vineri, 13 noiembrie 2009

invitatie la dezbaterea "Republica Moldova intre vecinatatea eterna si integrarea europeana"

Senatul Studentesc ASE Bucuresti in parteneriat cu Institutul European din Romania si Institutul de Stiinte Politice si Relatii Internationale te invita la dezbaterea cu tema:


" Republica Moldova intre vecinatatea eterna si integrarea europeana"


Unde? Biblioteca Academiei Romane, aula "I. H. Radulescu" (Calea Victoriei, nr. 125, Bucuresti)

Cand? Luni, 16 noiembrie 2009, ora 16


Cum? Daca esti acolo la 15:30 pentru intregistrare


Despre eveniment: acesta isi propune sa dezbata optiunile de accelerare a procesului de apropiere a Republicii Moldova de spatiul comunitar, precum si cele de restructurare fundamentala a institutiilor statului in cadrul tranzitiei de la un regim cvasi-autoritar catre o democratie functionala. Transformarile ce au marcat recent societatea moldoveneasca au condus la reconfigurarea optiunilor de politica externa si de relansare economica. In cadrul acestui proces de redefinire a valorilor sale, Republica Moldova se confrunta cu o dilema profunda: o vecinatate perpetua sau integrarea europeana? Ar putea Republica Moldova beneficia de un mediator intre est si vest? Cum ar putea contribui Romania in sustinerea vecinului de peste Prut?

Grupul de participanti va reuni factori de decizie si specialisti ai administratiei publice din Republica Moldova şi din Romania, oameni de afaceri, oficiali ai ambasadelor statelor membre si partenere UE la Bucuresti, precum si reprezentanti ai mediului academic, societatii civile si mass-mediei din cele doua state:


Radu Petrariu
Presedinte Senatul Studentesc ASE Bucuresti

Niciun comentariu: