miercuri, 18 mai 2011

Dezbate Romania a ajuns la final

Cea de a doua ediţie a concursului „Dezbate România” , organizat de Fundaţia Dan Voiculescu, a ajuns la marea finală, în care se vor întâlni echipele „Band A Part” şi „Tocilarii” , reprezentând Facultatea de ştiinţe politice a SNSPA, respectiv Facultatea de ştiinţe politice din cadrul Universităţii Bucureşti. Fără a fi nedrepţi cu celelalte echipe participante, s-ar putea spune că, în finală au ajuns cei mai buni. Finala se anunţă, deci, cu adevărat spectaculoasă, o confruntare între rigoarea şi logica rece a celor de la „Band A Part” şi creativitatea şi retorica inspirată a „Tocilarilor”.

Pe lângă cele două echipe calificate în finală, fiecare dintre celelalte şase echipe merită pomenite pentru ceea ce au adus deosebit acestui concurs. Clujenii de la „Puncte de suspensie” pentru seriozitatea şi remarcabilul bun-simţ al argumentelor, dar şi pentru fair play-ul de care au dat dovadă. „Managerii” pentru entuziasmul şi emoţia cu care şi-au însoţit argumentele. „Vox populi” s-au remarcat prin spontaneitate şi flexibilitate a gândirii. Timişorenii de la „AC” au fost foarte aproape de semifinale, probabil doar oboseala unui drum atât de lung a făcut ca inteligenţa şi argumentaţia lor raţională să nu fie răsplătite aşa cum ar fi meritat. La fel putem spune despre ieşenii de la „Tineri pentru dezvoltare”, o echipă cu individualităţi remarcabile, care a ratat cu foarte puţin semifinala. În fine, o menţiune aparte pentru cei mai tineri participanţi, „Brainstormers”, de la Facultatea de comunicare a SNSPA, sclipitori, creativi şi extrem de pasionali în argumentaţie, aceştia se anunţă ca nişte concurenţi redutabili pentru viitoarea ediţie a „Dezbate România”.

Merită aduse mulţumiri şi celor care au alcătuit juriul, misiune deloc uşoară, de-a lungul celor şase dezbateri: Alessandra Stoicescu, Trisi Cristea, Cristina Severin, Cristian Ţopescu, Florin Chilian, Daniel O. Bejan, Lucian Mândruţă, Cornel Cojocariu, Mugur Surupăceanu şi profesorul Dan Voiculescu.

Iar acum ne pregătim pentru marea finală, care va avea loc Joi, 19 Mai, orele 13:00 la Palatul Parlamentului. Tema deja anunţată a dezbaterii va fi: România este ţara în care mă pot împlini personal şi profesional. Şi, ţinând cont de forţa celor două echipe calificate în final, aşa cum spuneam se anunţă o finală cu adevărat spectaculoasă. Este deja un truism: orice concurs trebuie să aibă şi un câştigător! Misiunea de a stabili cine este câştigătorul acestei a doua ediţii a „Dezbate România” îi va reveni juriului alcătuit din: Cristian Topescu-jurnalist, Alessandra Stoicescu- realizator tv, Trisi Cristea – director FDVDR, Florin Chilian-cantautor și Daniel O. Bejan– scriitor. Dezbaterea va fi moderată de realizatorul tv, Lucian Mândruță.

Oricine dorește să asiste la finala concursului „Dezbate Romania” o poate face contactând organizatorii concursului la tel. 0771.602.487 sau la adresa dezbateromania@fundatiadanvoiculescu.ro.

Dezbate România este un proiect al Fundației Dan Voiculescu și al Societatii Civile pentru Reforma Morală, care își propune crearea unui cadru în care vocile tinere să îşi poată exprima inteligenţa, creativitatea şi, de ce nu, viziunea. În plus, dezbaterile prin temele propuse, încearcă să promoveze o anume cultură a dialogului, tot mai absentă în zilele noastre.

Parteneri educaționali ai proiectului sunt: Senatul Studențesc al ASE, Asociația Studentilor din Universitatea București, Uniunea Studenților din România, Asociația Studenților în Științe Politice din Universitatea București, Asociația Studenților la Istorie „Dacia”, centrul de carte străina FISCHER International.

Niciun comentariu: