luni, 5 decembrie 2011

Uniunea Europeană – Integrare versus Dezintegrare


Senatul Studentesc, în parteneriat cu RFI România, te invită la conferința
„Un nou tratat? Schimbări urgente cauzate de criză”

Vino joi, 8 decembrie 2011, începând cu ora 15.00, la sala 2013, în clădirea Virgil Madgearu (Cibernetică) să iei parte la conferința„Un nou tratat? Schimbări urgente cauzate de criză”, în contextul summitului desfășurat în aceeași perioadă la Bruxelles.

Uniunea Europeană se află la cel mai mare moment de criză din întreaga sa istorie, iar miza summitului de pe 8 și 9 decembrie este fie integrarea, fie dezintegrarea. Se va stabili în câte state va funcționa Uniunea mai departe, iar toate opțiunile sunt deschise. „Va fi o Uniune condusă de guverne, de Comisia Europeană sau de Germania?”, spune redactorul șef al RFI România, Luca Niculescu, despre miza acestei întâlniri istorice.

„Deciziile se iau la Bruxelles, dar Bruxelles-ul nu poate decide fără colaborarea statelor naționale, iar din acest motiv este importantă dezbaterea la nivel național”, spune Constantin Rudniţchi, realizatorul emisiunii Profit și Pierdere, în cadrul căreia va fi transmisă conferința.

Moderatorii evenimentului vor fi:
-          Luca Niculescu, redactor-șef RFI România
-          Constantin Rudnițchi, analist economic, realizator programe RFI România

Înscrie-te acum printr-un e-mail la lavinia.berceanu@yahoo.com în care să specifici numele și prenumele tău, facultatea și anul de studiu.

Care va fi viitorul Uniunii Europene?

*Eveniment organizat în colaborare cu Academia de Studii Economice din București, prin intermediul Senatului Studențesc, finanţat de Parlamentul European. 

*RFI România, post de radio bilingv în română şi franceză, filială a Radio France Internationale, emite pe frecvenţe proprii în Bucureşti, Iaşi, Cluj, Craiova, precum şi în capitala Republicii Moldova, Chişinău. Programele sale sunt preluate de 50 de posturi locale de radio din România. La 20 de ani de la debutul său în România, RFI se angajează să continue promovarea unui jurnalism serios, independent şi profesionist.

Niciun comentariu: