom ajunge in ritmul acesta? Chiar nu se mai gandeste nimeni la viitorul Romaniei, la educatia pe care le-o oferim celor care vor conduce tara noastra peste cativa ani? Ar fi atatea de facut in Romania... Daca nu incepem cu educatia, nu avem nici un viitor...

Anonim spunea...

Nu sunt de acord! Daca nici examen de admitere nu mai e in ASE atunci chiar nu o sa mai avem vreun economist adevarat. Sustin parerea celorlalti colegi care au comentat vis-a-vis de media de bac (cu certitudine o spun ca ele nu releva cunostintele elevului de cele mai multe ori). Sa nu mai vorbesc partea practica din facultate care lipseste cu desavarsire. Studiez intr-o alta tara si mi-am dat seama cate lipsuri are ASE-ul.

Fosta studenta ASE Comert seria 2007-2010.

Anonim spunea...

Daca ASEul o tine tot asa, inclusiv cei care au terminat, de bine de rau, in urma unui efort depus in timpul facultatii vor fi pusi sub aceeasi eticheta ca si cei intrati fara admitere, ceea ce este foarte trist.
Toata lumea stie ca notele din liceu nu au nici o legatura cu pregatirea elevilor. Vor intra toti cei cu profil uman si cei din licee unde nu se face scoala, la ceea ce se vrea a fi "cea mai buna universitate economica din Romania".
Elitele nu se formeaza prin scadere stachetei.
Daca au nevoie urgenta de bani, sa ii primeasca pe toti dar sa se dea examen de admitere pentru locurile de la buget,si concomitent sa fie mai stricti cu examenele din facultate.
Numai la noi termina facultatea cati intra, e o problema inrudita...
Asta ar fi o solutie de compromis dar e mai buna decat cea actuala.

Bineinteles, sunt impotriva acestei masuri.

Anonim spunea...

Ingrozitor! Si asa mi se pare cam usoara admiterea, credeam ca e facultate de prestigiu, dar dupa 2 facultati diferite la zi si un master toate la ASE am ajuns la concluzia ca si oameni care nu au cunostiinte minime de limba engleza sau de economie termina cu note destul de mari fara sa isi puna prea multe probleme. Asta mie mi se pare grav si jignitor, eu cand am dat la ASE am crezut ca fac cea mai buna facultate din domeniu si concluzia a fost trasa la primul interviu de job: inca una cu ASE, toti o apa si-un pamant, nu stiti nimic defapt.
Sfatuiesc sa mentina o doza de exclusivitate si in nici un caz sa nu se renunte la examen, sa fime seriosi, ar deveni comparabila cu Spiru Haret!!!

Anonim spunea...

Normal ca majoritatea nu este de acord cu eliminarea admiterii din ASE, probabil in cativa ani va fi confundata cu Dimitrie Cantemir, avand facultati asemanatoare, cu o majoritate a profesorilor din ASE care predau si acolo.Criteriile admiterii vor scoate la iveala ce este mai rau iar facultatea asta se va stinge.Nu asta ar trebui sa se dezbata aici, ci solutii pentru a se impiedica aprobarea noii legi.

Anonim spunea...

O solutie care ar putea fi luata in considerare ar fi pastrarea examenului macar pentru facultatile foarte bune din ASE unde concurenta inca exista cum ar fi FABBV, REI sau CSIE.(dupa modelul Politehnicii care, cu consecinte triste, mai are si ea doar 2 facultatii cu examen).

Este inadmisibil ca universitatea de invatamant economic cea mai prestigioasa din tara sa se compromita atat de urat pentru bani. Se vrea calitate sau cantitate? Raspunsul deocamdata este evident si trist.

Anonim spunea...

nu sunt de acord sa nu se mai dea admitere!!!!de ce sa intre toti prostii care vin cu medii mari nemeritate?????

Anonim spunea...

adica vreti sa ziceti ca mariti gradul de dificultate la admitere ????

Anonim spunea...

Nu sunt de acord sa se renunte la examenul de admitere. Fara el pot sa vina absolventi de la licee tehnologice, industriale, etc., care nu au nimic in comun cu aceasta universitate. Nu e corect ca ASE-ul sa vrea sa faca business din taxele nesimtite de scolarizare pe care le practica. Ar trebui sa se respecte ca o institutie de invatamant superior prestigioasa si sa aiba un examen de admitere serios care sa nu fie tip grila. La grile se copiaza foarte usor usor si se mai si nimeresc raspunsurile.

Mihai spunea...

interesanta dezbaterea. sa propuneti conducerii , in situatia data, sa angajeze cadre didactice pe baza mediei obtinute la bac. e echitabil asa. :)

Razvan spunea...

Admiterea la ase fara examen e ca intratu in canal fara haine versace pe tine.(adica in traducere libera examenu ala de admitere promitea ceva, sau macar facea o selectie oarecare)
Astia care vor admitere fara examen sa se duca la maturat strazi, nu la facultate, si n-are decat aseu sa-si mai micsoreze costurile sau poate ar mai putea incerca sa mai faca o programa cat de cat ptr unele materii.

Alexandra spunea...

In legatura cu ce spunea cineva mai sus legat de absolventii de liceu de la profilul uman, si eu am terminat profilul uman si din experienta va spun ca, cineva care a terminat uman nu ar trebui sa fie admis fara examen pt ca:
1. mediile de la uman sunt mult mai mari decat cele de la mate-info si nu este normal sa se porneasca la admitere cu un dezavantaj

2. o persoana care a terminat umanul nu are nici cele vagi notiuni de matematica sau economie, in cazul meu, eu am invatat un an si jumatate si matematica si economie si tot mi-a fost greu in facultate
Ca si concluzie...sunt de parere ca prin renuntarea la examen ASE-ul va ajunge la nivelul facultatilor particulare sau poate chiar mai jos...

Anonim spunea...

Dumnezeule, e cea mai mare prostie sa spui ca vin cei de la uman si pun la nimereala si ca ei nu stiu nimic. Aici e vorba de oameni prosti sau nu. Eu am terminat uman si am fost numai la buget, am avut bursa si m-am descurcat zic eu ok. Am avut si colege de la uman care s-au descurcat la fel de bine. Daca se va lua dupa medii, sa stii ca vor intra cei cu medii mari, deci nu cei mediocri. Problema nu sta in profil ci in faptul ca, fata de noi, ei nu se vor fi pus la punct cu economia si matematica in prealabil. Si, in plus, nu e corect fata de noi cei care am invatat ca sa intram. Eu una totusi zic ca la admitere se copiaza mai putin ca la BAC...sper
PS. Logic ca este un mod de a atrage oameni/fonduri. ASE istii sunt economisti si vor doar sa vanda. Trebuie doar sa-si aduca aminte ca pe langa acest lucru sunt si o institutie de invatamant...e o chestie de principiu

Razvan spunea...

Si e bine sa ne dam asa cu parerea, dar si mai bine e sa se tina cont de parerea noastra.

Anonim spunea...

Daca se scoate admiteream atunci ASE = SPIRU. O sa-mi fie rusine sa spus ca am terminat ASE-ul.

Absolvent Cibernetica

Marica George (REI) spunea...

Trebuie in primul rand sa se motiveze aceasta alegere. De ce mereu a fost examen si acum nu mai este? Sa nu uitam ca proba de matematica de la ASE este mai grea decat la Politehnica sau la Constructii, aici se cern adevaratele valori. Rectorul vrea sa ajungem ca Spirul Haret sau ca Romano-Americana? Le amintesc profesorilor ca ASE este inca cea mai prestigioasa unitate de invatamant economic din Romania. Sa nu o aduca prin aceasta schimbare pe locul 2!

Anonim spunea...

Nu sunt de acord cu asa o decizie..care ar mai fi diferentele dintre o facultate particulara si una de stat.Reprezinta o mare pierdere...

Anonim spunea...

Singurul motiv pentru care eram mandra ca sunt studenta la ASE, era admiterea - vazuta ca un examen greu pentru a intra la o facultate decenta. Acum acest lucru a disparut. Care mai e deosebirea dintre ASE si o facultate particulara?!! Admiterea la ASE fara examen=bataie de joc fata de facultate!!!

Anonim spunea...

nu scoateti examenul de admitere! vor intra numai prosti la ase!

mai bine faceti obligatoriu examenul la economie, scoateti geografia de la examen, reduceti nivelul de dificultate la matematica si pastrati examenul!

Anonim spunea...

examen fara admitere => facultate facuta de cei cu bani si de "smecherasii" care au copiat la bac .... intr-un cuvant ase (fara admitere) = spiru haret....

Anonim spunea...

da ma asa e,aveti dreptate dar nu intereseaza pe nimeni ce ziceti voi aici.asa ca vorbim degeaba...ce va face sa credeti ca ASE-ul se gandeste cu adevarat la studentii sai?

Mihai spunea...

conteaza sa iei atitudine. macar sa iti spui parerea. nu trebuie doar sa te supui deciziilor si sa vorbesti "pe la colturi". e democratie; si totusi un sondaj in care sunt sute de voturi in favoarea noastra cred ca are greutate mai ales daca este prezentat in senat;

Anonim spunea...

Parerea mea e ca sistemul de invatamant ar trebui regandit cu totul. Cu siguranta, doar examenul de admitere nu asigura faptul ca absolventii vor fi mai bine pregatiti. Atata timp cat poti sa intri la facultate rezolvand corect totul la geografie/economie (care, sa fim seriosi, nu e deloc greu) si incercuind de sus pana jos aceeasi litera la grilele de la matematica, examenul de admitere poate fi considerat o gluma. Sincer, nu vad mare diferenta dintre acest examen si admiterea pe baza de dosar. In plus, aproape toate universitatile din lume organizeaza admiterea pe baza de dosar. Problema la noi in acest caz este ca notele de la BAC sunt de multe ori luate fraudulos.

Nu cred ca ar fi nicio tragedie daca am elimina examenul de admitere avand in vedere ca nu s-ar schimba DELOC calitatea studentilor. Cineva spunea ca ASE-ul va deveni astfel una din universitatile slabe, dar nu procesul de admitere face o univeristate slaba, ci calitatea invatamantului. O atentie mult mai mare ar trebui acrodata procesului de evaluare din timpul facultatii. Normal ca absolventii ASE-ului se aleg cu o diploma fara valoare daca in timpul facultati profesorii i-au trecut din mila sau pentru ca nu aveau chef sa mai vina la examene in vara. Nu toate lumea trebuie sa termine facultatea!!! Daca meriti, treci, daca nu, mai stai un an. Nu vad care ar fi tragedia daca ar fi admisi 5000 de studenti doar pe baza de dosar, din care ar absolvi 1500 pe MERIT. De asemenea, regula examenului picat de 3 ori ar trebui eliminata. De multe ori profesorii tin cont de faptul ca e ultima data cand poti sa dai examenul sau ca e ultima sesiune inainte de licenta si evaluarea e subiectiva (ca sa ma exprim delicat).

Am cam deviat de la subiect... Ideea e ca eu nu consider ca problema in ASE consta in eliminarea examenului de admitere atata timp cat actualul examen nu triaza absolut deloc candidatii. Cea mai buna triere se face pe parcursul facultatii, iar daca am avea un sistem competent de evaluare cu siguranta nu ar putea spune nimeni despre ASE ca e o universitate slaba.

Anonim spunea...

In nici un caz nu sunt de acord cu admiterea fara examen deoarece, in acest mod se incurajeaza ignoranta si prestigiul acestei institutii va disparea complet. Totodata media de la bacalaureat nu releva absolut deloc cunostiintele unui elev de aceea consider ca un examen scris poate cu usurinta demonstra care sunt cu adevarat cunostiintele unui elev si ar transmite mesajul ca trebuie sa muncesti mult si sa depui un efort considerabil pentru a ajunge sa studiezi la ASE. Sunt studenta la master acum in anul 1 si am muncit mult sa ajung pana aici si amtrecut prin doua examene de admitere grele si sincer acest lucru m-a ajutat si m-a impulsionat sa-mi doresc sa ajung aici.

Ana-Maria spunea...

Este inadmisibil sa iei o asemenea decizie. Chiar in tara asta nu se mai pune deloc accent pe calitate si competenta. Nu se poate ca o universitate cu un asemenea prestigiu sa se coboare la un asemenea nivel. Dar se pare ca pentru decidentii nostri sunt mai importani banii decat calitatea studentilor si in principal a invatamantului. Cred ca se cunoaste deja modul cum se obtin notele in scolile noastre, iar universitatile nu sunt departe de acest lucru.De mici copii invatam ca notele bune le obtinem daca mergem la "doamna'cu o floricica, daca mai trece mami pe la scoala si ii zambeste profesoarei si ajungem mai tarziu sa credem ca meritam acele note sau chiar ca e o normalitate sa faci lucrurile acestea. In concluzie cu aceasta decizie nu faceti decat sa incurajati asfel de practici.
Mi-ar fi rusine sa spun ca am terminat la ASE, la aceeasi universitate cu astfel de absolventi. Ma ingrozesc efectiv cand ma gandesc ce nulitati pot sa termine aceasta facultate. Pt ca trebuie sa recunoastem ca nu este un efort prea mare sa poti sa termini ASE-ul, chiar si acest lucru ar trebui sa va dea de gandit in scopul imbunatatirii evaluarilor si a modului de predare.

Anonim spunea...

Nici eu nu sunt de acord cu admiterea fara examen. Consider ca acest examen este un mod eficient de a tria studentii inca de la bun inceput. Media de la bac nu mi se pare suficient de relevanta. Si asa sunt foarte multi economisti... Tocmai de aceea ASE-ul ar trebui sa aleaga "crema" dintre elevii care au terminat liceul pentru a-i pregati pentru o cariera de succes in acest domeniu. Fara o triere bine pusa la punct, nu cred ca numai cei mai buni elevi ar putea deveni studentii ASE-ului. Intr-adevar, examenul de admitere nu este tocmai foarte usor, dar daca ar fi fost imposibil atunci nu ar mai fi existat nici studenti economisti. Deci, eu sunt PRO EXAMEN ADMITERE!!!

Anonim spunea...

Mai conteaza ceea ce vrem noi? Va zic eu, clar si raspicat...NU! ASE-ul are nevoie de bani, degeaba latra toti sus si tare ca Spiru face, Spiru drege, pentru ca modelul asta se incearca a se urma...
Asadar, nu va mai agitati, ca o faceti degeaba (proaspat absolvent de ASE)...

Anonim spunea...

oricum ase-ul este o fabrica de inapti cu diploma de economisti, nu vad cum admiterea fara examen ar putea influenta mai rau situatia deja dezastruoasa. Diferenta dintre ase si spiru oricum este neglijabila in ochii angajatorului si este evident ca sunt mult mai relevanti anii de munca decat scoala. Pana la urma cine vrea sa invete invata indiferent de facultate...toate sunt o apa si-un pamant

Anonim spunea...

Dupa ce ca se copiaza enorm in ASE (am vazut atatea metode: casti, telefoane, copiute in cizme, sub fuste, cititul de la colegii din fata) si dupa ce ca majoritatea profesorilor se fac ca nu vad, mai nou vor sa nu mai existe nici macar examen de admitere? Bineinteles ca nici examenul de admitere nu este chiar solutia cea mai buna a ASE-ului pentru ca exista acele carti de grile prin care am trecut si eu si care se pot invata foarte usor pe dinafara. Mie personal mi-a picat la matematica o grila identica din carte si nu m-am obosit sa o rezolv ca doar stiam deja rezultatul. Si nu pentru ca ma incadrez in categoria celor care invata pe dinafara, dar eu chiar am rezolvat acea carte si mi-au ramas anumite probleme in minte. Dar macar mai facea cat de cat diferenta. Sunt persoane care aveau media de liceu aproape 10 si la ASE nu au reusit sa obtina nici macar 5 la admitere (oare cum au reusit astfel de persoane sa aibe o asa medie de liceu?). RASPUNSUL ESTE EVIDENT: SISTEMUL ROMANESC. Daca tot nu intereseaza pe nimeni din ASE calitatea studentilor de ce sa mai fie o facultate de stat? De ce sa nu fie transformata intr-o particulara la care poate oricine intra. Ca doar oricine in ziua de azi are facultate, nu?

Anonim spunea...

Evident ca nu sunt de acord cu admiterea fara examen, mi se pare o mare prostie sa renunti la el. Macar pana acum el a facut diferenta intre acei "smecherasi" care n-au nici cel mai mic interes sa se chinuie sa invete pt a intra la ASE si aceia care isi doresc cu adevarat sa studieze aici economia si se straduiesc sa obtina un loc la buget. Acum cine o sa intre la buget? Aia care au copiat in draci la bac? Nu mi se pare cinstit. Pai ori suntem corecti, ori nu mai suntem?
Examenul de admitere e cel care ar trebui sa faca o astfel de diferentiere. La examen ori stii, ori nu stii. Dar nah...ASE'ul e disperat dupa bani.

Anonim spunea...

Macar admiterea sa fie concreta si corecta. Voi nu va ganditi ca vor ajunge toti de la liceele agricole cu medii mari la ASE? si da, vor face fata pentru ca va pica nivelul>>> CEA MAI JALNICA IDEE A FOST A CELUI CARE A PROPUS FARA EXAMEN
sau sunt multi cunoscuti care trebuie sa intre la facultate si sa ii scutim de o proba?:)

Anonim spunea...

nota de la examenul de bacalaureat nu are nicio relevanta privitor la cunostintele economice ale elevului deci nici cu admiterea la A.S.E. Daca acest lucru s-a facut doar pt a atrage cat mai multi studenti si automat fonduri atunci este o mare greseala si consecintele se vor vedea in viitoarele generatii de cretini cu diploma de la o facultate de stat prestigioasa.

Anonim spunea...

o mare prostie... o sa intre toti ratatii...

Anonim spunea...

Pe langa faptul ca la bac se copiaza pe rupte (si stiu ptr ca am dat anul trecut), la filologie oricum este mai usor bac-ul si se iau note mai mari asa ca se vor umple holurile ASE-ului de filologi si de elevi care vin de la licee proaste cu note mari

Misha spunea...

Nici eu nu sunt de acord cu admiterea fara examen, ceea ce as sugera este un examen mai usor... SAU daca nu se poate si nu se poate... sa existe admitere la jumatate din sectii si la cealalta jumatate sa nu se dea examen de admitere. Astfel, la sectiile cu concurenta mare sa existe admitere, in sensul ca acolo vor sa invete mai multi studenti si s-ar pastra prestigiul, faptul ca ASE scoate finantisti buni, sau ... oameni de marketing, sau contabili exceptionali... si astfel s-ar specializa mai concret ase-ul pe scoaterea de oameni "valorosi" in anumite domenii. Daca pui problema in felul acesta nu mai suna asa de rau.

Ce am observat eu in discutiile voastre de pana acum este o urma de "orgoliu" ranit, prin faptul ca generatia noastra a dat admitere, iar generatia tanara e posibil sa nu mai dea... si nu e corect din moment ce noi am crezut ca mergem la o institutie prestigioasa (cu examen), iar acum aceasta institutie prestigioasa urmeaza exemplul facultatilor private (admitere fra examen), care stim toti ce prestigiu au in momentul in care vrem sa ne angajam. Eu zic sa lasam orgoliul la o parte si sa privim si din punct de vedere economic aceasta problema, dupa cum bine a sugerat cineva printre primele comentarii mai lungi ale acestui post.

Misha spunea...

Am gasit un sfarsit de comentariu :

"Diferenta dintre ase si spiru oricum este neglijabila in ochii angajatorului si este evident ca sunt mult mai relevanti anii de munca decat scoala. Pana la urma cine vrea sa invete invata indiferent de facultate...toate sunt o apa si-un pamant

13 decembrie 2010, 19:15"

Tin sa te contrazic domnule student, inseamna ca daca spui lucrul asta nu ai avut niciodata legatura cu departamentul de HR al unei firme mari sau mijlocii. Firmele mici probabil ca nu fac diferenta, nu stiu ce sa spun, nu am avut sansa sa lucrez intr-o firma mica, insa am trecut prin cateva firme mari si romanesti si multinationale si pot sa iti spun ca pun foarte mare accent de unde le vin studentii. Si pe partea de economie prefera studenti de la ASE. Intr-adevar conteaza si experienta, insa facultatea terminata e pe primul loc.

Anonim spunea...

nu sunt de acord

Anonim spunea...

Sincera sa fiu, era de asteptat sa propuna admiterea pe dosar avand in vedere nivelul la care a ajuns ASE-ul...Am intrat la FABIZ in ideea va voi avea ceva de invatat, de castigat, ca imi voi perfectiona si engleza si cunostiintele economice, insa am fost total dezamagita. Profesorii sunt repartizati dupa ureche sau cine stie ce criteriu, altfel nu inteleg de ce oameni competenti si de la care avem ce invata sunt pusi sa predea intr-o limba pe care nu o cunosc indeajuns de bine. E risipa si bataie de joc pentru ca degeaba sunt competenti daca nu ne pot transmite si noua ceea ce stiu.
Oricum asta e doar o mica parte din defectele sistemului, dar in fine, who am I to judge? nu vreau sa vorbesc aiurea.
Ma astept sa se intre pe dosar si sa ajunga exact cum ati spus si voi, un Spiru Haret, insa cu mai multe fite si taxe mai mari. Daca e pe-asa, nu ma vad castigata cu nimic sa fiu studenta la ASE si nu la o facultate privata...
Iulia D.

Anonim spunea...

ASE va sparge Spiru Haretul:)) propun ca la spiru sa se dea admitere..asa pentru prestigiu;)

Anonim spunea...

sigur ce cei care sunt in prezent studenti in ase(licenta si master) nu sunt de acord cu acest lucru, dar aici ar trebui luat in vedere si faptul ca anul acesta, la concursul de admitere foarte multi au picat examenul, si astfel, ASE-ul a iesit in pierdere deoarece locurile care au fost ocupate la concursul de admitere au fost in majoritate, cele de la buget!daca v-ati fi uitat la oricare din facultati, sunt ocupate aproximativ doar jumatate din locurile de la taxa!deci aici nu noi iesim in pierdere, care deja suntem studenti ai ASE-ului, poate chiar absolventi, ci chiar facultatea in sine pierde o gramada din bani, prin neocuparea locurilor de la taxa!ar putea totusi sa faca admiterea la fel ca cea de la master!sa se dea examenul ptr buget, iar ceilalti, care chiar vor sa fie in ASE sa plateasca taxa pentru a intra...

Anonim spunea...

ASE-ul va deveni o facultate de duzina daca se va elimina examenul de admitere. Admiterea este singurul lucru care inca mentine aceasta facultate pe o treapta superioara celorlalte facultati. Prin acest examen se departajeaza cei care merita sa intre la ASE si cei care au reusit sa copieze la BAC sau cei care vin din nu stiu ce orasele si comune cu medii de 10 pe linie. Pe parcursul anilor de studii o sa se vada cum acesti viitori studenti nu vor face fata cerintelor profesorilor, iar mediile generale vor scadea. In ritmul acesta o sa se dea bursa si la cei ce vor avea media 6:))))
Prin examen te poti mandri ca esti student, ca ai reusit sa treci acel prag. Fara admitere o sa devenim o adoua "Spiru Haret" :|

WAKE UP PEOPLE!!!

Anonim spunea...

Cea mai mare porcarie!!!!noi am stat si am invatat ptr admitere si atunci cand terminam sa fim la acelasi nivel!nu e normal!asa ase-ul nu e o facultate prea grea, daca mai si intra toata prostimea o sa aibe un prestigiu superb!

Anonim spunea...

Nu cred ca exista vreun student in ASE care sa fie de acord cu scoaterea examenului de admitere dar daca asta e "moda" la noi...mie cel putin o sa-mi fie rusine ca am absolvit ASE-ul pentru ca o sa devina o facultate de duzina fara orgoliul de a isi selecta studentii dupa cunostinte...nu m-as mira sa iti bage posibilitatea de a-ti plati examenele....sau de a da examenele pe calculator ca la scoala de soferi....grila...daca tot facem pe Spiru sa o facem cum trbuie...dar oricum nu cred ca se mai poate face nimic pentru ca cei din conducere au decis....in romania nu o sa mai existe facultati proaste....bune...sau de elita....doar..... facultati...toate or sa fie la fel....asta e "moda" banii vorbesc

Anonim spunea...

Bacalaureatul si notele din liceu nu reflecta absolut nimic. Toata lumea stie cat de mult se copiaza in ambele cazuri.

singurul lucru prin care ASE-ul are o sansa sa isi trieze studentii si sa beneficieze de studenti cu capacitati de invatare peste medie este acel examen de admitere care ar trebui sa fie pe bune.

eu personal nu sunt deacord cu excluderea acestuia din procesul de admitere

Gregorian Stan spunea...

Ma numesc Gregorian si vreau sa va zic caci eu sunt de acord cu admiterea la ASE fara examen. Eu sunt clasa a 12-a si am dat deja o suma importanta de bani pentru note mari la BAC. Daca e posibil sa intru pe baza acelor note ar fi super.

Sper sa ma intelegeti,

Multumesc anticipat,

Gregorian Stan
Str. Rosia Montana Nr. 3, Bl. M20, Sc. 2, Et. 5, AP.57
Tel. 0722445942

Anonim spunea...

Introducerea admiterii pe baza de dosar nu reflecta in niciun fel intentia ASE-ului de a se mentine in randul universitatilor romanesti de prestigiu.

Pe termen lung masura nu va face decat sa scada increderea societatii in calitatea actului didactic din ASE, iar candidatii care acum se bucura ca au scapat de un stres vor regreta alegerea facuta cand se vor vedea fara nicio perspectiva de incadrare pe piata muncii.

Anonim spunea...

Si asa ASE-ul are in componenta multi studenti care nu prea au ce cauta intr-o asemenea institutie...daca se mai elimina si examenul de la admitere, nu stiu unde o sa se ajunga.

Anonim spunea...

AM terminat Facultatea de Economie in iunie 2010, si pot spune ca toate deciziile sunt luate doar spre a creste incasarile. Este un "biznis" bun.

Dragii profesorii schimba programa din 2 in 2 ani si decizia asta creste foarte mult numarul restantelor, numai amintim de cei care repeta un an pentr 3 restante, si dupa scbimbarea programei se trezesc cu 7-8-9( fiecare platibila cu 300 lei). Cum suna?!?

Anonim spunea...

Nu mi se pare normal ca o universitate de prestigiu precum este ASE-ul sa permita intrarea la facultate a oricui. Presupun ca pana acum admiterea avea rolul de a selecta studentii. Doar nu se poate permite oricui sa urmeze cursurile acestei facultati. Cred ca in ritmul propus pentru anul acesta (fara admitere) vom ajunge in urmatorii ani sa avem economisti doar cu diploma pentru ca, sa fim seriosi, nu chiar oricine intra pana acum la ASE. In noua varianta ar putea urma cursurile economice si un absolvent de ... sa zicem ... SAM sau stiu eu ... un liceu cu renume pentru cata scoala nu se face. Nu mi s-ar chiar deloc normal. Trebuie sa existe totusi o diferenta intre ASE si restul facultatilor particulare. Sper ca asa gandesc si domnii decani.

Anonim spunea...

Evident ca nu sunt de acord cu admiterea fara examen.Aceasta strategie este practicata strict pentru a-si mari fondurile, pentru a avea cat mai multi studenti...ASE-ul o sa ajunga Spiru Haret...toti vor face facultatea pentru o diploma, contand mai putin ce au invatat de pe urma facultatii.Imi vine greu sa cred ca un individ care a urmat un profil uman poate devenii un bun economist al tarii. dar ce ne mai mira, in ziua de azi???

Alin spunea...

Este pur si simplu scandalos faptul ca niste oameni care pretind ca apara valorile morale si etice ale ASE-ului, au putut sa decida o asemenea absurditate.

1. Nota de la BAC nu reprezinta un criteriu nici pe departe obiectiv, credeti-ma, sunt unii care dau BAC'u pe bune si iau o nota mai mica, dar corecta, si sunt unii care copiaza in ultimul hal si iau niste medii absolut uluitoare pentru ei!
2. Cei de la profil UMAN, statistic vorbind, au medii mult mai mari decat cei de la REAL, desi ei habar n-au de matematica. Poate unu de 8.50, care a terminat la real, se descuca mult mai bine decat unul cu 9.20, care termina la uman, spre exemplu.

In fine, ASE'ul va pierde foarte mult din prestigiu si din reputatie, va fi facultatea tuturor, va ajunge exact ca Romano-America (pana si aia au ajuns sa aiba o admitere, macar de forma, dar tot au).

SCANDALOS!

Angi spunea...

Această decizie nu poate decât să tragă în jos nivelul educației în România.. Și pe deasupra, ne expunem degeaba părerile în contradictoriu, deoarece pe ei(conducerea), îi interesează numai profitul și nu viitorul nostru. Niciun student nu cred că este de acord cu această decizie și orice am face, din păcate, nu putem schimba nimic, deoarece părerile noastre nu contează absolut deloc... asta e ROMÂNIA!!!!

Anonim spunea...

CLAR NU!!! Cea mai proasta decizie, conducerea nu ar fi trebuit sa se gandeasca la o asemenea solutie..sa-si puna toti managerii Facultatii de Management sa gandeasca si sa gaseasca solutii care sa nu ajunga la eliminarea admiterii. Ce exemplu dati voi si ce asteptari aveti pe termen lung de la o astfel de decizie..va fi un dezastru foarte clar inca de pe acum. ASE-ul, desi a scazut in credibilitate in ultimii ani, va ajunge foarte fooarteee jos in felul asta..

Anonim spunea...

o decizie stupida.. diplomele noastre nu vor mai avea nicio valoare. propun o petitie ..

Jamie spunea...

Pe scurt, nu sunt de acord cu admiterea la ASE fara examen. Insa am fost studenta la ciclul licenta, acum la masterat si pot spune ca situatia e cu 2 taisuri. Am avut cativa colegi de liceu care au intrat la aceeasi facultate ca si mine, la buget, dar pe ultimele locuri din cele 296 cate au fost atunci. Colegi care in liceu au avut medii mult mai mari decat mine si altii, dar medii "cumparate" de parintii care fusesera colegi cu diriginta si cu alti profesori. Ma asteptam ca la facultate sa se vada diferenta. Dar la examen au avut oarecum noroc sa fi nimerit grile invatate pe de rost, iar pe parcursul anilor s-au mentinut la granita intre buget si taxa. Iar acum sunt angajati cu numele la firmele parintilor. Cred ca ASE-ul are in continuare multi studenti de genul asta, as indrazni sa spun cam 50%. Si nu zic ca dupa ce termini facultatea aici esti pregatit sa lucrezi in domeniul pentru care ai trecut prin atatea sesiuni. Pentru ca e stupid sa gandim asa. Dar ASE-ul incepe sa aiba din ce in ce mai multi studenti mediocri, care se mentin cumva la "granita", dar nici nu se sinchisesc pentru mai mult. Daca se va scoate si examenul de admitere, proportia celor de care am vorbit mai sus va creste considerabil, mai ales ca BAC-ul s-a transformat in Teste Nationale ceea ce e un adevarat haos dupa parerea mea. Este nevoie totusi de o triere, prin examen de admitere.

Victor spunea...

Dragi colegi,

Degeaba scriem noi aici pe blog ca nu suntem multumiti de decizia Senatului pentru ca nu ne baga nimeni in seama. Trb sa facem ceva concret!!! Trebuie sa existe ceva, care sa poata sa ii opreasca pe "baronii ASE sa spele banii". Eu il inteleg pe Dl Rosca...trebuie ocupate locurile la taxa....dar sa faca o sesiune speciala in vara pt acei studenti mai " destepti" care nu au putut intra din cauza concursului. Cunosc lume care este f mahnita de acesta decizie ( elevi din clasele 11, 12) Eu sunt f suparat de aceasta decizie..si cred k si cei din senatul studnetesc au o vina ca nu au reusit sa stopeze ( cu toate ca sunt 25%..eu zic k se putea) Eu am in cap deja sa strang o petitie la nivel national ( mai mlute nu zic )
daca sunteti dornici sa veniti in echipa cu mn va astept cu draga inima. avem nevoie de ase-iti revoltati...dak continua asa trb..in curand o sa ajunga ASE SRL...
adresa mea de mail : v1ctorgeroge@yahoo.com

Lucian spunea...

Intrucat elevii provin din diverse licee din toata tara, fiecare liceu cu exigente proprii din punct de vedere general si cu profesori ce puncteaza in stil diferit si tinant cont, totodata de faptul ca nota de la bacalaureat nu oglindeste corect abilitatile viitorului student pe specificul viitoarei facultati, consider ca este necesar un cadru de examinare unitar, ce puncteaza toti candidatii dupa aceleasi criterii.

Anonim spunea...

Stiu ca ASE-ul ARE MARE NEVOIE DE OAMENI CARE SA PLATEASCA TAXE...
admitere fara taxa inseamna mediocritate...dar deh...asa e in tara asta.
Vom avea inca o facultate care va emite diplome de PROST...
http://www.trilulilu.ro/AliaX/355ecb2713a503

Anonim spunea...

Clar si categoric si la mintea cocosului pana la urma ( vorba domnului profesor Ailenei"LMC") nu trebuie scos examneul de admitere...se pierde si din prestigiul ASE-ului...care si asa multi zic de noi ca nu facem mai nimic....cu admiterea fara examen s-ar pune capac.

Unknown spunea...

Nu sunt de acord cu admiterea fara examen. Tineti cont de faptul ca ASE-ul este prima scoala de business a tarii, si una de prestigiu, fondata prin decret regal. Nu va lasati orbiti de banii studentilor, incercati sa promovati aseul prin rezultate si performanta

Anonim spunea...

Sunt de acord cu scoaterea examenului de admitere, oricum se invatau niste grile pe de rost din cartile unor Dinozauri care le reeditau in fiecare an. Am si o propunere pentru voi - introduceti un application form ca la orice universitate care se respecta: SAT, GMAT, atestat de limba recunoscut international (TOEFL, IELTS, CAMBRIGE sau echivalentele lor pentru celelalte limbi straine), eseuri si interviu. In felul asta ASE-ul va putea deveni o universitate in adevaratul sens al cuvantului poate cu prezenta in top 500. Mai e un lucru pe care conducerea trebuie sa il inteleaga - universitatea nu trebuie sa fie invatamant de masa pentru cine vrea ci doar pentru cine e in stare. Pentru asta exista scoli postliceale si profesionale. Vom ajunge fara instalatori, zugravi, mecanici intrucat i-au trimis parintii sa isi ia o diploma. Fara standarde inalte nu vom mai exista ca natie in urmatorii 50 ani. Ne incapatanam si ne imbatam cu apa rece cat de destepti sunt romanii. Un lucru mai fals nu exista - pana in prezent nu am demonstrat decat mediocritate si neseriozitate peste tot. Mai avem o sansa - nu o ratati si pe asta. Semneaza - un fost absolvent de ASE (nu neaparat mandru de asta).

Anonim spunea...

Cred ca decizia de a elimina examenul de admintere este una foarte proasta.
Macar pentru locurile la buget ar trebui pastrat examenul de admitere la un nivel de dificultate peste medie.
Sincer cred ca in ritmul asta o diploma obtinuta in urma absolvirii ASE-ului va fi egala cu zero.

Anonim spunea...

Nu sunt de acord cu eliminare examenului. Macar faceti un examen mai usor daca nu mai sunt suficienti studenti care aplica. Nivelul ASE probabil ca o sa tot scada.

Anonim spunea...

NU sunt de acord cu scoaterea examenului de admitere.
In cel mai rau caz se pot echivala notele de bac la mate (insemnand M1, nu M2 sau nivel mai scazut) si economie cu testul de admitere.

Anonim spunea...

ar fi bine ca ASE`ul sa fie condus mai mult ca o unitate de invatamant superior si mai putin ca o afacere. Motivele eliminarii examenului de admitere sunt mai mult decat clare pentru noi toti. Ar fi bine sa fim mai putini studenti dar mai bine pregatiti, oricum in zilele noastrea prea multi tineri au o diploma.

Alex Bodislav spunea...

Se va intampla urmatorul lucru: vor ajunge in ASE tot felul de specimene de studenti nepregatiti - care vor deveni oamenii ce vor reprezenta imaginea ASE peste 3-5 ani (aici ne va afecta si pe noi, absolventii care cu timpul, din cauza calitatii slabe a acestora ajungem sa fim incadrati in aceeasi categorie).

Unknown spunea...

Admiterea la ASE fara examen este dupa mine, punct de vedere impartasit in unanimitate vad - cea mai mare greseala care poate fi facuta. Examenul de Bacalaureat nu inseamna nimic, nu este uniform corectat si sunt numeroase cazuri de coruptie. In plus, notele pot proveni din materii neimportante pt ASE. Biologie, chimie etc. Hai sa fim seriosi, un student ASE trebuie sa stie matematica, economie (NU geografie!!) si o limba straina. Stacheta este deja undeva destul de jos, pentru ca avem 700 de studenti pe an (ma refer la FABBV, unde am terminat eu anul trecut) dintre care poate 100-200 sunt intr-adevar interesati de domeniu.
Este mare pacat, si de absolventii ASE din generatiile precedente, care am avut un anumit status si am reprezentat intotdeauna cu succes ASE in strainate dar si pentru profesorii care intr-adevar ar merita sa lucreze cu studenti de o alta calitate. Mentionez aici, fara a fi o lista exhaustiva, cativa dintre profesorii excelenti din FABBV: Bogdan Negrea, Gabriel Bobeica, Ionela Costica, Victor Dragota, Marius Marinas... Imi si imaginez cum domnul Negrea va preda integrale stocastice unor oameni de nivelul Spiru Haret...
Sper, cu toate ca sunt idealist, sa nu se aprobe o astfel de decizie...

alina spunea...

cred ca incercand sa faca mai accesibil invatamantul universitar s-a deviat pe axa incasarilor cat mai mari din taxe si implicit pe mentinerea/cresterea numarului de studenti prin eliminarea examenului de admitere.
din cate am inteles, la unele facultati nu s-au ocupat toate locurile in sesiunea de vara a admiterii la licenta. as fi vrut sa cred ca la ASE mai bine putini si buni, dar vad ca nu e asa.
examenul de admitere cum l-am dat si eu nu mi s-a parut varianta cea mai buna sau cumva reprezentativa pt ce urma sa studiez apoi (cel putin la FABIZ nu iti trebuie atata matematica). dar se facea o selectie pe baza unor criterii cat de cat uniforme (medie examen bac, media anilor, admitere). fara examen de admitere insa se accepta pretentia de credibilitate a invatamantul pre-universitar si a seminficatiei uniforme a notelor/mediilor celor ce termina liceul. si stim cu totii cum se rasplateste efortul elevului in mod total diferit in licee diferite: elevi mai putin 'valorosi', 'sarguinciosi', sa zicem, vor fi alesi ca studenti la ASE in defavoarea celor carora li s-au impus standarde mai stricte.
ASE-ul va avea de suferit pe termen lung pt ca va alege 'quantity vs. quality'.

Anonim spunea...

Cand am dat eu admitere la ASE, umbla o vorba: in Poli intra oricine, iese cine poate, in ASE intra care poate, dar termina toti!
Sa se renunte la examenul de admitere mi se pare o prostie fara seaman, doar pe considerente financiare... si asa sunt multi studenti, daca se elimina examenul se reduc sansele elevilor de la real, pentru ca ei au BAC-ul mult mai greu... mi se pare urat!
Heeeei, conducerea ASE?!!!!?
Emilia

Anonim spunea...

Hai sa intre toata lumea ....ca sa fie banu muult...c mai conteaza dk are vreo treaba cu profilul economic

Raisa Miruna spunea...

Fie se pastreaza examenul de admitere din toate motivele mentionate mai sus de ceilalti, fie se intra pe baza de dosar dar SE INTRODUCE EXAMENUL DE LICENTA, iar sistemul de notare si trecere a examenelor din cei 3 ani devine mai serios si strict!


Bineinteles, eliminarea examenului de admitere afecteaza foarte multi profesori de liceu care de abia se descurca sa traiasca din banii de meditatii...

Anonim spunea...

Asta nu este nimic altceva decat dovada faptului ca ASE-ul a avut parte de un management defectuos in ultimii ani. Profesorii cu gandul la lefurile lor, la cum sa isi mai traga un ban de pe urma unui program de master, nu vor sa fie ei performanti, ei vor sa obtina bani usor. Ce daca facultatea la care predau nu atrage suficienti studenti pentru a umple toate locurile disponibile din cauza profesorilor incompetenti? Nu asta este important, nicidecum, important este sa vina banutul, ca ala conteaza nu-i asa?
Pana cand ASE-ul nu va fi reformat din temelii (unele facultati restructurate si ca materii de studiu si ca profesori, ca sa nu mai vorbesc de faptul ca multe programe de master nici nu ar trebui sa existe macar) o sa se modifice si metodologia de admitere la licenta si aia la master ca ASE-ul tot va fi intr-o gaura de bani incontinuu. Pacat ca din cauza unor decervelati carora le place sa fie strigati "Dom' profesor" si care isi bat joc de institutia asta au de suferit si studentii.

Anonim spunea...

ASE e o afacere,deci nush ce va tot panicati atat,e logic

Anonim spunea...

Prin eliminarea, in totalitate, a probei scrise, la toate facultatile din ASE, se vor pierde studenti valorosi in doua directii:
1. Cei care alegeau ASE-ul doar pentru ca se dadea proba scrisa si era o verificare serioasa, se vor reorienta catre alte universitati, posibil si alte universitati mai apropiate fizic de acestia, la nivel teritorial.
2. Proba scrisa limita, prin caracterul ei, posibilitatea ca la admitere sa concureze candidati ce nu au habar de matematica si economie/geografia Romaniei. In felul acesta, la admitere pot veni acum orice fel de candidati, care sunt mai slab pregatiti, dar care, se simt "eliberati" de "povara" pregatirii pentru o proba scrisa si se inscriu la ASE tocmai din aceasta cauza.

Cu toate acestea, multe universitati de prestigiu din lume folosesc admiterea pe baza de dosar, insa nu in modul in care doreste ASE-ul, doar pe baza de medii (numai 2 medii). Acolo se face o selectie riguroasa pe baza de CV-uri, scrisori de intentie, activitati de voluntariat, rezultate academice si multe altele. ASE-ul nu poate face un astfel de hop, de la o traditie la mediocritate, pentru ca nu este la fel cu alte universitati mai sus mentionate. Mai mult, la cat de usor se absolva o facultate din ASE, mi se para absurda eliminarea probei scrise.
Ar exista mai multe solutii:
-eliminarea probei scrise, dar o reclasificare bugetara completa dupa un semestru, in anul I si, de ce nu, reintroducerea la examenul de licenta a unei probe scrise, pe langa sustinerea lucrarii
-neeliminarea probei scrise, iar pentru a nu pierde fonduri, marirea numarului de locuri cu taxa, impreuna cu scaderea cuantumului taxei de scolarizare (implicit mai multe locuri la taxa, pentru a fi castig, dar si taxa in ASE este mare si nu reprezinta un punct de atractie pentru candidati)
-o solutie mai putin plauzibila acum, in criza, ar fi reintroducerea probei scrise diferentiate pe facultati si din alte materii decat pana acum, cum se dadea nu demult la ASE
etc.

Anonim spunea...

NU SUNT DE ACORD CU SCOATEREA ADMITERII DE LA ASE. DIN MOMENT CE TOATE UNIVERSITATILE DE STAT CU PRESTIGIU SI CU O ADEVARATA ISTORIE ,CARE DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE SUNT SINGURELE UNIVERSITATI DIN BUCURESTI BUNE,IMPREUNA CU ASE, NU SCOT ADMITEREA (CUM AR FI UNIVERSITATEA BUCURESTI, POLITEHNICA, MEDICINA), NU VAD DE CE ASE AR FACE ACEASTA PROSTIE.

SI NICI MACAR NU E VORBA DE CE SPUNETI VOI AICI JOS ASE FARA ADMITERE=SPIRU. NICI NU SE PUNE PROBLEMA ASTA. SI CU ADMITERE SI FARA TOT O SA II SUPUNA LA CHIN ASA CA NU PUTEM SPUNE ASTA. CU TOTII STIM CA E MARE DIFERENTA!MAI ALES IN TIMPUL FACULTATII CARE NICI MACAR PE JUMATATE NU SE COMPARA CU MASTERUL, FACULATEA FIIND DE ZECE ORI MAI GREA IN ASE.

INSA ADMITEREA ESTE ISTORIA ACESTEI FACULTATI. MEDIA DE BAC ESTE IMPORTANTA SI EA, PENTRU CA NU TOTI AU COPIAT CUM SE SPUNE, CEL PUTIN EU NICI MACAR UN CUVANT NU AM COPIAT LA BAC, INSA AVETI MARE DREPTATE CA MULTI AU NOTE MARI PE NEMERIT. ASA CA CEA MAI DREAPTA ESTE ADMITEREA!!!!NU O SCOATETI. IN CEL MAI RAU CAZ, SCADETI NIVELUL DE DIFICULTATE LA DISCIPLINA MATEMATICA SI EVENTUAL PUNETI CA DISCIPLINA OBLIGATORIE ECONOMIA.
ASA AR FI CEL MAI DREPT. CU TOTII FAC ECONOMIE IN LICEU, IAR CEI DIN LICEU ECONOMIC NU AR TREBUI DEZAVANTAJATI CA LA DISCIPLINA MATEMATICA, SE DA LA NIVEL DE M1.

Anonim spunea...

ma bucur sa vad ca sunteti hotarati sa mentineti examenul de admitere , totusi, el nu este relevant.eu am intrat la ASE ca student strain fara examen si am absolvit fara problme venind de la colegiul national mihai viteazul profil uman.ceea ce determina calitatea studentului este dorinta lui de a deveni cineva in viata nu din ce liceu vine si daca a dat sau nu admiterea.voi toti spuneti ca ASE este o universitate superioara universitatilor particulare, nu este chiar asa, calitatea
invatamantului ASE este extrem de scazuta exceptie facand cateva materii la care sunt profesori foarte buni. eu am terminat REI si acum sunt la mater la FABIZ si sunt foarte dezamagita de calitatea acestui master.cu exceptia managementului strategic unde chiar se invata ceva, restul materiilor au o calitate 0. De ce va puneti problma examenului de admitere cand cei care intra la ASE intra bine pregatiti si ies absolventi pregatiti slab. eu am dat examen de admitere la master si acum ma intreb de ce a fost necesar acesta cand nivelul masterului este atat de scazut.Este rusinos ca va ganditi numai la admitere cand ar trebui sa va ganditi in primul rand la cei care au fost deja admisi.ar trebui sa dati mai multa importanta calitatii invatamantului din ASE decat acestei probleme a admiterii cu sau fara examen. Eu sunt de acord cu admiterea fara examen pentru ca acest factor nu este cel care da prestigiul universitatii degeaba avem admitere grea si facultate usoara studenti buni si calitateea invatamantului slaba.

Anonim spunea...

Mare greseala sa se scoata admiterea la ase.O sa imi para rau ca am absovit aceasta facultate.Rezultatele la bac nu sunt concludente,o sa faca toti analfabetii ase`ul.Sunt convinsa ca ideea asta a plecat din cauza foamei de bani a ase`ului ca au ramas cu multe locuri neocupate anul asta la taxa si e panica,dar o sa isi piarda tot prestigiul odata cu decizia asta f proasta.

Anonim spunea...

Catre ce ne indreptam? Fara admitere la ASE? NU!

Anonim spunea...

Mediile de la Bac si liceu nu sunt relevante. Cu totii stim ca sunt licee prin orasele mici sau in mediul rural unde notele sunt foarte mari, profesorii nu sunt pregatiti, la bac se copiaza... Nu este corect ca acei elevi sa intre la ASE si un elev care a invatat la un liceu bun in capitala si are note mai mici sa nu intre. Teste care se dadeau la admitere faceau clar difirenta intre elevi, cei care nu invatau nu aveau sanse sa intre la buget...

Anonim spunea...

Sub nici o forma nu doresc admitere cu dosar.....eu zic sa se dea si carnet de sofer fara examen ...

ShaqSpear spunea...

Pentru ca exista persoane care vorbesc de copiat la examenul de admitere va transmit experienta mea. La examenul de admitere eu nu am copiat si consider ca organizarea examenului a fost suficient de buna incat nu s-a putut copia. Examenul nu este in general unul usor si este foarte bine organizat. El este cel care tine ASE-ul la un nivel de prestigiu inca ridicat. Reputatia acestei institutii este insa deteriorata de anumiti profesori corupti. Circula vorba ca se poate cu o suma de bani sa iei nota de trecere si cu o alta suma sa iei nota maxima. Este foarte posibil, examenul fiind grila, ca anumiti privilegiati sa intre in facultate fara efort, iar asta dauneaza deja foarte mult prestigiului acestei institutii. Eliminarea examenului de admitere ar aduce beneficii comerciale facultatii dar ar aduce prejudicii de natura reputationala irecuperabile deoarece efortul depus pentru a ajunge student va fi mult mai scazut. Eu am terminat aceasta facultate si am urmat studii la zi si la o alta facultate de stat. Asadar am termeni de comparatie cel putin cu inca o facultate. Pot sa spun cu mandrie ca din ASE, chiar daca ies foarte multi studenti, ies si multi economisti. Mediul pe care ti-l ofera iti permite sa te formezi si sa acumulezi cunostinte utile in campul muncii. Majoritatea celor care contesta nivelul educational al acestei institutii este grupul celor care trece prin facultate numai cu trucuri, lucrari plagiate, copiat, spaga etc.

Anonim spunea...

Evident ca nimeni nu e de acord cu scoaterea examenului de admitere. Intr-adevar a scazut numarul studentilor admisi in ASE, dar asta nu e un motiv sa intre mai multi si mai prosti, ca nu suntem in Alexandru Lapusneanu. Parerea mea e ca lipsa examenului de admitere va indeparta elevii care vor studii performante si ii va atrage pe cei care doar cauta sa termine o facultate, indiferent care ar fi ea. Examenul de admitere te defineste ca om si ca student si a fost unul din motivele pentru care m-am inscris la ASE

Andreea Scarlat spunea...

Sustin multe din argumentle oferite de colegii mei si adaug unul. Admiterea la ASE face parte din cultura organizationala a institutiei. Sa o eliminati ar zdruncina insasi bazele universitatii in loc sa construiti solid peste acestea. Spuneti-ne unde anume nu s-au ocupat locurile ? Eu am terminat FABIZ, iar la aceasta facultate au fost intotdeauna mai multi candidati pe acelasi loc. Daca intr-adevar au fost facultati unde nu s-au ocupat toate locurile, propun ca o solutie de mijloc sa eliminati admiterea doar la, sa zicem, doua facultati din ASE. Presupun ca cu totii am aflat pana acum ca exista diferente de calitate uriase intre facultatile de la ASE asa ca, la cele care oricum au o facultate proasta, s-ar putea inscrie cei care sunt interesati sa aiba o diploma de la ASE, nu sa fie nevoiti sa invete pentru admitere sau examene.
Am oferit aceasta solutie ca un compromis nefiind de fapt de acord cu ea. Nu inteleg strategia mai noua a tarii noastre de a scoate mii de absolventi de facultate anual. Inainte sa termini o facultate avea o valoare reala.
Haideti sa sustinem calitatea! Si daca nu o putem face in tot invatamantul superior din Romania, haideti sa ne limitam la bucatica noastra! Asta deoarece calitatea absolventilor de ASE si nu numai se reflecta dupa cum simtim cu totii in situatia economica de azi a tarii noastre. Daca am fi avut o tara foarte puternica din punct de vedere economic, ne-am fi putut permite astfel de compromisuri. In conditiile actuale eu zic ca nu ni le permitem.

Anonim spunea...

Daca dorim sa ajungem precum Spiru Haret, atunci sa alegem fratilor admiterea pe baza de dosar. Daca insa nu...atunci imbunatatiti serviciile din cadrul facultatii, si metodologia si programele materiilor, caci asta e pentru mine principala problema atunci cand vine vorba de un numar din ce in ce mai redus de studenti la ASE

Mihaela spunea...

Mi se pare josnic ca se ia in calcul aceasta IDEE, ca s-a propus si se discuta in prezent. Inteleg ca in acest moment ASE-ul este avid dupa bani, dar nu inteleg rolul parsiv pe care il joaca. Pentru cine este ASE-ul bun si invatamant de o calitate superioara? Va rog... este penibil! In topul universitatiilor din lume se afla dupa locul 500... In aceasta facultate nu se realizeaza NIMIC PRACTIC, doar teorie si iar teorie. Regret ca am facut aceasta facultate, pentru ca nu se compara calitatea pe care cei din strainatate o ofera studentilor. Daca pana acum conducerea putea sa se laude ca VAI SUNTEM FOARTE BUNI, fara admiterea cu examen pot sa nu mai dea ochii cu studentii. RUSINE!

Anonim spunea...

Prestigiul de care se bucura in prezent ASE-ul va avea de suferit daca admiterea se va face pe baza de dosar...

Anonim spunea...

Voi chiar credeti ca corectitudinea e importanta in situatia asta si in tara asta de fapt?
Credeti ca cei care au propus admiterea fara examen nu stiu asta? Chiar credeti ca va conta pentru unele persoane daca ASE va ajunge ca Spiru?
Va credeti intr-o tara serioasa?

Mai bine va duceti si puneti mana pe o carte si renuntati la ideea ca puteti schimba totul. NU aveti nici un cuvant de spus in modul cum este condusa aceasta institutie, tara, etc.

Absolvent al ASE care a vazut multe dedesubturi.

Anonim spunea...

In prezent la Bac nu numai ca se copiaza dar il cele mai multe licee (si vorbesc aici de colegii nationale importante din tara) elevii platesc bani grei pentru o nota buna la bac, bineinteles cu banii parintilor care vor sa fie "mandri" de copiii lor. Mi se pare foarte limpede care o sa fie calitatea viitorilor studenti ai ASE-ului daca admiterea se va face pe dosar. Rezultatul va fi un ASE mai bogat, niste profesori de liceu aproape la fel de bogati si niste studenti smecherasi, plini si ei de banii parintilor si cu mintea perfect neteda.

Loredana spunea...

Personal am venit la ASE tocmai din cauza faptului ca am dat acel examen de admitere..ca altfel puteam foarte bine sa aleg oricare alta facultate unde intram fara probleme si in felul acesta eram si mai aproape de casa...
Nu e un examen 100% obiectiv, dar nu se compara cu subiectivitatea admiterii pe baza de dosare...
Cred ca o astfel de decizie ar avea ca efect si diminuarea prestigiului Academiei, dar si a calitatii sistemului de invatamant si sunt convinsa ca mare parte din cei ce ar intra la ASE pe baza de dosar ar ocupa locuri care poate ar fi meritate de elevi care chiar au potential, dar nu au avut bafta de a avea o nota mare la bac

Anonim spunea...

Eu una am invatat de mi'au sarit capacele sa intru la REI caci aici sunt studenta si stiam ce grea e admiterea. . .dar scoaterea ei si inlocuirea cu un concurs de dosare e cea mai mare porcarie pe care o poate face conducerea. . .o sa ajunga studentii sa vina la ASE cum se duc la Spiru. . ."Lasa ca tre sa fac si eu o facultate si de ASEul e de stat!!" . . .Eventual sa se faca pe acelasi principiu ca la Poli. . .Anumite sectii, cele mai bune la care in fiecare an concurenta a fost mare(FABBV, REI,etc.) sa ramana cu admitere pe baza examenului si celelalte cum e de exemplu Economia sau Managementul (scuze ptr studentii de acolo) sa fie pe baza de dosar. . . Intrebare: Senatul Studentilor poate face ceva in privinta asta ??!!

Anonim spunea...

nici eu nu sunt de acord cu admiterea fara examen. dupa parerea mea acest lucru va duce la scaderea nivelului de pregatire al studentilor, iar facultatea isi va pierde usor usor renumele de care se bucura. odata cu acest fenomen nu vor avea de suferit numai absolventii facultatii, ci si cadrele ce activeaza aici. asa ca militati pentru sustinerea examenelor de admitere in continuare.

Student anul 2 MAN spunea...

Notele din liceu si de la BAC nu releva cunostiintele. In liceu am avut note mici iar la BAC se copiaza, stiu pentru ca si eu am facut asta. Am invatat pentru admitere si am intrat chiar cu bursa.

Anonim spunea...

Nici eu nu sunt de acord cu admiterea fara exameen. Mediile din liceu si de la bac nu sunt relevante pentru Romania. Atata timp ca notele se dau la nivel de clasa, mediile de liceu nu conteaza. Examenul trebuie sa ramana si trebuie sa ramana la nivelul de dificultate la care a fost si pana acum, numai asa se poate face o triere.

Madalina Dima spunea...

Nu sunt de acord cu admiterea fara examen. Daca valoarea invatamantului scada de la an la an, macar am putea sa lasam examenul pentru a creste calitatea studiului in ASE. Mai mult decat atat, nu as vrea ca diploma mea sa valoreze la fel cu a celor care au absolvit cursurile unei facultati private.

Raluca spunea...

Sunt total impotriva introducerii admiterii la ASE pe baza de examen. De ce? Fiindca nu exista concurenta destula? Fiindca nu sunt peste 4-5 persoane pe loc? Fiindca facultatea are nevoie de cat mai multi bani? De aceea este nevoie de admiterea fara examen? Cu totii stim cum se ia bac-ul in provincie, chiar si in unele licee din Bucuresti. In aceasta perioada cand totul se axeaxa pe prostie, pe vedetisme si mai putin pe cunostinte, este de laudat sa stim ca inca mai exista o institutie ce isi pastreaza demnitatea si nu uita cate valori a dat tarii. Iar pentru studentul care a luat un loc la buget sau unul la taxa, macar este mandria de a fi studiat ceva si nu rusinea de a intra pe baza unui dosar care de multe ori nu reflecta realitatea. Daca se ia aceasta decizie, ce economisti va mai avea tara?! Cat de motivati vor mai fi ei?! Care va mai fi reputatia institutiei?! Si noi, fostii absolventi, ne vom simti jigniti de asemenea hotarare.

Carmen, FABBV, an III spunea...

Chiar daca a scazut numarul de studenti, nu cred ca ASE ar trebui sa scoata absolventi pe banda rulanta doar de dragul ocuparii tuturor locurilor. De dragul prestigiului universitatii ar trebui sa ne asiguram ca studentii admisi indeplinesc un minimum de cerinte, iar singura modalitate prin care se poate realiza acest lucru este sustinerea unui examen de admitere.

Anonim spunea...

Remember: " PARTENERI IN PERFORMANTA".
Nu stiu cum se mai aplica motto-ul acesta, in conditiile in care vor intra toti idiotii pe baza fraudei bacalaureatului. Or sa intre pana si persoane care nu au avut tangenta cu matematica vreodata...

Andrei spunea...

Adevaratele facultati sunt Arhitectura,Politehnica,Medicina,Dreptul. Sper ca nu are nimeni aroganta de a aduce ASE-ul langa aceste facultati. Facultatea aceasta este una mediocra, insa cu parere de rau o spun, ca asa mediocra cum e, ar putea deveni un dezastru.

Anonim spunea...

Nu sunt student nici la ASE, dar nici in Romania! Cu toate astea nu inteleg de ce toata lumea trebuie sa faca o facultate? Se stie ca majoritatea nu isi vor folosi diploma! Ar fi o solutie sa se faca admitere pe baza de concurs de dosare, dar sa se faca scoala serioasa! In felul acesta nu toti care intra o sa si iasa automat absolventi!
Nu procedeul de admitere e vital in Romania, ci modul in care se desfasoara anii de studiu!
Mai ridicati stacheta!

Anonim spunea...

1. De la anul ASE-ul se va desparti de aproximativ 60 profesori (in mare parte din cauza iesirii la pensie).

2. Toate studiile recente arata ca piata fortei de munca este supra-saturata de economisti.

3. Admiterea pe baza de dosar favorizeaza pe cei cu note mari obtinute facil in licee cu pretentii scazute fata de cei din liceele de top, cu medii mai scazute.

Avand in vedere aceste trei argumente, de ce se zbate ASE-ul sa umple toate locurile prin orice mijloace, cel mai important fiind eliminarea examenului? De ce nu ar fi mai logic reducerea numarului de locuri si implicit a locurilor la buget?

Dragos, REI, an III

Anonim spunea...

Eu nu sunt de acord cu scoaterea examenului de admitere.Pentru multi absolventi de liceu, A.S.E-ul este o simpla optiune de continuare a studiilor, si nu reflecta nicidecum adevarata inclinatie a acestora fata de studiile economice.Daca s-ar scoate examenul de admitere, rezultatul ar fi ca aceasta facultate va atrage mai multi studenti care nu au nici cea mai mica tangenta cu acest domeniu.In loc sa atraga oameni cu adevarat interesati de viitoarea cariera, vor candida oameni pe care nu ii intereseaza decat diploma obtinuta(dirijati de conceptia ca in tara asta nu conteaza daca ai sau nu facultate).
Ar trebui sa primeze ingrijorarea fata de capacitatile viitorilor absolventi, iar nu partea materiala.

Andreea FABBV an2 spunea...

Am aflat de aceste posibile masuri de la o cunostinta de-a mea, care studiaza in prezent la Politehnica.Mi-a spus cu nonsalanta cand ne-am intalnit ca daca tot se intra pe dosar, o sa si-l depuna si ea, ca sa fie acolo inca o facultate, pentru ca oricum nu necesita un mare efort. M-am simtit profund jignita de aceasta atitudine, o atitudine pe care o vor avea TOTI cei care vor intra anul viitor pe baza dosarului.
Daca s-ar adopta aceasta masura, de a se renunta la examenul de admitere, mie mi-ar parea rau ca am intrat la aceasta universitate. Unul din motivele pentru care mi-am ales acest drum a fost imaginea foarte buna pe care o are acesta scoala. Odata cu adoptarea noilor masuri, imaginea Ase-ului se va deteriora considerabil si implicit imaginea mea, nu numai pe piata muncii ci si in societate la modul general. As fi foarte dezamagita...

aura spunea...

Prin admiterea fara examen ASEul isi pierde orice prestanta si valoare.
Nu ne mai diferentiem cu nimic de cele mai proaste facultati.
Cu regret o spun : o sa ne fie rusine ca terminam ASEul.

Adriana spunea...

Si sa nu ne mai mire vreodata faptul ca suntem pe locul 2827 din 2833 in lume. Il meritam.

Anonim spunea...

Se coboara stacheta foarte mult, iar ASE-ul va deveni o universitate de duzina, accesibila oricui. O sa-mi para rau ca am terminat aici.

Anonim spunea...

Cu admitere. Macar simit ca se parcurge mai greu facultatea, asa fara dmitere oricine are o medie mare la bac are acces. Se presupune ca ar face parte din facultatile cu renume.. dra incet in cet incepe sa isi piarda acest renume bun creat.

Anonim spunea...

Nu sunt de acord cu admiterea fara examen nici la ASE si nici pentru intrarea la liceu. Fac parte din generatia care a sustintut exemenul pt admitere la liceu dar si pe cel de la ASE (PS- asa s-a intamplat si cand am dat masterul)...Desi pare absurd sa repet ceea ce au spus ceilalti, dar asta este adevarul: mediile obtinute la bac nu reflecta neaparat cunostintele detinute... sper sa se tina cont macar de aceste data de opiniile noastre si sa nu mai producem absolventi pe banda , economisti in cazul ASE-ului cu cun = 0 ...

Anonim spunea...

Nu sunt de acord cu admiterea fara examen deoarece calitatea si nivelul de pregatire al noilor studenti ce vor intra la ASE pe baza de dosar vor fi foarte scazute, iar prestigiul academiei va avea si el de suferit.

Anonim spunea...

Nici eu nu sunt de acord sa nu se mai dea admitere. Si impartasesc opinia unora care au scris mai inainte ca bacul nu este relevant, la fel cum admiterea a devenit si ea mai putin relevanta tinand cont de faptul ca se copiaza in nestire...si la cea pentru ciclul de licenta...si la cea pentru ciclul de master...
Oricum ar fi, din momentul in care admiterea va fi scoasa, ASE-ul are toate sansele sa se transforme intr-una dintre "surorile" ei private unde sunt incurahate!

Popovici Remus spunea...

NU, nu sunt de acord cu admiterea fara examen. Ma mir cum de acesti "economisti" din varful ASE-ului pot veni cu o asemenea idee. In primul rand din punct de vedere economic analizand este o idee foarte proasta, orice elev bun care doreste sa intre la o facultate buna va merge la o facultate cu examen. Esta ca si cand ai face dintr-un Mercedes un Peugeot astfel incat toata lumea sa poata sa il cumpere. Este logic ca cei care pot sa-si cumpere un Mercedes o fac ca sa fie diferiti de masa, asa este si cu examenul am venit la aceasta facultate deoarece majoritatea vor sa fie diferiti fata de aia de la Spiru Haret. Indiferent ca se va mentine sau nu standardul educatiei studentii cu pretentii si dotati din pucnt de vedere intelectual vor ocolii aceasta facultate.

Din punctul meu de vedere este un bun exemplu de mangement defectuos care nu va aduce rezultatele dorite ci doar va distruge aceasta institutie pentru niste subventii oferite de guvern.

Rusine

Anonim spunea...

E cea mai mare prostie..Deja ASE-ul produce asa zisi economisti pe banda rulanta,daca or sa intre fara admitere o sa se aleaga praful de tot..oricum conducerea ASE-ului nu se gandeste la efectele negative produse de aceasta schimbare ci doar la beneficiile pe termen scurt,incasarea taxelor..

Anonim spunea...

Sunt unul dintre proaspetii doctoranzi ai ASE-ului. Aruncandu-mi aleator o privire in notitele de curs ale colegilor am constatat ca pentru multi gramatica limbii romane are inca foarte multe secrete. Nu mi-am imaginat ca la acest nivel se mai poate vorbi de analfabetism. Sa scoatem examenele de admitere? Raspunsul nu poate fi decat negativ. Selectia candidatilor ar trebui sa fie una extrem de dura! Argumente sunt multe. Doresc succes celor ce vor sustine acest punct de vedere in sedinta ce va urma si sper cu toata fiinta ca nu interesele financiare sa fie cele puse in prim plan.

Anonim spunea...

nici eu nu sunt de acord cu asa ceva...prin scoaterea admiterii, mai avem putin si suntem catalogati ca spiru haret...Plus ca prin intrarea doar pe baza mediei de bac, o sa vina toti cei fara pregatire, dar care dau bacul in licee...cooperante( din punct de vedere al profesorilor supraveghetori) sa le spunem asa..si astfel nivelul de inteligenta va fi unul redus...

paraipan spunea...

o sa ajungem o tara de kkt.. nu ca nu am fi dar dupa ce suntem ..ne batem joc de ce a mai ramas din toate institutiile statului doar pentru faptu ca crierasele bolnave ale unora, mai ales cei care conduc sunt insetate de verbu A AVEA .. se altreaza si ultima speranta de redresare a acestor copilasi care sunt din ce in ce mai retarzi in gandire .

paraipan spunea...

Domnilor care vreti dinstrugrea acestei academii voi ati vazut la ce nivel educational suntem ca tara?? ...de ce sa calcati in picoare sistemul deja infectat din tarisoara asta?..prin acest demers o sa ajunga o academie de duzina cum deja sunt f multe...v-ati uitat de curiozitate la Finlanda de exemplu,unde deși sunt pe primele locuri în lume (dacă nu chiar pe primul) nu sunt mulțumiți 100% de sistemul lor de învățământ, și au idei și curajul să-l schimbe, si unde ca sa predai intr-o gradinita trebuie sa ai licenta, iar la o scoala primara trebuie sa ai masterul..Da o masura buna nu ati gasi oare voi, de exemplu una care sa va scada din burtile alea pline cu carnati, ca alta nu vad..,va mai numiti si economistii lu peste prajit?? pai cum asa?? pe ce dogma va bazati? domnule ROSCA puteti raspunde la o intrebare din toate sugestiile intregilor studenti???

Anonim spunea...

Nu sunt de acord cu scoaterea examenului de admitere, o sa se intample ce s-a intamplat si la Politehnica, or sa vina studentii foarte prost pregatiti pentru care este mult mai usor un examen pe dosar. Sunt atatea cazuri la Politehnica la facultatile la care nu se mai da examen unde studentii ajung sa isi ia diploma de licenta si nu stiu nici macar formule matematice de nivelul clasei a 9-a (ex. (a+b)^2). Clar nivelul cunostintelor celor car vor fi studenti ASE va scadea

Anonim spunea...

odata ce academia va adopta admiterea fara examen cu siguranta o sa concuram cu Spiru Haret ... Este o decizie foarte neinspirata. Poate se va rezolva ceva...sa speram in bine.

Anonim spunea...

Exista o vorba care circula printre studenti si viitori studenti ( sau era) : " La ASE se intra greu si se iese usor" , asta pentru ca se facea o selectie -examenul de admitere- pentru a alege doar acei potentiali studenti care promiteau un viitor bun.

Scoaterea examenului ar insemna distrugerea imaginii facultatii printre altele, dar ar insemna si performanta de a ajunge pe picior de egalitate cu facultatile gen Spiru Haret, Titu Maiorescu,etc.

Daca toate acestea se intampla datorita faptului ca in vara acestui an nu s-au ocupat toate locurile la taxa (si asta nu datorita dificultatii examenului ci slabei pregatiri a elevilor)atunci conducerea facutatii ar trebui sa se gandeasca poate la micsorarea taxei -multi nu isi mai permit sa achite suma aferenta taxei- sau se bucure in continuare de imaginea oferita inca de facultate.

Daca conducerea , economistii seniori, ne dau de gandit asupra faptului ca banii inseamna totul ( fara pic de etica, madrie, orgoliu, etc) atunci nu mai avem nici o speranta ...

Anonim spunea...

Cea mai mare prostie! Facultatea asta are totusi o reputatie.

Anonim spunea...

NU sunt de acord cu Admiterea fara examen.
Examenul de admitere, desii nu este 100% relevant deoarece sunt multi viitori studenti care copiaza, este o metoad de a selecta viitorii studenti si de a-i primii pe cei care merita cu adevarat.

Sa luam cazul facultatilor de afara unde este importanta media din liceu insa doar putin. Acolo se pune accentul pe student si pe ce stie, pe ce poate, nu pe o nota care de cele mai multe ori este obtinuta pe nedrept.

Nu sunt de acord cu Admiterea fara examen.

Lori spunea...

Stati linistiti. Deja s-a hotarat: admitere pe dosar. Dezbaterea de aici a fost de fatada, doar sa ne minta ca s-ar rezolva ceva....
OFICIAL ASE-ul a intrat in randul facultatiilor penibile! Admitere pe baza de dosar la o facultate care "este si doreste sa ramana cea mai prestigioasa institutie de invatamant economic superior si de administratie publica din Romania si sa se califice printre primele universitati din Europa".
MDA SIGURRRR!!!! RUSINE...

Secretariatul Senatului Studentesc spunea...

În cadrul ședinței Senatului Universitar din 15.12.2010 au fost supuse aprobării metodologiile de admitere la studiile universitare de licență, masterat, doctorat, la școlile academice postuniversitare, la învățământul postuniversitar și la a doua specializare pentru anul universitar 2011-2012.

La momentul votării Metodologiei de admitere pentru ciclul licență, Senatul Studențesc, prin președintele său, a încercat să prezinte materialul ce conținea toate comentariile colectate prin intermediul blog-ului și prin intermediul asociațiilor studențești. Din păcate, unii membrii ai Senatului Universitar au intervenit și nu ne-au permis să prezentăm decât primele trei cele mai frecvente motive invocate de voi în favoarea păstrării examenului de admitere la studiile universitare de licență. Pe lângă faptul că nu am putut să prezentăm întregul material pregătit, argumentele prezentate au fost catalogate ca fiind neconcludente și irelevante. Studenții au fost acuzați că „au fost puși de profesorii care dau meditații să susțină menținerea examenului de admitere”.

Rezultatul votului a fost următorul: 25 de voturi împotriva propunerii de metodologie de admitere (membrii prezenți ai Senatului Studențesc) și 49 de voturi pentru aprobarea metodologiei în forma propusă.

Ne declarăm dezamăgiți de această nereușită pentru că și noi vă împărtășim frustrările! Ce e de făcut?

monica spunea...

eu consider ca e mult mai bine fara examen pentru ca se va vedea oricum in primul an de facultate cine e bun sau cine nu!in plus de asta...eu fac parte din categoria celor care si-ar dori sa intre la ase fara examen pentru ca am inclinatii spre acest domeniu si insa sunt la un profil filolog!este o decizie ce benificeaza de tot sprijinul meu,cel al unui potential studet ase!multa bafta si mult noroc!

Anonim spunea...

Fara examen!da e o facultate de prestigiu si dupa cum spunea cineva nu conteaza notele de la bac dar nici examenul nu e prea relevant...hai sa-i vedem pe studenti cum se prezinta in primul an de studiu...oricum au de trecut probe riguroase ale profesorilor!daca esti intradevar bun si faci parte din elita atunci cu siguranta ai si note mari la bac nu ti-e frica nici de examen si cu atat mai putin de concurenta din primul an de facultate!

Oana spunea...

nu sunt de acord cu admiterea fara examen!

Anonim spunea...

Multi dintre noi au muncit pentru a intra la Ase...au invatat geografie/economie si in primul rand matematica pentru examen! Bacul nu mai este ce era inainte...si daca se va intra dupa media de bac...Ase-ul nu va mai avea prestigiu...!NU ADMITERE FARA EXAMEN!

Anonim spunea...

As dori sa stiu din cine este format acest SENAT UNIVERSITAR!!Pana acum am fost mandru ca sunt la Ase...dar odata cu porcaria asta ca se va scoate examenul cred ca o sa incep sa ma simt ca la Spiru!Nu inteleg cum s-a putut lua hotararea asta!

Anonim spunea...

Trebuie facut recurs....nu se pot lasa lucrurile asta...continuati...si daca nu reusiti cereti ajutorul studentilor...colegilor din Ase..va vom ajuta!

Anonim spunea...

ASE Bucuresti avea oricum destule probleme cu reputatia din perioada trecuta: facultati usoare, examene cu teste grila, se intra destul de usor si se iese si mai usor, orar lejer. In viziunea mea astea sunt probleme de imagine pentru o Universitate de prestigiu asa cum se doreste a fi ASE, chiar daca unele sunt doar zvonuri printre politehnisti sau studenti la constructii. ASE ar trebui sa incarce orarele, sa faca facultatile de 4 ani inapoi si sa faca examenele sa fie mai grele. As sugera chiar introducerea unei admiteri cu examen scris(fara test grila)care sa conteze 100%. Astfel ASE si-ar castiga prestigiul si chiar daca ar pierde in primii ani din banii de taxe, ar castiga multe pe viitor. Dar profesorii astia doar ne invata pe noi Modelare, ei nu stiu sa-si modeleze viata lor.

Anonim spunea...

Nu sunt de acord cu admiterea fara examen punct

Anonim spunea...

Era bine sa pastrati intrarea la ase prin examen dar sa tineti cont si de ciornele pe care le predau viitorii studenti iar celor care nu au ciorne si pun rezultatele la ghici sa nu li se acorde nici un punct.Eu cunosc persoane care au lucrat problemele si nu au pus rezultatul corect (la unele )si de abia au intrat la cu taxa iar unul a pus rezultatele la ghici si a intrat printre primii desii nu a predat nici o ciorna. Pacat ca pierdeti studenti buni care poate au avut emotii si pe cei cu ghici ii aveti ca studenti.stiu poate o sa spuneti ca nu vor rezista la urmatoarele examene.Ei as ati auzit de oameni norocosi si descurcareti...cum s-a descurcat sa intre la facultate se descurca sa si se mentina...

Anonim spunea...

Sunt tare curioasa se poate intra la ase pe pile?Cunosc un baiat care era buchii la mate(la liceu lua numai 5 si 6)iar la economie nu stiu cat o fi invatat si a intrat in primii 25 la ase...Ce economist o sa iasa ala daca la mate are cunostinte minime?

Andu spunea...

Nu, ca m-am suparat !

http://www.facebook.com/#!/note.php?note_id=183237425026283

Anonim spunea...

buna

Ce parere aveti despre noua procedura de admitere la master in ASE-in metodologia lor nu se precizeaza expres ca vor putea da examen numai cei admisi in cele 100 si ceva de locuri...Eu nu inteleg de ce noi ceilalti nu putem sa dam examen de admitere?Noi nu suntem oameni sau suntem prea prosti ca sa dam examanul asta?

Anonim spunea...

ASE-ul si-a dat arama pe fata-nu au bani si de asta nu mai dau examane de admitere ca sa intre cat mai multi la taxa -in legea educatiei nationale se spune ca toti avem dreptul sa urmam o scoala sa dam examen pentru a intra la o universitate si a beneficia de locurile la buget asta e doar pe hartie in Romania zilelor noastre banii isi spun cuvantul, cei saraci se chinuie sa faca ceva...

costache_roxana_veronica@yahoo.com spunea...

Ma numesc Leustean Roxana Veronica si m-am inscris la facultatea de comert administrarea afacerilor in turism si master de cercetare. Cum intru in legatura cu cineva din conducere, am nevoie de niste informatii privind cazarea si studile. Sunt pe lista de asteptare si doresc sa intru la un camin studentesc, am completat un formular pentru angajatori ASE. Va rog sa imi trimiteti formularul pentru cazare la un camin studentesc si adresa de mail pentru locul unde se trimit formularele.

Anonim spunea...

anul asta se da examen sau tot pe dosar?

Anonim spunea...

Noua metodologie de admitere , cea pe baza de dosar , mi se pare ca este cea mai proasta alegere facuta de o universitate de stat din Romania . Intr-adevar , fondurile aduse facultatii sunt semnificative si deloc de neglijat , insa pe cat de mari sunt cresterile de buget , pe atat de mici sunt performantele viitorilor studenti . Ca elev in clasa a 12 -a cu ambitii de viitor economist ,ma declar nemultumit de modalitatea de accedere in invatamantul superior aleasa de ASE si consider ca reinitierea examenului de admitere este imperioasa . Din punctul meu de vedere ,o solutie pentru a imbina eficient cele doua variante ar fi cresterea taxei de inscriere in paralel cu reluarea vechii metodologii .